Кој е Бог?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
За господ и те прашувам. не лупај глупости за алах тој е само еден од петте илјади. Имаш тема за ислам, така да слободно повлечи се
nema prasanjaa tuka ! tuka e temava koj e bog?
ako znaes odgovori ako ne cekaj moze ke dobies odgovor poso temava toa i go nudi :)
ti si ateist i cvrsto stoish na toa, ako ne si malo dete :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
nema prasanjaa tuka ! tuka e temava koj e bog?
ako znaes odgovori ako ne cekaj moze ke dobies odgovor poso temava toa i go nudi :)
ti si ateist i cvrsto stoish na toa, ako ne si malo dete :)
Ти и не сакаш да читаш, пишав и кое е мислењето мое за бог и ти поставив три прашања. Тор е исто бог, и Зевс и Вишну...... или не се тие богови?

S

Stef Bachatero

Гостин
Без религијата нема човечност? Или......?
Има само прифати ја филозофијата што ја нуди.Ние како луѓе секогаш сакаме да правиме пари од било што.Црквите се тоа,џамиите исто.Сите храмови треба да се направат за ти да се осеќаш едно со тишината и чистотата што ја нуди.За тоа се наменети сите храмови,а не да се профитира од тоа.Будистите идат по селата за храна,незнам зашто нашиве попови не проповедаат така.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
.Будистите идат по селата за храна,незнам зашто нашиве попови не проповедаат така.
Зошто да прават така,повеке им се исплати вака со божествени мерцедеси од 100к евра да возат.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Што вели Исламот за слободната волја на човекот? Зошто му дал слободна волја и разум на човекот?
mu dal slobodna volja samo zatoa sto e nad site sushtestva od toa sto sozdal gospod. kaj gospod nisto ne se ceni poveke od covekot.
najskapoto nesto sto mu dal e umot. no ima i golema odgovornost covekot se zavisi od toa kako ke go zivee zivotot i dali ke go znae negovitot sozdatel

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Има само прифати ја филозофијата што ја нуди.Ние како луѓе секогаш сакаме да правиме пари од било што.Црквите се тоа,џамиите исто.Сите храмови треба да се направат за ти да се осеќаш едно со тишината и чистотата што ја нуди.За тоа се наменети сите храмови,а не да се профитира од тоа.Будистите идат по селата за храна,незнам зашто нашиве попови не проповедаат така.
Нашиве попови идат по бензин за џипот:icon_mrgr:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
mu dal slobodna volja samo zatoa sto e nad site sushtestva od toa sto sozdal gospod. kaj gospod nisto ne se ceni poveke od covekot.
najskapoto nesto sto mu dal e umot. no ima i golema odgovornost covekot se zavisi od toa kako ke go zivee zivotot i dali ke go znae negovitot sozdatel
А ме прашал мене дали сакам да постојам па после да ме создаде а не вака без моја дозвоја ми дава ум па уште бара и да му служам него Фуцк офф

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Добро прашање.....

А што ќе ми е храм, кога тоа го можам и без него, што ќе ми е религијата за да бидам Човек.

http://forum.kajgana.com/threads/Кој-е-Бог.38868/page-21#post-5008053

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Ти и не сакаш да читаш, пишав и кое е мислењето мое за бог и ти поставив три прашања. Тор е исто бог, и Зевс и Вишну...... или не се тие богови?
decko kako sto znam jas visnu e napraven od raka na covek. kako e mozno toa da se smeta za bog ziti se!
stvarno i jas ke stanev ateist so vakvi bogovi so mi spomna sea.
no srekja sto postoi vistinskiot.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ами коа ни дал ум, што не не поучил и ни вградил од раѓање да си знаеме дека сме негови поданици, место после преку еден куп пророци да праќа книги, па некој не ги разбрал добор, па некој ги злоупотребил итн..?

Пошто е семоќен нели, тури една жичка у умот која ќе знае дека сме негови робови и ќе одиме по волјата негова?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
decko kako sto znam jas visnu e napraven od raka na covek. kako e mozno toa da se smeta za bog ziti se!
А кој го создал Мухамед пишува во К'уранот ?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
А ме прашал мене дали сакам да постојам па после да ме создаде а не вака без моја дозвоја ми дава ум па уште бара и да му служам него Фуцк офф
ne sakas da postois ? ti valda ne se sakas sebesi :/

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Што збориш бе. Во Индија ќе те утепаат за ваков збор. Ти знаеш ли нешто за Хиндуизмот? Ако не знаеш не лупај глупости

Kajgana Shop

На врв Bottom