Која е вистинската Библија

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Претпоставив , исто како што во библијата се претпоставува настанокот на светот, тоа веќе го имам прочитано (почеток на стар завет) и ова беше пресудниот момент за да се преобразам од христијанин во атеист .
--- надополнето: 7 јули 2012 во 11:17 ---
Инаку баш ме интересира што пишува во првата верзија , може сум во право .
Не знам што пишува во "првата" верзија на Библијата:P Јас не сум чул дека постојат верзии на Библијата, и дека се упгрејдува секоја нова верзија.

Ти даде совет да не се чита првата верзија, оти џабе е да се прочите, оти тотално различно било со последната верзија, па затоа и те прашав дали си ги прочитал двете верзии.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Не знам што пишува во "првата" верзија на Библијата:P Јас не сум чул дека постојат верзии на Библијата, и дека се упгрејдува секоја нова верзија.

Ти даде совет да не се чита првата верзија, оти џабе е да се прочите, оти тотално различно било со последната верзија, па затоа и те прашав дали си ги прочитал двете верзии.
Ухм, човек симни си ја Библија 2.0 хелоууу.. Бета е уште, и има багови некои (исус од време на време се симиња од крстот) али со добро community ќе ги тргнеме повеќето багови (ова е за нас бета тестерите). Се збори наоколу дека иако е нова старите багови уште се тука: убиства, масакри, тероризам, омраза и лаги... ајде може 3.0 ќе поправи некои од овие... ама искрено не ми се верува.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ухм, човек симни си ја Библија 2.0 хелоууу.. Бета е уште, и има багови некои (исус од време на време се симиња од крстот) али со добро community ќе ги тргнеме повеќето багови (ова е за нас бета тестерите). Се збори наоколу дека иако е нова старите багови уште се тука: убиства, масакри, тероризам, омраза и лаги... ајде може 3.0 ќе поправи некои од овие... ама искрено не ми се верува.

Последниот upgrade на библијата го нарекуваат Куран:P

Видно изменет и проширен.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
нешо интересно има и за библијата
ова нешто има 40 мин
да пишеше бар во 5-10 реченици штое е поентата
--- надополнето: 6 март 2013 во 23:10 ---