Која музика е најслушана во светот?

Eve nekolku stilovi sho mislam deka treba da bidat edni od najslushanite

  • House

    Гласови: 17 6,4%
  • Pop

    Гласови: 32 12,1%
  • Hip-Hop & RNB

    Гласови: 47 17,8%
  • Techno

    Гласови: 13 4,9%
  • Trance

    Гласови: 11 4,2%
  • Retro

    Гласови: 3 1,1%
  • Rock

    Гласови: 110 41,7%
  • Metal

    Гласови: 31 11,7%

  • Вкупно гласачи
    264
Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
Da znachi koja muzika spored vas e najslushana ne vie koja ja slushate tuku koja muzika mislite deka e najprifatliva najslushana? I ako nekoj stil e izostaven vo anketava sho mislite deka e najslushan napishete....
 

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
ја мислам дека е рок али во него се сметаат сите негови правци.тоа ке биде многу опширно ама на анкетата е така и ја така го сватив.Иначе и некоја да е најслушана ипак не се двои ептен од другите.
 

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.031
Поени од реакции
1.143
Е па секој ќе има различно мислење за ова прашање.. тоа до некаде ти е исто како што слушате вие?
Иако Goch нагласи дека во анкетата се бара која музика е најслушана во светот а не која ние ја слушаме мислам дека 90% од одговорите ќе бидат според тоа кој тип на музика го слушаме ние..

Според мене тоа е Рап.. Бидејќи јас слушам рап мислам дека е најдобра и најслушана во светот..
 

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Комерцијалната, се разбира, независно од стилот.:toe:
 

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Јас слушам метал, но гласав за рок. Рок музиката е дефинитивно најслушана. Ја слушаат луѓе на секаква возраст.
 
Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
izgleda premnogu rokeri imame tuka.... zasto rock nema vrska toa vie sho slushate koja e najslushna ja slusham house i mislam deka house muzikata i pop se najslushani ali ipak glasav za pop... zasto mislam gleame po televizii po radia sho najmnogu se pusta mislam deka e najkomercijalna i deka najmnogu se slusha dajte gi mislenje sho koa kje izlezete vo grad na televizija sho najmnogu se pusta od tuka doagja zakluchokot sho muzika najmnogu se slusha a ne vie sho slushata mada toa e vashe mislenje pozz... :)
 

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Гласав за ПОП , поради тоа што самото име кажува...Поп = Популарна Музика којашто сите ја слушаат...:toe:
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Џабе секој си ја форсира својата музика, има точни статистички податоци за која музика е најслушна. Тоа е се разбира рокот, најфорсиран од САД е рапот кај нас е клаберска донегде многу форсирана-ама рокот не буквално ненадминлив на светско ниво.

По продажба на албуми по песни вртени на радио и по одржани концерти и плус се брои и колку пари генерира рок музиката-според сите параметри можеби само поп музиката е близу ама другите ни за нокт не можат да се фатат, рапот и техното се милиони години назад барем во популарност на светско ниво.
 
Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
pa sooznam, glasav za hip hop deka hip hop i rok najvise slusam, a se soglasuvam so noodle pogore = deka komercijalnoto e najslusano nezavisno od stilot :D , a toa e zaso lugeto neznat za kvalitet, sea ne velam deka hip hopot e nesto "unikatno", no sepak e razlicno a i rokot e neste definitivno najkvalitetno!
 
Z

ZeroStyle

Гостин
Јас слушам Рап и ништо друго...Ама ако збориме реално рокот е музика која е најслушана на светот иако мене не ми е ништо посебно...:toe:
 

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
нема основа анкетава, ај да биде само тема и мислења со коментари ок иде некако, ама според анкетава на крај некој ке извади заклучок дека ако за метал гласале 250 луѓе а за рап само 3ца дека рап воопшто не се слуша? а на форумов само металци се движат :pos: нема теорија иако си заборавил една опција - странска музика :pos: хахах... - класика се разбира, ама пошто ја немаше во опција, гласав за рок оти и панк немаше а знам многумина шо се праат тешки гангстери сепак потпевнуваат некои панк хитчиња :) јес да и панкот може да иде под рок, но во тој случај и металот би идел во рок и многу други правци потекнале од рокот, можеби на некој ке му звучат слично и нема да може да направи разлика од рок до панк или метал, како јас од R'N'B techno i trance i rap ali :pos: шо дрдорам бре!
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.401
Поени од реакции
5.953
Објективно гледано, без да бранам мој стил на музика или да наметнувам стилови мислам дека рокот најмногу се слуша во светот, а овде на Балканот владее турбо фолк за жал. :(

И btw тоа хип хоп горе поправете го, зашто хип хопот е култура не е вид на музика, рапот е музички жанр.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom