Колку им верувате на луѓето околу вас?

Член од
17 април 2013
Мислења
95
Поени од реакции
187
Мислам дека прашањето беше колку им верувате на луѓето околу вас ;)

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Mалце оф топик..
Пред некој ден на работа начекавме еден од вработените како не краде..
Не бевме толку сигурни, па оставивме да видиме како ќе се понаша тој понатаму. Па веќе следниот ден истото се повтори.
Денес коа дојде на работа, му се обрати претпоставениот
- Кажими како крадеш !
- Не ве разбирам за што се работи.
-Многу убо разбираш, ти реков да ми кажеш како крадеш

И знаете после она убедување вака така, но он ми звучеше толку убедливо и толку чесно што вреувајте душата ми се раскина на парчина слушајќи го како невино се брани ....

Целта ми е дека, верувањето на страна во овој свет треба да си без емоции во вакви случки. Барем тоа поќе се исплати во овој случај .Значи верувај но без емоции ( некако као да јас ти верувам но тоа ништо не ми значи ) барем нема душата да ве боли као мене сега .

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Не верувам во целост...За да не би се непријатно изненадила имам секогаш мала резерва...

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Доверба.. кој знае кому треба да му верува,а кому не.. деликатна ствар навистина. Претпазлива сум,но... паѓам на слаткоречивост се додека не се докаже спротивното.Едноставно сакам да верувам дека сеуште постојат фини и искрени личности на планетава. Па макар некој и да лаже,колку време би траела таа лага?Ден,два,година? На лагата и се кратки нозете,секако на крај ќе се дознае вистината.

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Јас по сто пати им дозволувам на некои луѓе и пак и пак и пак ме разочаруваат. Или премногу дозволувам или свесно оставам за да видам дали некогаш ќе се поправат. Сакам да верувам дека во секого има нешто добро, ама не ќе да е така. :place:

Kajgana Shop

На врв Bottom