- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 2.816
- Поени од реакции
- 1.088
Оооо друже со извинење ама кур не ми боли ни за Русија, ни за САД, ни за Израел, ниту пак за Турција.Како држави можам само како пример да ги земам. Како воинствени земјии. Но немам симпатии кон никого. Бидејќи сепак ние како македонци немаме пријатели во светот.[DOUBLEPOST=1455748849][/DOUBLEPOST]Има разлика од аргументирано мислење и сопствено мислење на база на свои лични убедувања и желби кои немаат допирна точка со реалноста.
Секако за почит е првото, второто е веќе малски муабет и лична сопствена желба.
Слично за теориите дека Русија ќе се подели на 4ри дела, дека Русија економски е готова, тоа се дел од теориите на Реален, Амон, Дарданија и немаат никаква допирна точка со реалните факти и економски показатели за такви биднувања.
Е сега имаме аргументирани факти од повеќе извори започнувајќи со сателитски снимки за криумчарење на нафта преку Турција од страна на Руското МОД, имаш истражувачки новинари од Турција кои после репортажа за вмешаност и подршка на Турскиот ешалон кон ИСИС мистериозно исчезнуваат, имаш видеа од гранатирање на суверена земја при тоа јавен повик од страна на ООН и Америка да се престане со истото.
Тоа според тебе не е достоен аргумент и ме прави мене или било кој спроведувач на Руска пропаганда?
На овие факти ако се останува слеп, тогаш не се работи за ништо друго освен за намерно замижување и давање отворена подршка на целосната агресија која ја спроведуваат одредените земји кои и овозможија да се создаде ИСИС.
Има една народна изрека. "Човек кој се преправа дека спие, никогаш нема да можеш да го разбудиш"
И јас мислам така.Се претпоставува дека ова ќе му биди изговор на султанот за копнена инвазија во Сирија
Последно уредено: