Членот во твојата потесна фамилија рачунај дека ќе плати и кај Ристе - статистика и кај Шуклев - менаџмент. Поврзани се, еднаш платиш и после неможеш да избегаш од кругот, освен ако не си ги земеш документите што и за тоа се земаат пари.
Никој не лечи комплекси тука. Сите кажуваме наши искуства какви што се, значи твое е дали ќе прифатиш какво ни е образованието или не, а неможеш да кажеш дали некој имал или немал капацитет за економски. Ако сакаш да студираш со стресови и да си губиш здравје за некој кој му е гајле за тебе и твојот тест што вреди за десетка епа студирај така. Јбг Тому јас можев да успеам и успеав на Економски до кај што стигнав, исчистив две години и решив дека таму неможам да опстанам од милион работи што сум ги кажала.pogolemi gluposti neam cueno do sea ...
Ocigledno peprutkata dozivotno kje zali sho nemala kapacitet za na Ekonomski i sega kje izmisluva prikaski vo koj samata kje si veruva ...
Jbg peperutke toa e , mnogu mi e zal shto ne si uspeala na Ekonomski
sega samo ti preostanuva da lechish kompleksi ...
Да супер е тоа, одлична идеја која треба да се прифати само кај нас треба време за тоа. Убаво кажа декстерче, ќе се рзнишаат многу работни места, ама па од друга страна ќе имаме квалитетен кадар. Нема зашто да се жалиш тука кога си правилно оценет.Она што според мене треба да се направи за да се воведе системот награда за успех и казна за неуспех како за професорите така и за студентие е поделба на оценување и предавање..
Значи да се воведат универзални стандарди и барања по одредени предмети или пак да се воведе правило еден студент да не смее да биде оценуван од истиот професор кој ќе му предава..
Вака многу лесно ќе може да се измери неуспехот на професорите да ја предатат материјата - тоа ќе ги стимулира да станат подобри предавачи.
Во исто време ќе се напушти сегашната практика на квоти, т.е да мора одреден процент да помини на студентите.. тоа го прават професорите за да докажат дека ете тие и не се толку лоши предавачи.... ако ги оценува некој друг тие ќе се фокусираат на она суштинското - да ги научат ученицитеж, а не само да пуштат 50%.
И исто во исто време ќе неутрализира можноста од корупција и слично...
и еден од најглавните сајд ефекти - батерфлај ќе почни да се жали од европски оти други проф. ќе ја оценуваат.
Сакаш висока оцена повели до канцеларија ке подмириме....
Сакаш да положиш оди на жиро уплати интересна сума....
Колку наивно:smir:Нема врска тоа, ние одиме кај професорите само ако нешто не ни е јасно во врска со предметот да ни објаснат, а никогаш не одиме за да се договараме за оценки.Код:Сакаш висока оцена повели до канцеларија ке подмириме....
Ова никогаш не се случило некој професор да ни речи да уплатиме на жиро сметка, а и нема такви работи кај нас на факултет, ако некој проферос побара + пари ке "лета" од работа под итна постапка.Код:Сакаш да положиш оди на жиро уплати интересна сума....
:helou:
И јас сум на приватен, барем до сега не се има случено ништо такво.:smir:Колку наивно:smir:
Не иде тоа така, ценовниците им се јавна тајна на државен, јас што завршив на приватен ги знам
Ili se nema sluceno ili ti ne znaes za toa ..И јас сум на приватен, барем до сега не се има случено ништо такво.:smir: