имам јас пријател од тирана, нашите албанци ги вика македонци. ја му викам како бе македонци, албанци се. он вика не, не - албанците се во албанија...Албанците од Албанија, никогаш нема да ги прифатат Косоварите. Преголеми разлики и интереси. Која казна е да те спојат со Косово. Кое потценување за Албанскиот народ од Албанија.
Имав шеф Албанец кој беше роден во Македонија, но речиси цел живот и цело образование го поминал во Истанбул. Човек од фамилија со генерации наназад. Он ги делеше Албанците на Албанци од Албанија, староседелци во Македонија и некое племе кое го зборува нивниот јазик (он ги нарекуваше ш...ри). Самиот велеше, кога одам во Албанија ми е срам да кажам од каде доаѓам, бидејќи такви фаци моментално не претставуваат, затупавени и доселени од кој знае каде. Дури и јазикот не им е ист и во Албанија ги препознаваат од каде доаѓаат. Овие се католици, мешани бракови на католик и муслимани, луѓе со години наназад високо образовани и почитувани од општеството, либерални и отворени. Има такви кај нас но се гушат од оние кој ги претставуваат.имам јас пријател од тирана, нашите албанци ги вика македонци. ја му викам како бе македонци, албанци се. он вика не, не - албанците се во албанија...
да ги чуете што зборат и како тресат јака од косовари - србите не ги мрзат толку.
впрочем сте гледале како бришат под со мендух тачи на политички дебати во тирана.
Е заради тоа мора да се реши спорот за името, и МКД да влезе во НАТО, за да се заштити од секакви закани..Ако ова се случи со Косово очекувајте дека истото ќе е и со западна Македонија
Ти можеш само да сонуваш, со Рамковниот договор Албанците во Македонија си потпишаа дека немаат право на територија, си ги добија правата.... нас не поебаа гадно, ама нема да има територијални измени.Е заради тоа мора да се реши спорот за името, и МКД да влезе во НАТО, за да се заштити од секакви закани..
Ама Гурјо не сака да сфати дека со глава во ѕид не се удира..
така во Грција ги решавате проблемите? ако некој не мисли исто како вас?Е заради тоа мора да се реши спорот за името, и МКД да влезе во НАТО, за да се заштити од секакви закани..
Ама Гурјо не сака да сфати дека со глава во ѕид не се удира..
Што има да сонувам јас? Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, ама пред тоа ќе мора да се реши спорот за името, ако сакаме да влеземе.Ти можеш само да сонуваш, со Рамковниот договор Албанците во Македонија си потпишаа дека немаат право на територија, си ги добија правата.... нас не поебаа гадно, ама нема да има територијални измени.
Посебно што за разлика од Косово, во Западна Македонија живеат многу Македонци, Турци итн. кои не би сакале да се спојат со ниту една друга држава. Да не ги заборавиме Македонците муслимани, кои исто така, живеат во Западна.
И ти нејкеш ама те тера нештоШто има да сонувам јас? Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, ама пред тоа ќе мора да се реши спорот за името, ако сакаме да влеземе.
Види сега ако бидеме дел од НАТО, ќе имаме многу предности
1- Безбедноста ќе ти се гарантира засекогаш
2- Ќе има странски инвестиции на рекордно ниво
3-Ќе има подобар живот за сите граѓани
4- Ќе се спасиш од уцените и заканите на албанците
5-Вистинската светлина ќе се отвори за сите граѓани
А ако нема компромис,МКД или ќе се федерализира,или ќе се распадне, заради тоа Грујо и неговите антички лепотани треба да се освестат,и да престанат со лажниот патриотизам, и со крадење на истории..
Грција е европска, демократска и цивилизирана земја..така во Грција ги решавате проблемите? ако некој не мисли исто како вас?
додуша да...бркате луѓе. потоа не им дозволувате да се вратат. Им ги палите куќите.
ако тоа е демократија.........тогаш се гордеам што сум ВАРВАРИН!Грција е европска, демократска и цивилизирана земја..
Се надевам дека и со МКД исто ќе биде..
100 пати на 100 различни теми ме просветлуваш со тоа НАТОШто има да сонувам јас? Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, ама пред тоа ќе мора да се реши спорот за името, ако сакаме да влеземе.
Види сега ако бидеме дел од НАТО, ќе имаме многу предности
1- Безбедноста ќе ти се гарантира засекогаш
2- Ќе има странски инвестиции на рекордно ниво
3-Ќе има подобар живот за сите граѓани
4- Ќе се спасиш од уцените и заканите на албанците
5-Вистинската светлина ќе се отвори за сите граѓани
А ако нема компромис,МКД или ќе се федерализира,или ќе се распадне, заради тоа Грујо и неговите антички лепотани треба да се освестат,и да престанат со лажниот патриотизам, и со крадење на истории..