kralot
Вистина!!
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 466
- Поени од реакции
- 72
Најпаметниот човек нарачен сократ кој живеел пред 2500 год во денешна грција изјавил:
ЗНАМ ДЕКА НИШТО НЕ ЗНАМ!!!
Почнувајќи од таа изјава која во секоја смисла е атеистичка секој добар атеист се прашува што, како, кога, зошто...
Така да, ако почнеме со можни сценарија, тоа ќе биде само една теорија. Но и не значи дека не е вистина.
Во исто време атеистот е осободен од прангите на верите и го живее животот најдобро што може без да се плаши (читај фобија) од некоја си можна казна во задгробниот живот. Сепак, овој живот е она што со “сигурност“ го знаеме.
Сигурноста ми е во наводници затоа што можда и тоа не го знаеме како што треба (пак сократ). Не за џабе е направен филмот Матрикс. Реков, многу теории, но ниедна не е докажана.
Ај како контра прашање до верниците за дискусија, која е поентата на животот на човекот, а воопшто и самиот живот на земјава?
Токму на тоа се однесува вториот дел од прашањето и е поставено до Атеистите, јас сакам да го сварам она што тие го имаат во главите, тоа е целта на темава, која сакам да ја постигнам јас како автор на темава.