Кој ги контролира цените на пазарните и земјоделските производи?

М

Мартин`

Гостин

Добро, добро само без плачење ми падна жал и на мене на ви малку државно цице...:)
Не ми е доволно мене ? Не продавам јас друже уживај ниту пак некој од мојата фамилија продава пазарот, само јадеш тоа што не се јаде цело време а кога ќе ти ја прикажат вистината за тие препродавачи ја вртиш дискусијата на друга страна со ретардирани постови зачинети со “интересни“ слики како во случајов.. а уствари ти си тој што се скапа од плачење против субвенциите.

L

Luki Junior

Гостин
Добро, добро само без плачење ми падна жал и на мене на ви малку државно цице...:)
Фалааааааааааааа:pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi:
А коа ќе падне денаро и целата македонска “капиталистичка“ и напредна економија, ќе дојдеш јас да ти дадам нешто..... Ама нема да е цице... :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Сегаааа.. со малку посериозен тон:

Жешко е.... Последните 6-8 години температурата летно време се накачува повисоко и повисоко... Целокупнио воден потенцијал на државата е у константен пад.. Производството на енергијата у константен пад.. Вода за пиејне се помалку.... Пустинска клима на повидок.. Денски не се дише, ноќно време студено...
Самото производство на храна е у константен пад... А извозо на самите земјоделски продукти расте... Ај ЛАЈК ИТ....:icon_mrgr::icon_mrgr:

Иначе Велес одсекогаш е бил тежок пазар за продавајне... (од гледна точка на продавач).. Там народо е дотепан од финансиска гледна точка... Од тија ерозираните ридини околу него, загаденоста, ѓубрето, невработеноста... Жална слика си е по принцип..

D

dbt

Гостин
Па едно не ми е јасно, на пазар во Битола во сабота, банани кг 25-30 ден, домати кг 50-60 ден (зборам за убави не од оние зелени внатре). Па бананите од пичке си материн ги носат и поефтини се од доматите што ги има на секојa нива кај нас. И сега пак ќе ми кажи некој пазарот, понуда, побарувачка бла бла... диктирале цени.

Kajgana Shop

На врв Bottom