Конфликтот во Сирија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.510
Поени од реакции
27.326
Еве што финансираат Израел и САД.

Нели Ердоган беше против западот и против Израел, од каде сега овој муабет ?
Автоматски споено мислење:

Па гледаш дека ти самиот си (по)кажуваш дека не си кадарен за објективност кога се тема Израел и Евреите општо.
Какво „братство“, какви бакрачи. Тие се финансери колку што чеканот а не мајсторот, ги кова шајките.

Еве по не знам кој пат нека блеска, и ова и твојата необјективност.

Како што реков, приказната за Путиновиот рабин. Кога ти одговара работата е црно бела, кога не ти одговара не е. Или со други зборови кога е Израел во прашање, тогаш автоматски работата е црно бела, кога се во прашање Хамас и терористите, се понашаш ко битолчанец на научна конвенција со Ајнштајн, „абе чоек немојш така да гледаш на работите....“

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.808
Поени од реакции
34.060
Како што реков, приказната за Путиновиот рабин. Кога ти одговара работата е црно бела, кога не ти одговара не е. Или со други зборови кога е Израел во прашање, тогаш автоматски работата црно бела, кога се во прашање Хамас и терористите, се понашаш битолчанец на научна конвенција со Ајнштајн, „абе чоек немојш така да гледаш на работите....“
Гледај сега како во цел пост немаш ниеден аргумент што е поврзан со факт... Знаеш дека те ценам како соговорник, и затоа уште еднаш најискрено ти кажувам дека најбуквално не си кадарен за критичко и објективно размислување кога се работи за Израел и срањата поврзани со Евреите. Врати се некогаш кога ќе можеш пообјективно да погледаш на ова, и погеледај каков муабет враќаш на факти дека Израел и САД ги финансираат овие кољачиве кои меѓу другото прават и етничко чистење на Христијаните во Сирија.

Нели Ердоган беше против западот и против Израел, од каде сега овој муабет ?
Дап, уште те чекам да ме цитираш каде сум го кажал тоа за Ердо.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
200
Поени од реакции
796
Oooo ljepotan ova licno muhamed mi go kazuval vo bardovci posle pusenje. Go odnele tamu oti ne go znael sto go zbori go bil jeban u mozok od allah. Vidi sto go pisuva tuka vo suna na Bukari. Go znaes koj bil Bukari taka?

Once the Prophet (ﷺ) was bewitched so that he began to imagine that he had done a thing which in fact he had not done.

Dodeka mu pravev kamshot na muhamed na faca rece deka treba da go citate povece za da go znaete, a ne da bidete shquiptar so golden eagle i bez mozok. Na primer mozes da go citas ovaj

.

Pa da go çitas tefsiri, hadisi posebno onoj autenticë na Bukhari i Muslim a ne samo da go slusas hozha vo xhami sto go kazhuva. Muhamed go bavel so kriminal be more ej, go plaçkal karavani so kamili, go ubival celi sela (ne zijadin), i go imal sex so devojçe od 9 godini, znaçi pedofil. Ovoj se go pishuva vo kuran, tefsiti, hadisi i suna ama koj da go zeme da go çita.

Ај вака. Ама искрено, не дека така ти одговара во ситуацијата. Ти правиш ли разлика меѓу учк и обичен шиптaр? Јас на пример не (во 97% од ситуациите морам да ги ставам овие загради со појаснувања оти сите се фаќаат за исклучоци). Ако го тргнеме тој дебилен став македонските воукери и соживотари што го фураат-Јас знам еден Љуљзим, има магистратура, геј поет атеист е, јаде свинско, збори македонски подобро од Македонци итн... какви што се 3% од шиптaрите што мислиш колкав процент од Палестинци се нехамас (тука мислам како идеолошка матрица не баш буквално членови на Хамас)? Ако се нашиве 3%, овие се 0.0003%. А башка што имав прилика да одам во Палестина и да ги видам на лице место.

Ти не би сакал да ја имавме таа слобода да апсиме за фрлен камен, да ги рамневме цели згради со земја, да ги иселувавме од западна Македонја и да населувавме Македонци? Пред да одговориш имај го во предвид пасусот над овој што го пишав.

Значи пак ќе кажам да не се разбереме погрешно. Ви ја разбирам негативната позиција што ја имате кон Израел и во главно не негирам дека се такви какви што ги опишувате. Делот што ме пизди е што од Палестинците правите жртви и ја поставувате ситуацијата како да се ранено маченце во контењер кој бил тепан од некои психопати, наместо бубашваби кои треба да се газат, затоа што реално тоа и се. Ги газеле, ги гмечеле, не знам ти што. Добро знаете ли вие што ќе беше ако беше обратното, на пример некој исламски калифат зајакне и ја освои Македонија? Поголема разлика има помеѓу обичен шиптaр и учк отколку обичен палестинец и хамас.
Ги мразам и евреите и муслиманите од дното на мојата душа, но сепак не треба да ни биде чудно тоа што скоро сите Палестинци се Хамас и го славеа 7-ми октомври. Пример еве утре Албанците да си ја прогласат Илирида, и после замисли во 2040 некоја македонска терористички организација, еве "Вардарска Фаланга" нека се вика, земе испали 1000 ракети кон Илирида и влезе во Тетово и Гостивар. И ти ќе бидеш тогаш Вардарска Фаланга претпоставувам така? И ти ќе славиш како 97% од Македонците. Тоа за Палестинците што го велиш дека е неблагодарен и гнасен народ апсолутно се сложувам и не негирам и немам апсолутно никаква емпатија кон нив. Но кога се во прашања војните работите се црно-бели. Просечниот Палестинец е Хамас, Просечниот Израелец е ИДФ, Просечниот албанец е УЧК, Просечниот Србин беше Аркановски Тигар во војните 1990-тите во Босна и Хрватска., Просечниот Германец беше Вермахт,СС и НСДАП во втора светска војна, Просечниот Русин е Путин сега, Просечниот Азербејџанец се радуваше кога ги чистеа Ерменците од Карабах.утре еве Бугарија да ја нападне Македонија Просечниот Бугарин ќе биде Бојко Борисов. Утре Егејците во Лерин да земат да кренат бунт и да земаат да убиваат и силуваат просечниот Македонец ќе ги поддржува. Нема философија тука, работите се едноставни и црно-бели, освен кога се работи за граѓанска војна.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.716
Поени од реакции
42.307
Идолот на јамајка дури и со оклопни возила ги снабдил.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.407
Поени од реакции
6.644
Ги мразам и евреите и муслиманите од дното на мојата душа, но сепак не треба да ни биде чудно тоа што скоро сите Палестинци се Хамас и го славеа 7-ми октомври. Пример еве утре Албанците да си ја прогласат Илирида, и после замисли во 2040 некоја македонска терористички организација, еве "Вардарска Фаланга" нека се вика, земе испали 1000 ракети кон Илирида и влезе во Тетово и Гостивар. И ти ќе бидеш тогаш Вардарска Фаланга претпоставувам така? И ти ќе славиш како 97% од Македонците. Тоа за Палестинците што го велиш дека е неблагодарен и гнасен народ апсолутно се сложувам и не негирам и немам апсолутно никаква емпатија кон нив. Но кога се во прашања војните работите се црно-бели. Просечниот Палестина е Хамас, Просечниот Израелец е ИДФ, Просечниот албанец е УЧК, Просечниот Србин беше Аркановски Тигар во војните 1990-тите во Босна и Хрватска., Просечниот Германец беше Вермахт,СС и НСДАП во втора светска војна, Просечниот Русин е Путин сега, Просечниот Азербејџанец се радуваше кога ги чистеа Ерменците од Карабах.утре еве Бугарија да ја нападне Македонија Просечниот Бугарин ќе биде Бојко Борисов. Утре Егејците во Лерин да земат да кренат бунт и да земаат да убиваат и силуваат просечниот Македонец ќе ги поддржува. Нема философија тука, работите се црно-бели, освен кога се работи за граѓанска војна.
Дечко тебе ти треба професионална помош.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.808
Поени од реакции
34.060
Башар ел Асад пред една година:

Член од
11 октомври 2024
Мислења
128
Поени од реакции
274
Оваа руска УДБА за ништо не ја бива. Само додатни проблеми создаваат. Да имаш свои бази таму и да немаш претстава дека до граница десетици илјади терористи се спремаат за упад.

Пригожин беше тотално во право. Тоа ти е корумпирана бирократска држава од глава до пети.

Може слободно да одат кај Мосад и да научат малку како се врши контра разузнавање во светот.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.407
Поени од реакции
6.644
Објасни што не е точно,односно со што не се сложуваш со мене и зошто, не биди вака ко простак.
Таков сум простак, терај си патот.

Ke obrazlosis sto ne ti e po kef vo postot. Bas me interesira.
Види, Владе ако ти си намислил во 21ви век да се однесуваш ко палестинец и да се радуваш на заклани киднапирани цивили (меѓу кои и деца), ја не сакам. Да нападнеше Хамас на армијата, ќе беше легитимно и славје и се. Вака, да се радуваш на цивилни жртви е пред се личен избор, што не мора секој да го прифати. Али од тука па надаље секој со свој памет.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.055
Поени од реакции
9.434
Се одмотува клопчето пополека, на сите настани поврзани околу "упадот" на палестинците лани у Израел и одговорот на Израел на тоа денеска го гледаме плодот. Сите заврзлами околу Блиски Исток се у функција на војната против Русија....историјата се повторува.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
200
Поени од реакции
796
Таков сум простак, терај си патот.

Види, Владе ако ти си намислил во 21ви век да се однесуваш ко палестинец и да се радуваш на заклани киднапирани цивили (меѓу кои и деца), ја не сакам. Да нападнеше Хамас на армијата, ќе беше легитимно и славје и се. Вака, да се радуваш на цивилни жртви е пред се личен избор, што не мора секој да го прифати. Али од тука па надаље секој со свој памет.
Па се гледа дека си простак, не читаш ко што треба. Каде реков јас лично дека се радував на 7-ми октомври? Реков што правеа ПАЛЕСТИНЦИТЕ. Мене искрено баш ми беше гајле.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.314
Ne zborav za Hamas tuku opsto. Vo negoviot post ne bese spomnat samo hamas tuku uck, nie, bugari, grci, srbi ili site opsto vo edno hipoteticko scenario i pisanata istorija.
Taka da ajde ako ti preci trgni gi hamas od ravenkata, so ne e tocno za site drugi primeri ?

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
411
Поени од реакции
778
Евреите паметно си одгираа во Сирија.Овие 4 години Асад му даде доста простор за контрола на армијата на брат му, кој со новиот вид на наркотици - Кептагон направија профит во договор со Хезболах кој идеше до Јордан.Имаа опција од руско разузнавање да купат дронови со кој ќе имаа контраразузнавање информации.
Втората грешка е што братот на Асад поради тврдоглавост не прифати обуки од страна на Хезолбах.
Во Либан решката на Хезболах беше што не се замараа за некаков договор со Турците, бидејќи Либан должи доста пари на Турција поради струјата.Поради Евреите Русите не правеа големи договори со Хезболах за оружје и така натаму, поради тоа што Евреите со претходнотa експлозија (2020) го дестабилизираа цел Либан (здравство - економија).

Kajgana Shop

На врв Bottom