Колку е Македонија "гостопримлива" за странските метал бендови?

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Колку е Македонија гостопримлива за странските метал бендови?

Пишувајте што и како е?
Како треба да биде?
Кој бендови сакате да гостуваат?
Зошто според вас имаме симорашна сцена?

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
ArhangelOFDeath напиша:
Пишувајте што и како е?
Како треба да биде?
па вака, во Македонија како држава преовладува турбо-фолкот и поп музиката, а сите други се занемаруваат и како такви немат многу поддржувачи.. така да, главната вина за сиромашмата сцена е доминантноста на турбофолкот и поп музиката врз другите жанрови, друг фактор за слабата поддршка на метал музиката е нивните стереотипи. Луѓето, незнаејки за каква музика станува збор, измислуаат све и свашта...А мислам џабе е да пишуваме кои бендови сакаме да дојдат пошто неможеме ништо да превземеме самите тие да дојдат кај нас... :tapp::tapp:

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
ArhangelOFDeath напиша:
Пишувајте што и како е?
Како треба да биде?
На колку метал концерти си бил на странски групи во Македонија?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Гостопримливоста како збор ако ја земеме, онда нашите домаќини најможно гостопримливи. Увек имало дружење и добра комуникација со публика. Инциденти нема.

А во другата смисла на гостопримливи, она ептен малку. Посетеноста е поделена, на пример, оние што слушаат блек не идат на хеви, оние што слушаат хардкор не идат на блек, и слични примери (хипотетички примери).

И цената е увек одлучна за гостопримливоста на нашава публика, ако е поголема цената од 400 денари ептен малку се иде. 150 ден е идеална цена за скржавите Скопјани.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Гостопримливоста како збор ако ја земеме, онда нашите домаќини најможно гостопримливи. Увек имало дружење и добра комуникација со публика. Инциденти нема.

А во другата смисла на гостопримливи, она ептен малку. Посетеноста е поделена, на пример, оние што слушаат блек не идат на хеви, оние што слушаат хардкор не идат на блек, и слични примери (хипотетички примери).

И цената е увек одлучна за гостопримливоста на нашава публика, ако е поголема цената од 400 денари ептен малку се иде. 150 ден е идеална цена за скржавите Скопјани.
aбе нз зш зборуваш за цена на пример јас не би платил ако е над 4000ден пошо немам толку а за 400ден не ми е проблем
и 4000 би дал ама да знам дека ќе има свирка 1 месец пред тоа и ќе соберам и цената значи не е некое прашање според мене
Аза оние што слушаат блек а не идат на хеви можеби си во право, еве јас слушам блек а тоа не значи дека не би пошол на мејден или ајде моргот?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
aбе нз зш зборуваш за цена на пример јас не би платил ако е над 4000ден пошо немам толку а за 400ден не ми е проблем
над 4,000 денари неможе да е, освен ако е надвор од мк концертот или свирката.

Аза оние што слушаат блек а не идат на хеви можеби си во право, еве јас слушам блек а тоа не значи дека не би пошол на мејден или ајде моргот?
А примерите ми беа хипотетички, значи немора да е баш така, дека тој што слуша блек не иде на хеви, сакав само поента да доловам :)

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
А примерите ми беа хипотетички, значи немора да е баш така, дека тој што слуша блек не иде на хеви, сакав само поента да доловам :)[/quote]
Абе и јас не реков дека мора да е блек али сакав да кажам дека за да не не преплават овие турбофолкериве ние металците треба да се држиме заедно и да не се делиме како што кажа ти блек слуша и не иде на хеви
а за цената само реков онака 4000 како пр знам дека не можи сакав да посочам дека ако се прави металци треба да не гледаат на цена туку на квалитетот на музиката ако ме сваќаш

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Факт е дека нашава земја секогаш ја обиколуваат некои јаки бендови кога имаат турнеја на Балканот. Имавме можност Мејден да ни дојдат ама шупаците од градски стадион не се согласиле поради некои чќљ причини, Авалон или други некои продуцентски куќи не се залагаат за тоа да направат некој концерт кај нас, обично ги носат во Србија. Да дојде некој бенд од калибар на Креатор, Егзодус, Најтвиш 100% доаѓаат и тие што слушаат блек, дет па дури и некои поп што слушаат.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Факт е дека нашава земја секогаш ја обиколуваат некои јаки бендови кога имаат турнеја на Балканот. Имавме можност Мејден да ни дојдат ама шупаците од градски стадион не се согласиле поради некои чќљ причини, Авалон или други некои продуцентски куќи не се залагаат за тоа да направат некој концерт кај нас, обично ги носат во Србија. Да дојде некој бенд од калибар на Креатор, Егзодус, Најтвиш 100% доаѓаат и тие што слушаат блек, дет па дури и некои поп што слушаат.
Замисли само:
Не му дозволиле на мејден да свират??
Шупаци.Која причина ја нашле бе за да не ги остаат да свират:tapp:
А ова со тие некои поп што слушаат.ХХЕХЕХЕХЕХ
Кој поп бе мислам дека во македонија умре поп музиката.
Кого да го прашаш што слуша вика поп, хип хоп,а си оди по пат и пее главобоља од вина бе
и ти очекуваш од такви да одат на Креатор или Егзодус:jaj:
Јас мислам дека најголем проблем е тоа што сите имаат идеи но никој не сака да го отвори паричникот и да финансира нешто такво затоа.....
Или пак оди финансира само некој отепани балкански "Ѕвезди" да се козат на сцена и во публика сите ко емовци да плачат на нивните песни
А за метал гледам никој к*р не го боли

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Едноставно нема посетеност на свирки од X причини во кои не спаѓаат оние како поп и турбо фолк преовладува на сцена и го бута металот во позадина. Точно е тоа дека металот е збутан од овие 2 НЕ МУЗИКИ ама гледано медиумски еве пример кога ги донесоа Marduk колку луге знаеа за свирката а колку дојдоа!
Мардук еееееееј бенд што полни барем 4000-5000 луѓе во Романија а кај нас незнам 200 - 300 беда значи ако тој што слуша поп дојде на Iron Maiden или незнам кои сигурно гарантирам дека нема да дојде на Marduk и слично.
Баш заради такви ствари као ЕЈ КАКО НЕ КЕ ИДАМ НА VADER КЕ СЛУШАМ ДЕРЕЊЕ КАКО НЕ КЕ ИДАМ НА NIGHTWISH и обратно немаме цврста публика...
Ама сеа глеам многу надежни млади металци по свирки што е добар знак и што може да им даде до знаење на медиумите дека има нешто добро и во метал свирките

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Криво ми е само шо KREATOR ги испуштив на саем и Destruction дека мал бев незнаев никој со кој би можел да идам а сам неможев ...:kesa: а слабата посетеност од странски бендови е зашо неаме сали и неаме публика... немаат ќар за 100 души да дојдат... треба да сватиме дека колку и да не им е до пари треба да можат пат да си платат :D

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
луѓе, неможе никој од нас со сила да натера некого да оди на концерт...што можеме ние што народот е толку глуп и имаше околу 12000 на Боки 13 у Борис Трајковски, а сите знаеме колкав педер е тој.... едноставно, највекето од луѓето се такви, глупи, заостанети и слично

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Епа од такви педери како боки и како оние кои одат на боки немаме метал свирки.
Првпат слушам дека на боки биле 12000 да знаев уште одма бомба фрлав у Борис Трајковски.
Малку е оф топик ова ама да видам баш колку ќе има сега за winerfest...јас имам 39 температура и гној на ангина сакам да кажам болен сум ама не би пропуштил за жива глава
Треба да и се покажи на јавноста дека има и љубители на метал музика во државава а не само турбофолк концерти да се финансираат

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Криво ми е само шо KREATOR ги испуштив на саем и Destruction дека мал бев незнаев никој со кој би можел да идам а сам неможев ...:kesa: а слабата посетеност од странски бендови е зашо неаме сали и неаме публика... немаат ќар за 100 души да дојдат... треба да сватиме дека колку и да не им е до пари треба да можат пат да си платат :D
Епа заради тоа само Infest ќе ги гледаме. Со 100 души на свирка само они можат да си го платат патот.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Епа ајде да видиме дали ќе ве има на winerfest иако настапуваат само македонци сепак треба да сме таму сите..
Јас мислам дека пола од "металциве" на форумов нема да одат на winerfest

Kajgana Shop

На врв Bottom