Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.606
Поени од реакции
22.338
Why are blood clots more of a risk for young people after getting the AstraZeneca jab than over-30s? And why does the EU NOT see a connection to age?Прегледај го приврзокот 291261

Смрт е само еден ризик од Ковид. Лонг ковид последици не се опфатени овде а исто така не се за подценување. Мубаетот мо е има и сиво не само црно бело (жив/починат).

Vladimkd

Né giusto né sbagliato, conta solo il risultato!
Член од
16 февруари 2021
Мислења
43
Поени од реакции
100
Пишуваш ама не е точно тоа. Не ги плашете луѓето за џабе, сите вакцини се сосема безбедни, освен оваа.
Niko nikoga ne plaši.
Popišao si se iz straha, pa to pokazuješ na svakoj stranici i naravno da želiš da uplašiš druge, to je ljudska psihologija.
Ako želiš da se vakcinišeš u redu, ako ne želiš daj odjebi i ne muči se više.
Na svaka jebena stranica u ovoj temi samo se sprdavaš sa Astrazeneke, pa više nisi zanimljiv, shvati već jednom.

Послато са SM-N950F помоћу Тапатока

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
Niko nikoga ne plaši.
Popišao si se iz straha, pa to pokazuješ na svakoj stranici i naravno da želiš da uplašiš druge, to je ljudska psihologija.
Ako želiš da se vakcinišeš u redu, ako ne želiš daj odjebi i ne muči se više.
Na svaka jebena stranica u ovoj temi samo se sprdavaš sa Astrazeneke, pa više nisi zanimljiv, shvati već jednom.

Нема сигурно да оставам да шириш антиваксерска пропаганда и неточни инфромации тука, кога имаме проблем со вакцинацијата во државата и пола население не планира да се вакцинира. Задржи си се на chemitrails и опрашување, ова е покомлицирано малце.
Автоматски споено мислење:

Смрт е само еден ризик од Ковид. Лонг ковид последици не се опфатени овде а исто така не се за подценување. Мубаетот мо е има и сиво не само црно бело (жив/починат).
За лонг ефекти уште не знаеме, ни од ковидот ни од вакцини. Ете ја поназад некоја страна таа госпоѓата што гостуваше во утринска прогноза искрено си кажа, нови се, не знаеме. Сега за сеа дискутираме за информациите што ги имаме на располагање.

Така нека биде. Сепак си дозволувам да пишувам за неа и да охрабрувам други да ја примат ако сакаат. Ја примив АЗ па ете сум.

Треба да видиме колку време ќе држи имунитетот а тоа може само со повеќе поминато време. Не верувам дека има траен имунитет ама можеби и нема да треба.

Во ЕУ сите што се пуштени се регуларно пуштени. Во САД и УК мислам на почеток не, сега не знам како е. За деца веќе се испитуваат. Исто така за бремени жени на што би ставил поголем фокус моментално, иако во САД и бремени жени ја примаат од Бионтех и Модерна, кој сака секако.
Не можеш врз лична база да земаш пример, само на форумов има еден куп луѓе што прележаа корона на нога. Збориме за официјални податоци и статистики поради која вакцината е забранета за одредена популација.
А за другиот дел, кога ќе пројде тој тест период, кога ќе ја испитаат на деца и ќе добие full aproval, може да размислуваат за задолжителна вакцинација. Ја неам ништо против тоа.

Последно уредено:

Vladimkd

Né giusto né sbagliato, conta solo il risultato!
Член од
16 февруари 2021
Мислења
43
Поени од реакции
100
Нема сигурно да оставам да шириш антиваксерска пропаганда и неточни инфромации тука, кога имаме проблем со вакцинацијата во државата и пола население не планира да се вакцинира. Задржи си се на chemitrails и опрашување, ова е покомлицирано малце.
Pre svega, zalažem se za obaveznu vakcinaciju.
Ti si taj koji širi kampanju protiv vakcinacije!
Vrati se u osnovnu školu, pa ćemo opet razgovarati za nekoliko godina.
Do tada, doktoriraj na vakcinama, možda ćeš posle toga biti od pomoći celom svetu.
Sad popij mleko i idi u krevet ;)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
За жал, со оглед на тоа што се случува моментално ова е единственото решение за да се вратиме во нормала(барем за ризични категории и повозрасни). Ако не од вакцини, голем број на луѓе ќе умрат од простотилук, а да не напоменувам дека со бран на секој 3-4 месеца економиите ќе колабираат. Но, прво треба да се произведат доволно вакцини, што испадна дека е многу подолг процес отколку што надлежните не уверуваа.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.501
1. Pfizer
2. Moderna
3. AstraZeneca
Сите кои плукаат по одличната вакцината на AstraZeneca нека размислат пошироко дека и другите вакцини не се без ризик и притоа нека размислат што е подобро:
- ризикот од примање вакцина
- ризикот од заболување од Ковид-19
Оваа инфромација за смртни случаи од Фајзер во Австрија не можам да ја најдам на друго место. Да не имаш некој релевантен линк за ова.

Мислам досега во цел свет не се пријавени толку смртни случаи од Фајзер/Модерна.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
Оваа инфромација за смртни случаи од Фајзер во Австрија не можам да ја најдам на друго место. Да не имаш некој релевантен линк за ова.

Мислам досега во цел свет не се пријавени толку смртни случаи од Фајзер/Модерна.
Нормално е да умираат луѓе после вакцинација, ко што си умираат и без нејзе. Тоа не е релевантно колку е опасна вакцината. Ттеба да има нешто што статистички отстапува од нормалните бројки.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Има уште една пресуда од овој суд која, за среќа, сеуште не е имплементирана.

Ова е забрането со Уставот. Дури и не се посегна ни по задолжителна вакцинација на докторите, полицијата и армијата. И да, точно е тоа дека ние имаме должност да го штитиме и унапредуваме нашето здравје и здравјето на другите, но и физичкиот интегритет ни е загарантиран. :)

Не знам дали ова се однесува само за децата или за сите граѓани. Полемиката е за Чешка и задолжителната вакцинација на децата од 9 болести!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.501
Нормално е да умираат луѓе после вакцинација, ко што си умираат и без нејзе. Тоа не е релевантно колку е опасна вакцината. Ттеба да има нешто што статистички отстапува од нормалните бројки.
Абе проблем е насловот, кој што наведува дека луѓе умреле од вакцината.

Најверојатно е некој статистички резултат на луѓе кои заболеле од Корона и умреле иако биле вакцинирани.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.389
Поени од реакции
84.637
ова значи задолжителна без проблем ќе биде
ја мислев нема да можат задолжителна да ја направат и дека нема да може да се воведат вакцинални пасоши
(заради фундаментални човекови права и сл.)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ова значи задолжителна без проблем ќе биде
ја мислев нема да можат задолжителна да ја направат и дека нема да може да се воведат вакцинални пасоши
(заради фундаментални човекови права и сл.)
Се однесува на задолжителна вакцинација на деца, а не на сите граѓани. :)

Лично немам ништо против истата, но може да биде само отворен прозор за други вакви слични пресуди.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Која им е логикава да не ја даваат АЗ на лица помлади од 60 години во земја која све на све досега обезбеди 31.000 вакцини самата, од кои 25.000 се баш од таа АЗ. Овие тотално споулавеле, се мислат ние Америка или Германија сме, па ќе си играме курот, не сакаме ова, дајте друго нешто. Една Британија 30 милиони дози даде од вакцинава(да знам дека е нивна и ја форсираат, но сепак останува фактот дека и Премиерот и Кралицата се вакцинираа баш со оваа вакцина), а ние изиграваме ,,претпазливи" кога коси корона. Границата требаше да е до 30 години максимум како во ВБ, ебате простаците.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.389
Поени од реакции
84.637
Се однесува на задолжителна вакцинација на деца, а не на сите граѓани. :)
да
и не се мисли на ковид вакцините, туку на вообичаените

требаше прво да го прочитам текстот, али пошто е постуван у ковид тема, мисев дека е за ковид
(мада индиректно влијае на ковид вакцинацијата и нејзиното дејствување во правни рамки)

Која им е логикава да не ја даваат АЗ на лица помлади од 60 години во земја која све на све досега обезбеди 31.000 вакцини самата, од кои 25.000 се баш од таа АЗ. Овие тотално споулавеле, се мислат ние Америка или Германија сме, па ќе си играме курот, не сакаме ова, дајте друго нешто. Една Британија 30 милиони дози даде од вакцинава(да знам дека е нивна и ја форсираат, но сепак останува фактот дека и Премиерот и Кралицата се вакцинираа баш со оваа вакцина), а ние изиграваме ,,претпазливи" кога коси корона. Границата требаше да е до 30 години максимум како во ВБ, ебате простаците.
кралицата, Путин и слични, ние не знаеме баш со каква вакцина се вакцинирале

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.454
Поени од реакции
10.373
Дали ти се вакцинираше?

Kajgana Shop

На врв Bottom