Oooo ljepotan ova licno muhamed mi go kazuval vo bardovci posle pusenje. Go odnele tamu oti ne go znael sto go zbori go bil jeban u mozok od allah. Vidi sto go pisuva tuka vo suna na Bukari. Go znaes koj bil Bukari taka?
Once the Prophet (ﷺ) was bewitched so that he began to imagine that he had done a thing which in fact he had not done.
Hadith of the Prophet Muhammad (saws) in English and Arabic
sunnah.com
Dodeka mu pravev kamshot na muhamed na faca rece deka treba da go citate povece za da go znaete, a ne da bidete shquiptar so golden eagle i bez mozok. Na primer mozes da go citas ovaj
.
Pa da go çitas tefsiri, hadisi posebno onoj autenticë na Bukhari i Muslim a ne samo da go slusas hozha vo xhami sto go kazhuva. Muhamed go bavel so kriminal be more ej, go plaçkal karavani so kamili, go ubival celi sela (ne zijadin), i go imal sex so devojçe od 9 godini, znaçi pedofil. Ovoj se go pishuva vo kuran, tefsiti, hadisi i suna ama koj da go zeme da go çita.
Ај вака. Ама искрено, не дека така ти одговара во ситуацијата. Ти правиш ли разлика меѓу учк и обичен шиптaр? Јас на пример не (во 97% од ситуациите морам да ги ставам овие загради со појаснувања оти сите се фаќаат за исклучоци). Ако го тргнеме тој дебилен став македонските воукери и соживотари што го фураат-Јас знам еден Љуљзим, има магистратура, геј поет атеист е, јаде свинско, збори македонски подобро од Македонци итн... какви што се 3% од шиптaрите што мислиш колкав процент од Палестинци се нехамас (тука мислам како идеолошка матрица не баш буквално членови на Хамас)? Ако се нашиве 3%, овие се 0.0003%. А башка што имав прилика да одам во Палестина и да ги видам на лице место.
Ти не би сакал да ја имавме таа слобода да апсиме за фрлен камен, да ги рамневме цели згради со земја, да ги иселувавме од западна Македонја и да населувавме Македонци? Пред да одговориш имај го во предвид пасусот над овој што го пишав.
Значи пак ќе кажам да не се разбереме погрешно. Ви ја разбирам негативната позиција што ја имате кон Израел и во главно не негирам дека се такви какви што ги опишувате. Делот што ме пизди е што од Палестинците правите жртви и ја поставувате ситуацијата како да се ранено маченце во контењер кој бил тепан од некои психопати, наместо бубашваби кои треба да се газат, затоа што реално тоа и се. Ги газеле, ги гмечеле, не знам ти што. Добро знаете ли вие што ќе беше ако беше обратното, на пример некој исламски калифат зајакне и ја освои Македонија? Поголема разлика има помеѓу обичен шиптaр и учк отколку обичен палестинец и хамас.