Конфликтот во Сирија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
ако е толку силен, што ги пушти 33 војници ко муви без глава?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.705
Поени од реакции
1.106
Зборот ми е дека Ердо е многу силен на терен. Испадна мајчин педерот.
Да си признаеме синоќшните одмазнички удари на турската војска ни малку не изгледаа наивно и аматерски. Руски репортер од Идлиб изјави на едно видео дека се што се движи гаѓале па дури и еден моторциклист.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
И како тоа Ердоган ќе го активира НАТО, а овамо баш на НАТО му пушта бегалци?
Ердоган е у небрано.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
ако е толку силен, што ги пушти 33 војници ко муви без глава?
Има шпекулации дека намерно се убиени за да има повод за напад. Ако е навистина ова и ако се докаже некогаш. Ердо во Турција ќе влезе во затвор. И тоа доживотно.
Автоматски споено мислење:

И како тоа Ердоган ќе го активира НАТО, а овамо баш на НАТО му пушта бегалци?
Ердоган е у небрано.
Бегалците одат во ЕУ. А не во САД и Велика Британија. Кога се зборува за НАТО се мисли за овие. Не заборавај дека Франција е иницијатор да се формира европска армија. А од НАТО да се излезе.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Да, баш го замишљам Ердоган како вика - Јас го активирам членот на НАТО за испомош. Само прво ви пуштам еден куп џихадисти преоблечени во бегалци.

M

Macedon1um

Гостин
Да си признаеме синоќшните одмазнички удари на турската војска ни малку не изгледаа наивно и аматерски. Руски репортер од Идлиб изјави на едно видео дека се што се движи гаѓале па дури и еден моторциклист.
Само прашање на време е кога секој ден ќе се рушат Турски дронови како што тоа го прави Хафтар во Либија моментално, ја искористија Руската мека политика да нема ескалација додека траат преговорите ама ако нема договор веројатно друга песна ќе се пее па дури и давам големи шанси за прогласување no-fly зона

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Бегалците одат баш во НАТО членки, пуштени се педерски.
Тие членки се против НАТО. Повеќето се за европска армија.
Автоматски споено мислење:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Ердоган кога ги обвини САД за воениот удар, си ја исече таа гранка. Дополнително, кога седна у скут на Путин. Потоа, од НАТО не верувам дека ќе добие било што, затоа што отворено ја наруши безбедноста на Јужното Крило со потегов со бегалците. Разбирам дека сака да води самостојна политика, али тоа е неможно, во ова опкружување и во овие услови. Најпаметно ќе му биде да си се врати како куче кај Путин и да се извини пак. Иначе го наебал, ми се чини.
Он иде по теркот на Чавез, Гадафи, Садам и други, да биде регионален, па и глобален играч, но ми се чини како сметка без крчмар да е таа игра. Може лесно да заврши како споменатите. Измирување со Русија, по скапа цена, веројатно или измирување со САД по не поефтина цена. Измирувањето со САД ќе има разни сметки. Една од нив би можела да биде да престане да и се меша на КСА во тоа кој ќе биде главен кај муслиманите, да речеме и ред други ставки, да не набројувам.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.399
Поени од реакции
5.030
Не посакува директен судир но гледајќи ги изјавите на Ердоган дека нема да се тргне од Идлиб, и изјавата на Асад дека освен руската војска се друго гледа како окупациска војска не верувам дека нема да дојде со посериозен судир.
Се сомневам.
Пред 2 години ќе ги заземаше градот Манбиџ, ништо од тоа.
Лани ќе ги бркаше Курдите од граница, ништо од тоа.
Ќе ги протеруваше сите Курди западно од Еуфрат, ништо од тоа.
Ќе правеше бафер зона на границата, ништо од тоа.

По се изгледа или се крајно неспособни, или друг им ги има помешано плановите или само вергла за внатре-политички цели.
Неговите изјави како дека биле 16пати во војна со Русија (не спомна како си поминале во тие војни, хехе) и дека ќе одат пак, дека ќе гаѓал Американци ако му излезеле на патот во Сирија или не знам што се само за внатрешна корист и ама воопшто не треба да се сфаќа сериозно.

Влезе во многу комплицирана ситуација во Сирија. Седи на две столчиња, меѓу САД и Русија. Преживеа воен удар. Го изгуби многу вредниот Ф-35. Елиминираше се што вредеше во неговата армија, елиминирајќи генерали и останати високи лица, поставувајќи свои некомпетентни луѓе. Не направи ништо да го спречи напливот на исламизам во Турција.
Со практично независен Курдистан во Ирак и одлично вооружени и искусни Курди во Сирија, иднината не му е светла. Ни него, ни на Турција.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Ердоган отприлика вика - остајте ме да се тепам на ферка со Асад, задржете си ја базата.
Не е многу баш натовска изјавава.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Да сега Путин ќе ги жртвува сите овие години и ќе го остави Ердоган да лудува :pos:

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Iranian embassy in Syria: "The Iranian government informed Erdogan that it would respond with full force to the Turkish points if it continued to bomb our forces and the Syrian army."

Биче интересно... им треснале HQ на иранциве 21 комада тупан.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Некако ептен самодоверба Ердо... Нема со кого не се искара...

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
100,000 more Iranian militia members on the way to Syria via IRAQ.

A total of 43 military equipment belonging to the terrorists was destroyed with a further 115 terrorists killed today in Saraqib after clashes with the Syrian Army and airstrikes conducted by the RuAF.

14 cruise missiles crossed the mid section over the Syrian coast line and landed in #Idlib.

Kajgana Shop

На врв Bottom