Кој е Бог?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Ateist jas sakam da znam vo kakov stav stoite okolu univerzumot spored vas kako e sozdaden ?

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Негативно тврдење не се докажува. Товарот, бремето на докажување го има оној кој го тврди постоењето или вистинитоста на одреден исказ.
Ако јас тврдам дека имам во кутивчево 10000000 евра а ти тврдиш дека нема, кој треба да докажува??
Е кој, де? Или зашо ти да ми докажеш. Ја искористуваш познатата максима: -„Тука иам 10000000 евра, сакаш веруј сакаш не шо те ебам, заедно ќе ги трошиме ако доеш со мене преку 100 мориња и планини, курви, прасиња, вина колку сакаш не чекаат“.
И на тоа имаш одговор: -„Ти будала си, нит у кутивчето имаш толку пари нит курви не чекаат, овие грдиве овде ми се супер, бркај работа“. Или би си помислил -„Може стварно не чекаат 100 курви таму...“.

Значи тие луѓе веруваат во нешто, ти пробуваш да ги разубедиш. Аргументи слабо дека ќе најдеш. логика можеби, аргументи тешко.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е кој, де? Или зашо ти да ми докажеш. Ја искористуваш познатата максима: -„Тука иам 10000000 евра, сакаш веруј сакаш не шо те ебам, заедно ќе ги трошиме ако доеш со мене преку 100 мориња и планини, курви, прасиња, вина колку сакаш не чекаат“.
И на тоа имаш одговор: -„Ти будала си, нит у кутивчето имаш толку пари нит курви не чекаат, овие грдиве овде ми се супер, бркај работа“. Или би си помислил -„Може стварно не чекаат 100 курви таму...“.

Значи тие луѓе веруваат во нешто, ти пробуваш да ги разубедиш. Аргументи слабо дека ќе најдеш. логика можеби, аргументи тешко.
За првиот дел. Токму така. Видиш како знаеш. Значи додека не отворам кутијата имаш 2 опции. Или веруваш Или не веруваш. НЕ ЗНАЕШ. Така?
Вториов дел, Јас не се обидувам да докажам ништо, јас барам да ми ја отворат кутијата и да ми покажат.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
hahah teb
Универзумот не е создаден. Отсекогаш постои.
hah nie mn dobro znaeme deka sonceto e potrosen material koga togas ke se potrosi enregija e toa :)
kako e mozno od sekogas da postoi ili mislis nemalo sonce porano ?
znaes so vi predlagam na vas ateistite da go smenite unverzumot so gospod on postoi otsekogas i se ke bide ok veruvaj mi:)
znaes so vika gospod vo svetiot Kuran?
on e vidliv so fakti, nevidliv za oci. :)
inace nasite oci nemozat da go gledat gospod i da imame moznost poso e svetlina mn :)
nie duri i sonceto nemoze da go gledame dobro :)
--- надополнето: 14 мај 2012 во 18:58 ---
sea da sme reali ni edna kukja bez majstor nemoze da se izgradi. taka e slucajot i so unverzumot koj e tolku perfekten :)
mislam preterano e od vas ateisite. nemoze sonceto tuku taka da ni dade svetlo i toplina bez nekoj da naredi :)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Па мојот Бог е створител, а не створение како што наведе ти во примерот. Знаеме дека Вистински Бог е оној кој Створува а кој не е Створен. Знаеме дека Бог не е роден ниту пак ќе се роди. Знаеме дека Бог е Вистина. Знаеме дека Бог е Един и Единствен. Па Он е Аллах!
Каков бре еден кога ги има многу. Од која планета си ти? Сакаш да ти ги набројам? Перун, Велес, Весна, Морана, Лада, Рудевит, Јарило и Големиот Сварог, Слава му! Имало само еден бог, како да не. ..ах, овие неверници ништо не разбираат, прости им татко Свароже.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
hahah teb

hah nie mn dobro znaeme deka sonceto e potrosen material koga togas ke se potrosi enregija e toa :)
znaes so vi predlagam na vas ateistite da go smenite unverzumot so gospod on postoi otsekogas i se ke bide ok veruvaj mi:)
inace nasite oci nemozat da go gledat gospod i da imame moznost poso e svetlina mn :)
sea da sme reali ni edna kukja bez majstor nemoze da se izgradi. taka e slucajot i so unverzumot koj e tolku perfekten :)
mislam preterano e od vas ateisite. nemoze sonceto tuku taka da ni dade svetlo i toplina bez nekoj da naredi :)

Јас се слагам со болдот. Но грешиш за твојот Алах, вистинскиот и семоќен бог е оној на мојот аватар ТОР и татко му ОДИН.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Каков бре еден кога ги има многу. Од која планета си ти? Сакаш да ти ги набројам? Перун, Велес, Весна, Морана, Лада, Рудевит, Јарило и Големиот Сварог, Слава му! Имало само еден бог, како да не. ..ах, овие неверници ништо не разбираат, прости им татко Свароже.
http://www.youtube.com/watch?v=3fluZRnLWmA
http://www.youtube.com/watch?v=CeSSNvSZgmY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IF9uKb-uSEM
decko eve ti fakti poso gledam si izguben vo univerzumot :)
--- надополнето: 14 мај 2012 во 19:10 ---
Јас се слагам со болдот. Но грешиш за твојот Алах, вистинскиот и семоќен бог е оној на мојот аватар ТОР и татко му ОДИН.
dobro ti si poseben slucaj :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
hahah teb

:pos:Тебе да ти верувам? Ти мора да се шалиш? Од кај знаеш жити се затоа што во куранот пишува? Абе ај :pos:
Големите факти ги понуди. Си чул за втор закон за термодинамика? Ако тоа сонце не свети, Има друго, има трето....5то 10то. Не запира универзумот со гаснењето на едно сонце. Исто како што ни човештвото не умира со смртта на еден човек. Твојот измислен од човекот бог е ништо, зрнце прашина во целиот универзум. Универзумот е совршен, ќе се сложам со тебе, од тој аспект не му е потребно нешто што е несовршено (како боговите). Затоа богот слободно замени си го со универзумот и се ќе си дојде на место. Градителот на куќата колку и да е силен (семоќен) без материјал ништо не може да изгради. Не се залажувај, куранот не е одговор на универзумот. На сонцата (зилион зилијарди ги има) не им треба наредба за да го прават она што вечно и го прават.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Се надевам дека боговите ќе ти простат за ова богохулие и ќе те наведат на правиот Вистински Пат. Слава Роду!.
А фактите ти пиштат. Сакаш јас да склепам некое клипче со ’’факти’’?
http://www.youtube.com/watch?v=91hxhqtLEcM :sneaky:

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
:pos:Тебе да ти верувам? Ти мора да се шалиш? Од кај знаеш жити се затоа што во куранот пишува? Абе ај :pos:
Големите факти ги понуди. Си чул за втор закон за термодинамика? Ако тоа сонце не свети, Има друго, има трето....5то 10то. Не запира универзумот со гаснењето на едно сонце. Исто како што ни човештвото не умира со смртта на еден човек. Твојот измислен од човекот бог е ништо, зрнце прашина во целиот универзум. Универзумот е совршен, ќе се сложам со тебе, од тој аспект не му е потребно нешто што е несовршено (како боговите). Затоа богот слободно замени си го со универзумот и се ќе си дојде на место. Градителот на куќата колку и да е силен (семоќен) без материјал ништо не може да изгради. Не се залажувај, куранот не е одговор на универзумот. На сонцата (зилион зилијарди ги има) не им треба наредба за да го прават она што вечно и го прават.
lele da ne e zivo sonceto be taka sto znae da odi okolu zemjata da ne ima pamet? hahaha preterano od tebe
koj ti dade tebe pamet kazi mi koj te sozdal taka vo odredeni merki, sto ne ti e glavata 1 ton? sto ne e neboto crveno od kade dobi takva boja sina?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
lele da ne e zivo sonceto be taka sto znae da odi okolu zemjata da ne ima pamet? hahaha preterano od tebe
koj ti dade tebe pamet kazi mi koj te sozdal taka vo odredeni merki, sto ne ti e glavata 1 ton? sto ne e neboto crveno od kade dobi takva boja sina?
Кажи жити се, дека се заебаваш:confused:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Алах џ.ш. испил сок од боровинки и се измочал. И би Небото.

Kajgana Shop

На врв Bottom