Кој град го мразите?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Ја не мрзам ни еден град, напротив, ги сакам сите.
Особено ми е омилено едно ,село додуше, со кула у средсело. Не ни ми текнуе како се викаше, али ја иам сликано кулата.
the-bitola-clock-tower.jpg

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ја не мрзам ни еден град, напротив, ги сакам сите.
Особено ми е омилено едно ,село додуше, со кула у средсело. Не ни ми текнуе како се викаше, али ја иам сликано кулата.
Прегледај го приврзокот 33091
Сега си главен фраер во касабата твоја!!
си видел чудесии низ свет и имаш слика да покажеш и докажеш!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Сега си главен фраер во касабата твоја!!
си видел чудесии низ свет и имаш слика да покажеш и докажеш!
Неначитан сум и не знам што е касаба. Не ни знам дека имам такво нешто. Тоа мора нешто на некој провинциски дијалект да е. Објаснете, ве молам. Не сакам да останам со своја касаба а да не ни знам дека ја имам.

А за чудесиите стварно, таква кула неам видено, нит ќе видам негде. И така е, си ја носам сликата у новчаник и ја покажуем сегде и увек и на секого. Нека видат кај сум бил и нека пукнат!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Неначитан сум и не знам што е касаба. Не ни знам дека имам такво нешто. Тоа мора нешто на некој провинциски дијалект да е. Објаснете, ве молам. Не сакам да останам со своја касаба а да не ни знам дека ја имам.

А за чудесиите стварно, таква кула неам видено, нит ќе видам негде. И така е, си ја носам сликата у новчаник и ја покажуем сегде и увек и на секого. Нека видат кај сум бил и нека пукнат!
Kасаба, дете, то ти е малце поголемо селце но недоволно големо да биде град.
Инаку убаво е што си прошетал, видел свет, научил многу работи. Чудесии за кои можеш да им раскажуваш на подзинати слушатели во долгите зимски ноќи

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Mislam deka go mrazam skopje oti se kradat od drugite gradovi.. PR: skopski pivo fest? :O:O ebate skopjanchishtata

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Kасаба, дете, то ти е малце поголемо селце но недоволно големо да биде град.
Благодарам. Вистински опис на населеното место во кое живеам. Се некако се трудиме, ама град не успеваме да бидеме. Едноставно, количеството провинцијален наплив на месо, секогаш ги поклопува со својата грандиозност, нашие напори.
Инаку убаво е што си прошетал, видел свет, научил многу работи. Чудесии за кои можеш да им раскажуваш на подзинати слушатели во долгите зимски ноќи
Да, да, тоа ќе бидат доживувања, бескрајни беседи покрај огнот! Додека надвор фучат зимските ветришта.

--- надополнето ---

Mislam deka go mrazam skopje oti se kradat od drugite gradovi.. PR: skopski pivo fest? :O:O ebate skopjanchishtata
Лопови се, нема што.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Благодарам. Вистински опис на населеното место во кое живеам. Се некако се трудиме, ама град не успеваме да бидеме. Едноставно, количеството провинцијален наплив на месо, секогаш ги поклопува со својата грандиозност, нашие напори.

Да, да, тоа ќе бидат доживувања, бескрајни беседи покрај огнот! Додека надвор фучат зимските ветришта.

Мора да е убаво, бистри реки, зелени ливади, здрав живот во природа, без стрес без нервози, стари традиции и обичаи кои ние во мегалополисите веќе ги заборавивме (совет на старци, масовно капење за ѓурѓовден, каменување на блудници...) ни ти чука инкасант на врата, ни чекаш 3Г од оператор...
се зачнувате во природа, се раѓате во природа живеете во природа и умирате во природа. Циклус.... кружен тек што би рекле ние од асфалтот и алуминиумот. Останете верни на традициите!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Мора да е убаво, бистри реки, зелени ливади, здрав живот во природа, без стрес без нервози, стари традиции и обичаи кои ние во мегалополисите веќе ги заборавивме (совет на старци, масовно капење за ѓурѓовден, каменување на блудници...) ни ти чука инкасант на врата, ни чекаш 3Г од оператор...
се зачнувате во природа, се раѓате во природа живеете во природа и умирате во природа. Циклус.... кружен тек што би рекле ние од асфалтот и алуминиумот. Останете верни на традициите!
Ти од Скопје си?

Блазе си ти...

M

M del Mar

Гостин
Не знам што го кењате Скопје, кога повеќе од половина жители во Македонија едвај чекаат во Скопје да дојдат.

Г

Господ

Гостин
Еден другар знаеше да каже,човекот можеш да го извадиш од село,но не и селото од човекот.

Г

Господ

Гостин
За то 'скопјаниве' вака сељачки се однесват?То објаснува се.
Да.Скопјаните и никој друг.Сигурно оти се од Скопје.Инаку,колку подалеку од Скопје толку поцивилизрани луѓево.Посебно јужниов крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom