Кој е Бог?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
prasanje do ateist: kako e mozno sonceto da e precizno oddaleceno od zemjata kolku sto e i potrebno? i zs od vreme na vreme ni pustaat oblacite dozd koj gi prakja ?spored tebe ako ne e toj gospod. koj drug moze da znae deka i e potrebno dozd na zemjata? da bese pustena sama na sebe ke ni frlase kamenja. pa ako ne kamenja mozebi voda sto ne se pie neli? se cudam sekogas e voda cista ko solza :) dali voopsto zemjata znae deka ima zivi vo nea sto taka ubavo ne snabduva? aj razmisli i kazi mi :)
--- надополнето: 14 мај 2012 во 20:39 ---

jas zboram za prviot covek Adam. nie se znae od kade poteknuvame.
Дечко во четврто одделение се учи за дождот како настанува. Запознавање на природата се вика предметот. Речи им на твојте нека те запишат на училиште ако веќе не е касно.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
jas ti davam logicni i vistinski fakti, ti zivees so predpostavki nisto od toa nemozes da tvrdis deka e tocno :)

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
За првиот дел. Токму така. Видиш како знаеш. Значи додека не отворам кутијата имаш 2 опции. Или веруваш Или не веруваш. НЕ ЗНАЕШ. Така?
Вториов дел, Јас не се обидувам да докажам ништо, јас барам да ми ја отворат кутијата и да ми покажат.
Па знаеш дека нема да ти ја отворат кутијата никогаш, што ги притискаш. Доаѓаш или не доаѓаш, на крај ќе ти ја отворат. Ако не доаѓаш, среќно по својот пат.
Да не ме разбереш погрешно, не сум по религијата уопште, по никоја, ама не разбирам што сакаш да постигнеш. Сакаш да бидеш верник, или да ги разубедиш другите од верувањата?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
prasanje do ateist: kako e mozno sonceto da e precizno oddaleceno od zemjata kolku sto e i potrebno? i zs od vreme na vreme ni pustaat oblacite dozd koj gi prakja ?spored tebe ako ne e toj gospod. koj drug moze da znae deka i e potrebno dozd na zemjata? da bese pustena sama na sebe ke ni frlase kamenja. pa ako ne kamenja mozebi voda sto ne se pie neli? se cudam sekogas e voda cista ko solza :) dali voopsto zemjata znae deka ima zivi vo nea sto taka ubavo ne snabduva? aj razmisli i kazi mi :)
:pos:

Колку години имаш ти?

13?

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
bog e Allah lugje eden den ke se soocite so vistinata no toa za zal izgleda ke bide posle vasata smrt togas e prekasno. znam deka vi e tesko da mi veruvate no so mojot zivot vi garantiram ke se soocite so vistinata. mislevte dzabe ste sozdadeni bez odredena cel ?! ne sme sozdadeni samo da ziveeme i da umreme i gotovo.
kolku loso si sudite.
Ама топ ни е

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нема што да се размислува за тоа. Така затоа што универзумот е таков и така функционира без ничија помош. Ај ти одговори ми кој го научи лавот да лови? Кој го научи цвеќето да цвета?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Дечко во четврто одделение се учи за дождот како настанува. Запознавање на природата се вика предметот. Речи им на твојте нека те запишат на училиште ако веќе не е касно.
znam kako nastanuva dozdot toa mn ubavo go objasnuva Kuranot :)
no za vas prasanje e koj strucnjak stoi pozadi toa?
--- надополнето: 14 мај 2012 во 20:45 ---
Нема што да се размислува за тоа. Така затоа што универзумот е таков и така функционира без ничија помош. Ај ти одговори ми кој го научи лавот да лови? Кој го научи цвеќето да цвета?
vo Kuranot pisuva deka gospod gi ucil site zivotni da se snaogjat po nivnata priroda.
samo covekot go ostavil sloboden i mu dal pamet da bira megju losoto i dobroto :)

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
koj se oseca deka e majmun taka neka misli nishto ne pogreshl. Majmun si e Majmun.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па знаеш дека нема да ти ја отворат кутијата никогаш, што ги притискаш. Доаѓаш или не доаѓаш, на крај ќе ти ја отворат. Ако не доаѓаш, среќно по својот пат.
Да не ме разбереш погрешно, не сум по религијата уопште, по никоја, ама не разбирам што сакаш да постигнеш. Сакаш да бидеш верник, или да ги разубедиш другите од верувањата?
А тебе што ти е целта? Дежурен пазач? Ништо лично брат, не го земај за зло, само ме интересира.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 20:50 ---
koj se oseca deka e majmun taka neka misli nishto ne pogreshl. Majmun si e Majmun.
Ето видиш, опет самоидентификација. Јер мајмун ради што мајмун види.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
mozebi e toa dobroto. samo sto tebe ti izgleda na zlo :) tvoja glava covece imas pravo na svoeumno mislenje
Па што ми докажуваш тогаш? Можеби? А можеби и не. Имај си мислење и верување, не не убедувај дека е вистина, кога ни самиот не знаеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom