Кој ги изградил пирамидите и зошто?

Член од
4 ноември 2013
Мислења
1.100
Поени од реакции
1.716
Ееее брат, сори немога да ти реплицирам у недељу, знаеш скара мара.

Пааа искрено има шансе да су се направиле на начин кој е наведен у дневник на Мерер(иам изгледано нелолко документарке за његоф дневник), али ипак па остануе грам сомнеж зшто цел тј подвиг е преентузијастички и комплексан.Али сооред познавање на иљадници други чудни градбе низ цел сфет, има шансе да е сфе тој тачно(осфен ако не едн ист извор на сфи тија чудни древни градбе).

Нели знам дека си запознаен сс целу туј ситуацију сс Мерер и претприемаштфо и радници на кои им било привилегија и част да учесфуеф у такфу колосалну инвестицију, али сакам да чују тфое мислење около Мерер и зшто мисли дека има нула шансе они да су ги изградиле.Што има врска корупција сс лажну историју?
Мене Захи Хавас ми изгледа на опасно реалистичан унесен лик,праф фараон на модерно време.

Кој ги изградија?
Која е намена?

Нефили, Киклопи?
Гробнице ли су, електромагнетни станице, астрономски опсерваторие, постројке за слетување на еншнс елианс?

Ја знам дека еве на најглолему Куфу пурамиду, отфори глеаф у Орионоф појас, Сириус, Тубан, едну ѕвезду од Драко и едну ѕвезду од Урса Мајорис, а и дека не е најдено никакфо мумифицирано тело на фараони, осфен празни саркофази. Па нели си имаф они Валеј оф д Кингс и тамо су погребани поголем дел од фараони.
Сфе е мистериозно и чудно, ама па ке се вратимо на тој дека најлогично е дека фараони највише си ги градиле ради курч и сопстфену сатисфакцију, како и да покажеф верност спрема сфои богови.

Зшто се стари грци су ги нсрекле тија градбе пирамид?
Пира = огин(гори)
Мид = средина

Огинот во средина.

За какф огањ стануе збор, за некакфи си древни ритуали.За процес на магично путување у андерворлд и вечен живот?

Кои докази ги имаш ти дека египќани не су ги изградиле.Бш ме интересира.
Ако не су они, кој ги изградија.
И зшто?
Интересни прашање и треба долг одговор
На кратко , тоа дека можело е малце преценето бидејќи ниту една теорија нема емпириски доказ.
Дневникот на Мерер e пронајден на 240 км југоисточно од пирамидите.
Денес според теоријата е прифатено дека гранит е донесен од Асуан,900 километри на југ.
Значи они тврдат дека по вода е донесен материјалот и за тоа има еден куп прашања..

Photo-20151217034320935.jpg

Како овој чамец ќе издржи еден гранит од 25 до 80 тона и како овој чамец пловел со таков камен?
Еве да речеме дека тргнал , како поминал 900 километри со Египетските морнари :ROFLMAO:
Сите експерименти се неуспешни со ова чамче.. :D

Овој Мерер го нема нигде освен во тој негов дневник.

Треба подолг одговор реално , само ќе почекаш малце.

Си ја видел ли оргиналната слика на кое се гледа јајцето од ној што е најдено во близина на Асуан ? Се смета дека е старо 7000 години според тестирања.
Прва работа што човек ја забележува ... ?
Немој само да ми кажеш планини..

Kajgana Shop

На врв Bottom