Колку сте амбициозни?

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Egoto e mnogu vazna rabota,koga zboruvame za ambiciite.Kolku e pogolemo,tolku e i ambicioznosta poizrazena i obratno. Site go imame,koj poveke,koj pomalku i normalno e da sme ambiciozni,analogno. Ne e normalno da se nema ambicija,togas toj covek ima problem i toa seriozen. No i onie pak koi se preambiciozni pa "gazat preku leshevi" za da gi ostvarat svoite ambicii,isto taka imaat seriozen problem.
So tekot na godinite egoto slabee i sekoja licnost se pronaogja sebe si kako ostvarena i samoaktuelizirana, ili pak ne. Vo mladosta e jasno, ocekuvano i pozelno da se bide silno ambiciozen,zatoa sto toa e vremeto na sebe dokazuvanje, dostignuvanje na idealite i zamislite i na samoaktuelizacijata. Toa so vozrasta poleka stivnuva, zatoa sto del po del zamislite i zelbite se ostvarile,a nekoi se ostvaruvaat.
Pa taka povozrasnite naucile mnogu bolni lekcii od zivotot i se priblizile do mudrosta, ako voopsto mozeme da zboruvame za mudrost.
No, edno znam sigurno.
Mudar e onoj koj e osloboden od sekakvi ambicii, od ego-tripot. Mudar e zatoa sto znae, naucil, sovladal, a ne zatoa sto jadel m*da.;)

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
bibika напиша:
Ne e normalno da se nema ambicija,togas toj covek ima problem i toa seriozen.
Mudar e onoj koj e osloboden od sekakvi ambicii, od ego-tripot. Mudar e zatoa sto znae, naucil, sovladal, a ne zatoa sto jadel m*da.;)
Фино. Ја ги неам мабициите. Имам проблем? Или сум мудар?
Јас си го знам одговорот, него да укажам на неконзистентност.

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
А бе убаво да си амбициозен, ама да не си болно амбициозен. Треба се да си има граница.

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
премногу сум амбициозна,али некогаш и премногу сум мрзлива за да си ги исполнам тие амбиции,така да,држам некоја рамнотежа:)

eYeCaNdY

Неодолив
Член од
27 јануари 2006
Мислења
68
Поени од реакции
1
Мене ништо не ме спречува да ги исполнам моите амбиции. Некогаш мислам дека сум и премногу амбициозен но исто мислам и дека сум задоволен од све што имам и што планирам да постигнам понатаму дека ќе успеам знам.:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не сум амбициозен, воопшто. Немам потреба, ми се редат нештата без да мрднам со мал прст. Зошто тогаш би се мачел. сами в скут ми капнуваат.

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Премногу сум амбициозна, но никогаш не ги убрзувам работите се си работам полека не инсистирам тие мои амбиции да ги ги завршам во еден ден или месец .. си оставам се во свое време, нормално не и пребавно

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Па да, по природа сум амбициозна. Кога ке намислам нешто, морам да го исполнам. Се разбира не по цена да ги повредам другите, односно тие кои што ми значат.

N

NeMiRnA

Гостин
Sum da i toa mnogu,ama iam nekoi ambicii so da ti kazam i si postavuvam celi sto se mnogu teski za ostvaruvanje ,pa ako mi se desi da ne gi ostvaram se razocaruvam i pocnuvam da patam,da gubam zelba za se.nazalost cesto mi se desava...

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Сум амбициозен доста!Си имам некои планови у животот кои ќе ги достигнам и сум убеден во тоа!А кога ќе ги достигнам ќе си го прчам после тоа цел живот!!! :pos: :pos: :pos:

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Многу сум амбициозна.Што и да намислам мооооора да се исполни па што сака нека е:icon_lol::icon_lol::icon_lol::pipi:

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Моите амбиции завршуваат со мојот нос...... :pipi:

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Mnogu sum ambiciozen, i bi napravil se za da si gi ostvaram ambiciite ( dobro ne bash se, t.e ne bi gazel se pred sebe itn.)

Lord Vader

The dark side
Член од
10 јуни 2006
Мислења
95
Поени од реакции
0
Pa dosta ambiciozen sum ama pazam toa da ne premine vo presamouverenost i samobendisanost zatoa sto za se postojat granici.

Член од
19 јануари 2006
Мислења
186
Поени од реакции
1
Ambiciozna sum ...
Pravam se sto e vo moja mok za da go postignam ona sto go sakam.

Kajgana Shop

На врв Bottom