K
kat.<3
Гостин
еднаш прочитав во една книга дека човекот низ деновите, низ животот се движи со дрвени,а некој друг со златни кочии. Јас повеќе ги сакам дрвените, зашто се чисти и искрени, иако не толку сигурни и убави како златните. колцата можат да попуштат во секое време и да се најдеме на земја, што не е случај со златните, тие секогаш толку цврсти и сигурни и убави, а сепак празни. како што ми рече еднаш еден силен Ангел, не ги сакам златните кочии зашто привлекуваат внимание, јас не ги сакам зашто се празни за мене.
незнам колку ме разбравте, но моето прашање за вас е, дали повеќе би сакале да патувате низ животот со златни или со кочии од дрво ??
разберете го ова вака, како дрвените кочии да се чувствата, а златните кочии да се богатството, она што се јавува во материјална форма.
кои би ги избрале сега, кочиите од д р в о или златните ??
незнам колку ме разбравте, но моето прашање за вас е, дали повеќе би сакале да патувате низ животот со златни или со кочии од дрво ??
разберете го ова вака, како дрвените кочии да се чувствата, а златните кочии да се богатството, она што се јавува во материјална форма.
кои би ги избрале сега, кочиите од д р в о или златните ??