Многу мразам луѓе што се жалат. Колку и да ми е тапа не се жалам посебно не кај некој кој не го знам или неможе да ми помогне. Зар на секоја будала треба да му изиграваш психијатар и да му лечиш фрустрации?Сите му напнавете на Венко, а тоа што вработениот саламар ги оговара муштериите и тоа пред други муштерии тоа добро е а? Шо има ти мене, како да немам доволно свои проблеми, сум те видел еднаш у животот и никад више, да ми раскажуваш тебе што ти било тешко или не.
Остај кое литарарно дело на Венко небаре Чехов е за раскази. Две тотално банални случки... Понекогаш и мене ми прават муабет таксисти или продавачи. Но, ако не ми се прави муабет (а често не ми се) само ќе молчам или направам некоја кисела фаца и престануваат.
Понатаму сосема е во право за месарот не е културно да се озборуваат муштери. И стварно ташакот ме боли дали му е ОК платата на месарот или не ако не му е ОК нека се жали кај шефот а нека не лечи фрустрации кај муштерии зошто може да се жалат кај шефот на продавницата и нашиот месар да лета од работа.
Мене колумната на Венко не ми се допаѓа чисто поради тоа што е толку банална и проста. НО! Венко е платен за тоа а нашиот салмар е платен да сече салами и да биде насмеан и културен и учтив со муштериите. Венко има академска слобода да пишува што сака а, нашиот салмар има слобода да си сече саламите до различен агол.По таа логика, шо ме боли мене ташакот колку години Венцислав студирал и шо му рекол некој „Лигуш со истетовирана подлактица“?
Ама хеј, да споделуваш безвеза муабети преку колумна е ОК, а да ти сподели некој безвеза (?!) муабет преку фрижидер е ... варварски чин.
Убиваш со логика. Месарот е да продава месо, не да мрчи за неприликите во универзумот. Оној кој пишува колумни се изборил за своето право да мрчи. Многу просто.По таа логика, шо ме боли мене ташакот колку години Венцислав студирал и шо му рекол некој „Лигуш со истетовирана подлактица“?
Ама хеј, да споделуваш безвеза муабети преку колумна е ОК, а да ти сподели некој безвеза (?!) муабет преку фрижидер е ... варварски чин.
Се изборил...Убиваш со логика. Месарот е да продава месо, не да мрчи за неприликите во универзумот. Оној кој пишува колумни се изборил за своето право да мрчи. Многу просто.
Која црна човечност. Сакавте капитализам, еве ви капитализам. Капитализмот по дифолт е кастински систем. Парите служат да се одвојат групите една од друга.Се изборил...
Него среќа што твојава логика не е убиствена до толку.
Па еве, ќе прифатиме дек си во право и ке се стремиме да го ибиеме секој што ке ни каже „добар ден“ утре на улица. А тек замисли да е тетовиран, и да мети улици.
Да, кон тоа се оди, да не се чудиме после.
А за оваа рафиниранава коза, ич не ми е чудно, и онака е капиталист, не се бара чоечност во него.