Колумната на Венко Андоновски

Статус
Затворена за нови мислења.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Во некој тежок филм е Венко (за првиот дел), али ајде, можеби ке му помине.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
Кога ја читав колумната имав впечаток како да ја пишува некој исфрустриран старец што неможе да се снајде во денешното општество. Секоја чест на постигнатиот успех до сега ама некогаш со добивање на дипломи не се добива и култура. И што ако дечкото има тетоважа зарем по тоа треба да заклучиме какво образование има, можеби типот работи во ДБК и е на тајна задача а притоа зборува 3- 4 јазици :) и зарем до толку треба да им придаваме знашење на муабетите што ги слушаме во продавниците , тaхи и што ти знам уште каде , па нели тоа е малограѓанштина. Во вториот дел, па зарен кога сме на важни состаноци, погреби итн..., зарем тогаш нетреба да ги ислучуваме мобилните и да кога сме кај операторите зарем не потпишуваме договори (кои најчесто не ги читаме ) е таму има за штиклирање дали сакаме да добиваме такви пораки или не. И кога се наоѓаме на страната од тие што нудат услуги и поволности тогаш ни одговаараат таквите пораки а кога сме на стараната на корисници тогаш ни сметаат па зарем тоа не е маркетинг.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Во нашава земја магистри возат такси возила, па не па да работат во супермаркети. Ретко кој наоѓа работа спрема образованието.
Тетоважа - нели ова е демократска држава, секој може да прави со своето тело што и да сака. Ако на професорот му смета однесувањето на работникот во маркетот има каде да се пожали на тоа. Можеби истиот тој работник работи за да продолжи со студии. Можеби мора да работи за неговото семејство. Проблемот е што работникот нашол погрешно место за 'празнење'.
Сега за пораките на неговиот телефон. Ајде сега јас на мојот блог да напишам:
Не сакам да ми ѕвонат броеви на луѓе кои ги немам во именикот. Каде ми е приватноста? Зашто ми титкаат со непознат број?
Колумна ко колумна...може да ја пишува секој...од говедар до политичар...не значи дека истата е библија според која некој ќе се води.

M

Moon Child

Гостин
За вториот дел е во право. Буквално напнуваат досадните мобилни оператори. Мене летото од One ме напнаа, во било кое време кога ќе им текнеше ми стигнуваше порака. Во 7 наутро некогаш .. И сето тоа поради тие дебилни наградни игри, на кои се излажав и пратив една порака, чисто да видам што ќе се случи. Месец дена ме бомбардираа(n). Кога на крај ми стигна порака дека наградната игра ќе заврши за неколку дена си реков ФАЛА КУРЦУ!

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Остај кое литарарно дело на Венко небаре Чехов е за раскази. Две тотално банални случки... Понекогаш и мене ми прават муабет таксисти или продавачи. Но, ако не ми се прави муабет (а често не ми се) само ќе молчам или направам некоја кисела фаца и престануваат.
Понатаму сосема е во право за месарот не е културно да се озборуваат муштери. И стварно ташакот ме боли дали му е ОК платата на месарот или не ако не му е ОК нека се жали кај шефот а нека не лечи фрустрации кај муштерии зошто може да се жалат кај шефот на продавницата и нашиот месар да лета од работа.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сите му напнавете на Венко, а тоа што вработениот саламар ги оговара муштериите и тоа пред други муштерии тоа добро е а? Шо има ти мене, како да немам доволно свои проблеми, сум те видел еднаш у животот и никад више, да ми раскажуваш тебе што ти било тешко или не.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Сите му напнавете на Венко, а тоа што вработениот саламар ги оговара муштериите и тоа пред други муштерии тоа добро е а? Шо има ти мене, како да немам доволно свои проблеми, сум те видел еднаш у животот и никад више, да ми раскажуваш тебе што ти било тешко или не.
Многу мразам луѓе што се жалат. Колку и да ми е тапа не се жалам посебно не кај некој кој не го знам или неможе да ми помогне. Зар на секоја будала треба да му изиграваш психијатар и да му лечиш фрустрации?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Остај кое литарарно дело на Венко небаре Чехов е за раскази. Две тотално банални случки... Понекогаш и мене ми прават муабет таксисти или продавачи. Но, ако не ми се прави муабет (а често не ми се) само ќе молчам или направам некоја кисела фаца и престануваат.
Понатаму сосема е во право за месарот не е културно да се озборуваат муштери. И стварно ташакот ме боли дали му е ОК платата на месарот или не ако не му е ОК нека се жали кај шефот а нека не лечи фрустрации кај муштерии зошто може да се жалат кај шефот на продавницата и нашиот месар да лета од работа.

По таа логика, шо ме боли мене ташакот колку години Венцислав студирал и шо му рекол некој „Лигуш со истетовирана подлактица“?

Ама хеј, да споделуваш безвеза муабети преку колумна е ОК, а да ти сподели некој безвеза (?!) муабет преку фрижидер е ... варварски чин.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
По таа логика, шо ме боли мене ташакот колку години Венцислав студирал и шо му рекол некој „Лигуш со истетовирана подлактица“?

Ама хеј, да споделуваш безвеза муабети преку колумна е ОК, а да ти сподели некој безвеза (?!) муабет преку фрижидер е ... варварски чин.
Мене колумната на Венко не ми се допаѓа чисто поради тоа што е толку банална и проста. НО! Венко е платен за тоа а нашиот салмар е платен да сече салами и да биде насмеан и културен и учтив со муштериите. Венко има академска слобода да пишува што сака а, нашиот салмар има слобода да си сече саламите до различен агол.
Секој треба да си ја врши работата најдобро што знае. Ова би дошло како Венко да се жали од читателите и да пишува колумна во која кажува колку му е глупа читателската публиката. Би ти се допаднало тоа?
Според мене Саламарот бил некултурен шупак кој треба да лета од работа.
А Венко е само слаб и неинвентивен колумнист. Но, барем е културен.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Убиваш со логика. Месарот е да продава месо, не да мрчи за неприликите во универзумот. Оној кој пишува колумни се изборил за своето право да мрчи. Многу просто.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Венко си претерал малце.

Ако зема пари да напише колумна, сакам да биде добра колумна, ова е полошо и од подредувањето на саламата, само штета што никој од нас нема никогаш да напише колумна за неговата малоумна колумна...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Убиваш со логика. Месарот е да продава месо, не да мрчи за неприликите во универзумот. Оној кој пишува колумни се изборил за своето право да мрчи. Многу просто.
Се изборил...:icon_mrgr:

Него среќа што твојава логика не е убиствена до толку.
Па еве, ќе прифатиме дек си во право и ке се стремиме да го ибиеме секој што ке ни каже „добар ден“ утре на улица. А тек замисли да е тетовиран, и да мети улици.

Да, кон тоа се оди, да не се чудиме после.

А за оваа рафиниранава коза, ич не ми е чудно, и онака е капиталист, не се бара чоечност во него.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Професоре ме разочаравте, Писателу сеуште те ценам и почитувам. Професоре вие сте последниот од кого очекував да имате предрасуди и стереотипи кон некој со тетоважа. Не секој може и е финансики моќен да ги има истите титули како и вие, затоа некој сече месо а некој е писател и проф. на факултет. Во делот за маркетингот и напнувањето од мобилните оператори ве подржувам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се изборил...:icon_mrgr:

Него среќа што твојава логика не е убиствена до толку.
Па еве, ќе прифатиме дек си во право и ке се стремиме да го ибиеме секој што ке ни каже „добар ден“ утре на улица. А тек замисли да е тетовиран, и да мети улици.

Да, кон тоа се оди, да не се чудиме после.

А за оваа рафиниранава коза, ич не ми е чудно, и онака е капиталист, не се бара чоечност во него.
Која црна човечност. Сакавте капитализам, еве ви капитализам. Капитализмот по дифолт е кастински систем. Парите служат да се одвојат групите една од друга.

На крајот на краевите, мене навистина ми е гадно тоа што секој си зема за право да биде фамилијарен со секого. Што кој кур имам да слушам некој месар за тоа дека не му чини платата? Ако не му чини, нека даде отказ, нема потреба да труе наоколу...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom