Коронавирус (COVID-19)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Може да му се верува?

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Те молам не со глупостиве во оваа тема.

Исхраната каква да била :facepalm: Вирус е ова, не е дијабет.
Sakas da mi kazes deka koga ke vidis nekoja objava po portali sto kazuva sto e dobro da se konzumira deka ja preskoknuvas i ne te interesira,cisto sumljam.Jas samo naglasuvam deka pisuvaat sprotivni raboti koi isto taka se vo vrska so virusot

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.290

Може да му се верува?
Moze da ne postiras novosti od sashe politiko?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Sakas da mi kazes deka koga ke vidis nekoja objava po portali sto kazuva sto e dobro da se konzumira deka ja preskoknuvas i ne te interesira,cisto sumljam.Jas samo naglasuvam deka pisuvaat sprotivni raboti koi isto taka se vo vrska so virusot
Каква конзумација бе друже, вирус е ова, те молам не мешај исхрана. Се заразуваат врвни спортисти. Со режим на исхрана што јас и ти може да ја сонуваме, не да ја гледаме по смешни по(А)рталчиња.

Вирус не гледа дали ти внесуваш кефир од небеска крава пасена на свежо-пролетна ливада. Затоа и реков дека не е ова дијабет, па со режим на исхрана да ја подобриш/спречиш ситуацијата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466

Може да му се верува?
ти можеш слободно да веруваш на мактел, а и на инфомакс и слични

Како прво, тоа што го имплицира во насловот, никаде не го потврдува во текстот.

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Каква конзумација бе друже, вирус е ова, те молам не мешај исхрана. Се заразуваат врвни спортисти. Со режим на исхрана што јас и ти може да ја сонуваме, не да ја гледаме по смешни по(А)рталчиња.

Вирус не гледа дали ти внесуваш кефир од небеска крава пасена на свежо-пролетна ливада. Затоа и реков дека не е ова дијабет, па со режим на исхрана да ја подобриш/спречиш ситуацијата.
Se soglasuvam druze,samo me interesira dali mozeme da mu pomogneme na organizmot polesno da se izbori so virusot

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136

Не можеш да го спречиш но можеш подобро да се справиш со вирусот, не се со ист интензитет симптомите кај некој здрав живот што води и некој што јаде брза храна секој ден.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Не можеш да го спречиш но можеш подобро да се справиш со вирусот, не се со ист интензитет симптомите кај некој здрав живот што води и некој што јаде брза храна секој ден.
На членот погоре првичниот пост му беше за "preventivno".

За отпосле - нормално е дека нема да ти бутаат бургери, не знам што не е јасно.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.070
Поени од реакции
1.557
Муабетот е дека народот троши ракавици и маски, а притоа не знае да ракува со истите, па наместо заштита, тие стануваат директен ризик за зараза. На пример, со ракавиците со кои се пипкало све и свашта, се фаќа и става цигара у уста, која е поентата на таквата заштита? Од друга страна, илјадници лекари и сестри не можат да набават ни ракавици ни маски ни за свои пари, затоа што нема од каде да се купат. А ако не сфаќаш колку е битно еден лекар да биде заштитен, не за себе, туку за стотиците пациенти со кои секој ден доаѓа во најдиректен контакт, тогаш имаш стварно голем проблем во расудувањето.
Аха. За твоја информација народот, оној кој е на раб.место, е приморан сакал неќел да троши од истите (иако е точно дека не ги користи правилно) затоа што инспектори поминуваат и по неколку пати во една смена! Ела машко не носи. Оттука, плукањето по тој неписмен народ е тотално погрешно адресирано. И да, сфаќам колку е важно еден лекар да е заштитен за разлика од тебе и него кои не сфаќате дека затоа што тој нема обезбедено воопшто не е виновен тој неписмен народ од кој редовно се 'рекетираат' пари за здравство. Не сакам да ги омаловажам воопшто здравствените работници, и по фамилија ги имам многу ама вакви испрдоци како овој кои сакаат да се истакнат со ништо...бљак

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.138
Поени од реакции
2.669
Мислам дека 67 без тестираните од Жан Митрев, пошто тие не се потврдени ради тоа што мора унифициран тест да им се направи.
доколку се позитивни и тие, бројката ќе скокне на 84.

Пошто објаснува дека треба да се потврдат, значи дека не се искалкулирани.
До вчера беа 48 ако не се лажам.
Денес кажаа 2ца + 17 од Жан Митрев, така да доаѓа некако до таа бројка од 67. Не навлагам во тоа дали треба или не треба да ги рачунаат.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.010
Поени од реакции
6.491
Имуностимулант.

Не делува на вирусот, стимулира имунитет. Го билда имунитетот.
Се користи за автоимуни заболувања.

Спаѓа како анти-вирал лек, ама уствари е имуностимулатор.
Како бре за автоимуни заболувања се давале имуностимуланти, тоа ќе ги дотепа, ќе ги убие, како пожар да гаснеш со бензин, срамота се вакви дезинформации.
Напротив се користат имуносупресивни и антиинфламаторни лекови

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.385
Поени од реакции
7.018
Од денес нема новинари на прес. Две, три прашања, а да не се за реновирање, аеродроми и веќе кажани работи и херојот Филипче забрани новинари. Ако овие денес испадне дека биле у контакт со тие у од Бугарија, тогаш големи се шансите да кријат за тоа дали има заразени од докторката.

Kajgana Shop

На врв Bottom