Косово ќе се обедини со Албанија

LMC

Член од
26 август 2011
Мислења
147
Поени од реакции
46
Никогаш нема да влезе Албанија? Никогаш не кажувај никогаш :) Албанија има блиска поддршка од Италија и тоа не е неодамна. ;)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
ми се ск*рчи од дрвење за Грција и нејзин банкрот, потоа од обединување на Косово со Албанија и Африка

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Албанците од Албанија, никогаш нема да ги прифатат Косоварите. Преголеми разлики и интереси. Која казна е да те спојат со Косово. Кое потценување за Албанскиот народ од Албанија.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Албанците од Албанија, никогаш нема да ги прифатат Косоварите. Преголеми разлики и интереси. Која казна е да те спојат со Косово. Кое потценување за Албанскиот народ од Албанија.
имам јас пријател од тирана, нашите албанци ги вика македонци. ја му викам како бе македонци, албанци се. он вика не, не - албанците се во албанија...
да ги чуете што зборат и како тресат јака од косовари - србите не ги мрзат толку.
впрочем сте гледале како бришат под со мендух тачи на политички дебати во тирана.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
имам јас пријател од тирана, нашите албанци ги вика македонци. ја му викам како бе македонци, албанци се. он вика не, не - албанците се во албанија...
да ги чуете што зборат и како тресат јака од косовари - србите не ги мрзат толку.
впрочем сте гледале како бришат под со мендух тачи на политички дебати во тирана.
Имав шеф Албанец кој беше роден во Македонија, но речиси цел живот и цело образование го поминал во Истанбул. Човек од фамилија со генерации наназад. Он ги делеше Албанците на Албанци од Албанија, староседелци во Македонија и некое племе кое го зборува нивниот јазик (он ги нарекуваше ш...ри). Самиот велеше, кога одам во Албанија ми е срам да кажам од каде доаѓам, бидејќи такви фаци моментално не претставуваат, затупавени и доселени од кој знае каде. Дури и јазикот не им е ист и во Албанија ги препознаваат од каде доаѓаат. Овие се католици, мешани бракови на католик и муслимани, луѓе со години наназад високо образовани и почитувани од општеството, либерални и отворени. Има такви кај нас но се гушат од оние кој ги претставуваат.
Имав прилика со него да одам во Албанија на состаноци, за време на ручекот истиот муабет го правеа. Кога они се срамат, што останува за нас.
За среќа јас познавам вакви Албанци кој себе си се декларираат како Македонци. Ме интересира каква ќе биде реакцијата на Албанија, нема апсолутна никаква корист од Косово,освен деградирање на својот народ.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.008
Поени од реакции
2.043
И мене ми викаат македонец сум бил, шознам:love:

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ако ова се случи со Косово очекувајте дека истото ќе е и со западна Македонија
Е заради тоа мора да се реши спорот за името, и МКД да влезе во НАТО, за да се заштити од секакви закани..
Ама Гурјо не сака да сфати дека со глава во ѕид не се удира..:tapp:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Е заради тоа мора да се реши спорот за името, и МКД да влезе во НАТО, за да се заштити од секакви закани..
Ти можеш само да сонуваш, со Рамковниот договор Албанците во Македонија си потпишаа дека немаат право на територија, си ги добија правата.... нас не поебаа гадно, ама нема да има територијални измени.
Посебно што за разлика од Косово, во Западна Македонија живеат многу Македонци, Турци итн. кои не би сакале да се спојат со ниту една друга држава. Да не ги заборавиме Македонците муслимани, кои исто така, живеат во Западна.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
така во Грција ги решавате проблемите? ако некој не мисли исто како вас?
додуша да...бркате луѓе. потоа не им дозволувате да се вратат. Им ги палите куќите.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ти можеш само да сонуваш, со Рамковниот договор Албанците во Македонија си потпишаа дека немаат право на територија, си ги добија правата.... нас не поебаа гадно, ама нема да има територијални измени.
Посебно што за разлика од Косово, во Западна Македонија живеат многу Македонци, Турци итн. кои не би сакале да се спојат со ниту една друга држава. Да не ги заборавиме Македонците муслимани, кои исто така, живеат во Западна.
Што има да сонувам јас? Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, ама пред тоа ќе мора да се реши спорот за името, ако сакаме да влеземе.

Види сега ако бидеме дел од НАТО, ќе имаме многу предности

1- Безбедноста ќе ти се гарантира засекогаш
2- Ќе има странски инвестиции на рекордно ниво
3-Ќе има подобар живот за сите граѓани
4- Ќе се спасиш од уцените и заканите на албанците
5-Вистинската светлина ќе се отвори за сите граѓани

А ако нема компромис,МКД или ќе се федерализира,или ќе се распадне, заради тоа Грујо и неговите антички лепотани треба да се освестат,и да престанат со лажниот патриотизам, и со крадење на истории..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Што има да сонувам јас? Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, ама пред тоа ќе мора да се реши спорот за името, ако сакаме да влеземе.

А ако нема компромис,МКД или ќе се федерализира,или ќе се распадне, заради тоа Грујо и неговите антички лепотани треба да се освестат,и да престанат со лажниот патриотизам, и со крадење на истории..
И ти нејкеш ама те тера нешто o_O

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
така во Грција ги решавате проблемите? ако некој не мисли исто како вас?
додуша да...бркате луѓе. потоа не им дозволувате да се вратат. Им ги палите куќите.
Грција е европска, демократска и цивилизирана земја..

Се надевам дека и со МКД исто ќе биде..

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Грција е европска, демократска и цивилизирана земја..

Се надевам дека и со МКД исто ќе биде..
ако тоа е демократија.........тогаш се гордеам што сум ВАРВАРИН!
не дај боже Македонија да е Грција
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 00:41 ---

100 пати на 100 различни теми ме просветлуваш со тоа НАТО

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ако се припои Косово со Албанија во исто време ќе треба да се отцепи Бујановац, Улцин, Чамерија, Западна Македонија, а Србите и Грците едвај чекаат мала рчка, нагоре Санџак ќе бара да се отцепи од Србија, Република Српска и Херцеговина да се припојат кон Хрватска и Србија, Војводина од Србија. Во Македонија тешко би се одвивало отцепувањето, Грците во Јужна Албанија или тн територија Епир ќе бараат припојување кон Грција, Македонците од Преспа делови од Албанија кон Македонија, Бугарите ќе ја сакаат Источна Македонија, значи ќе дојде до невидено крвопролевање, од кои најдебелиот крај за жал ќе го извлечат Албанците и Албанија.

Ова е мое лично тумачење како гледам јас на работите на Балканот ако се направат вакви грешки.

Kajgana Shop

На врв Bottom