Конец за заби: дали употребувате?

Конец за заби:Дали употребувате?

• Да

Гласови: 83 38,2%
  • Не

Гласови: 134 61,8%

• Вкупно гласачи
    217

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Едно време да, нон стоп кога патував носев со мене... имаше некој ефект и за здивот и за забите ама сепак мисалм дека е штетно за непцата, да така Четка Рулз! :) е само што во автобус нема вода :(

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
mnogu retko....ednas kupiv go potrosiv i pojke ne kupiv...mnogu vreme odzema so cetka poefikasno e..

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
45
леле луѓе бре, какво штетно било?! штетно е да користите чепкалка, а конец МОРАТЕ да користите зш така правите масажа на непцето, а сите знаеме дека од здрави непца потекнуваат здрави заби, уфф ко некој забар сум:pipi:
а и како тоа конец за заби а не четка? па тоа оди заедно, прво конец па четкање!
ајт сеа сите во аптека по едно пакетче

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Користам од време на време,сепак не може целата храна само со четка да се извади.Стоматологот ми кажа да ги чистам минимум еднаш неделно.
Татко ми е стоматолог и тој ми рече да ги чистам забите со конец.Не мислев дека четката остава толку храна,а и плус се намалува ризикот од забен камен.Откако ќе ги исчистам со конец имам чувство како да ми "дишат" забиве:).
Го користам конецот на ORAL-B,добар е,aма тој од Јohnson&Johnson е подобар,обложен е со ментол.

V

Viktoranius

Гостин
Абе какви четки за заби има ....какви конци немојте такви работи:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
30 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Ja imam slusnato izrekata:So konec za zabi nemora da gi cistite site zabi, samo onie sto sakate da gi zadrzite.
Konec za zabi - apsolutno da, vi go preporacuvam onoj zbogaten so fluor i mentol. Cetka za zabi sekako koristite,no prostorot pomegu zabite ostanuva ispolnet so ostatoci od hrana i naslagi,osobeno delot do nepceto kadesto zapocnuva razvivanjeto na karies,gingivitis,los zdiv... Pa barem dvapati vo nedelata e potrebno pogolemo vnimanie na vasite zabi,tuka nastapuva konecot. I dokolku nesto vi se zaglavi megu zabite - konec,nikako cepkalka,zasto poznavam slucaj kadesto del od cepkalkata se skrsila i ostana vo nepceto nekolku dena neprimetena,predizvikuvajki infekcija,pa vnimavajte.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Пред неколу години татко-ми ми донесе конец колку да пробам.Го користев 2-3 пати и прекинав со него. Ме иритира и не ја гледам поентата во тоа.Денешните четкички за заби ги прават ем поудбони во смисла да не ти го иритираат непцето и плус модерните дизајни допираат и на недопирливите места така да потребата за конец не ја гледам доколку забите ги миеме редовно и правилно.:icon_mrgr

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Да,употребувам редовно.Многу фина работа.Особено Jonson-Jonson REACH

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Употребувам конец само ако немам четка при рака. Досега сите заби ги имам. Ај ќе се консултирам со матичниот забар :)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
lele luge nemam vreme za vakvo nesto sto zboruvate, pa samo uste toa mi fali.

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Едно време го користев бидејки мојот 3абар ми рече дека морам

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
не , никогаш не користам и нема ни да користам... со четката добро си стојам :)

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
никогаш не сум корисил конец и не верувам дека ке користам :)

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Никогаш немам користено конец за заби , а немам ни потреба.

Kajgana Shop

На врв Bottom