Компјутер претежно за играње

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
BTW ево една добра конфигурација
• Asetek Liquid Cooling
• Intel Core i7-920 2.66GHz CPU
• Intel X58 SLI/CrossFireX MB
• 3GB PC1333 DDR3 RAM
• 1TB 7200RPM SATA-II HD
• ATI Radeon HD4870 512MB Video
• 20X DVD+-R/RW & 16X DVD
• CoolerMaster Centurion 590 Mid-Tower Case
Da da ke bide vo Makedonija vo skoro vreme :D:D. Sega za sega ja ti preporacuvam e8500 i 4870x2 + p45 chipset i 4GB ram za ultimate gaming (od licno iskustvo)

Дупло појака....мало сутра.....
барем у МК.....
Во конфигов.... .... можда графичката....
за гејмери има и подобри решенија од квад.....
матичната е кинеска....:helou:...(проектирана и произведена во кина...)
рамот е неоптребно брз.....
напојувањето....???!!!! WTF......:)
маус, тастатура....нема...!!!???
слични тракатанци....исто...нема....
Зошто не би имало дупло појака од оваа во Македонија??? Ќе земеш 2 Радеонки 4870х2, core 2 extreme q9770, накај 16ГБ рам и X48 chipset и ќе си имаш дупло појака машина

и ти фалит напојна појака зш со то кукиште следвит 300 ватна аку не се лажам ама за ова конфигурација минимум 500 ватна напојна ќе ти требит.
Не 500, минимум 700W ако сакаш да поминеш ок со таа графичка

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Da da ke bide vo Makedonija vo skoro vreme :D:D. Sega za sega ja ti preporacuvam e8500 i 4870x2 + p45 chipset i 4GB ram za ultimate gaming (od licno iskustvo)

Зошто не би имало дупло појака од оваа во Македонија??? Ќе земеш 2 Радеонки 4870х2, core 2 extreme q9770, накај 16ГБ рам и X48 chipset и ќе си имаш дупло појака машина

Не 500, минимум 700W ако сакаш да поминеш ок со таа графичка
Core2Extreme се пишува како "qx", а не со "q".....
и го нема кај нас, нема ни да дојде.....
а и да го донесат нема никој да го купи .... бидејки е 1400USD...!!!

сосе овие фамозни 16GB ram .... :pos: шо во брзо време нема да ти требаат....
1000 евра за графички.... 99.999999% од луѓето неможат да си го дозволат тој луксуз
а и незнам колку би биле ефективни 2 x 4870x2

така да среди си ги мислите.....:tapp::tapp:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Луѓе тоа дека нема некој компоненти кај нас така е ама сеа некој ако сака да си земе и ако има пари ке си земе јас коа го зимав компјутерот ми викаат што конфигурација сакаш ми даваат една книга и си одбираш што сакаш зависи колкав буџет имаш а избор имаш каков сакаш сеа малку скапо е за наш стандард али ја знам дека компјутер користам а не некој запушен од овие со бродови што ги носат и кај нас ги склопуваат за тие пари за кои јас го земав компјутерот од овдека можев да земам 3 пати појак али јас си сакам квалитет а иначе го земав од dell од скопје мислам дистрибутери за dell макпетрол така да помина 1 година од како го имам ми нема јавено никаков проблем и дури овие најновиве игри почињаат да ми сецкаат по малку али нормално е тоа сеа :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Абе ај, брендовиве се тенџериња, особено DeLL. Го преплаќаш, го убиваш oд плаќање, за пенисово здравје, после нит апгрејд моеш да му правиш ни бутур.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Абе ај, брендовиве се тенџериња, особено DeLL. Го преплаќаш, го убиваш oд плаќање, за пенисово здравје, после нит апгрејд моеш да му правиш ни бутур.
Е како не сега јас ти кажувам имаат целосна грижа за корисниците
За квалитет да не праиме муабет јас од кога го имам ми се нема расипано делче редовен сервис си има а за тао дека е скап скап си е сега марка е не е некој обичен delux ли ово оно :)

bubi4ko

Македонци брее..
Член од
24 јуни 2008
Мислења
274
Поени од реакции
17
Ако може некој да ми каже каков компјутер ми треба за да можам да ја играм COD4 и отприлика колку ке ме кошта???

Дали знае некој каков компјутер ке ми треба за да можам да ја играм COD4 и колку ке ме кошта отприлика????

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Па штознам, накај 400 евра за почетна гејминг машина што солидно ке ја врти CoD4. Сакаш да ти направам една?

А за брендовите ич не се сложувам со тебе POS-51, на работа коа ке дое бренд машина да се праи, сите инстант почнува глаа да не боли. Моеш само да буљиш у неа, колку е она лепааа..........:tapp:

bubi4ko

Македонци брее..
Член од
24 јуни 2008
Мислења
274
Поени од реакции
17
Па штознам, накај 400 евра за почетна гејминг машина што солидно ке ја врти CoD4. Сакаш да ти направам една?
фала на помошта а дали некој знае која комбинација ке е најдобра до 15 000 денари?????За гејминг најнормално знам дека нема да биде ЅВЕР но ке биде добро за мене...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
фала на помошта а дали некој знае која комбинација ке е најдобра до 15 000 денари?????За гејминг најнормално знам дека нема да биде ЅВЕР но ке биде добро за мене...
Cpu AMD 4200+ X2

Mb Asus M2N
Ram 2x2Gb ddr2 800
Gfx ATI Radeon 3450
Hdd 250GB WD 2600
Odd Samsung
[FONT=&quot]Case/psu MS

За 15500 денари. Не е нешто посебно, ама компонентите се солидни, со тоа што понаката можеш само графичката да ја смениш за појаки игри , а другото да држи.
[/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom