Се што Н.Г. направил е моментална и популистичка политика со исклучок на ваучерите ( мада и тие беа популизам во тој бизнис сум, небеше се како што се кажуваше но ок е постапката, би рекол убав начин на перење пари ). Не ми се допаѓа тоа што целата негова популарност и слава ја темели на уништување на самоуништените СДСМ-овци и во пљукање на нивното име. Се што тие направиле нечини ( као демек да направиле нешто ) и се што он направил чини ( као да направил и он нешто ). Имено Груевски заради неговата неспособност ќе не внесе во се полош живот од типот на поскап стандард и заглавеност во банките со кредити пошто платата ти иде на сметка а не у кеш ( па само дали знаете колкаво е искушението за народот денес да одбие дебитна картичка од трансакционата сметка и да ја замени со кредитна, а нема да го врати кредитиот? ). Политиката која ја води со името е катасртофална а исто така и надворешната политика воопшто. Се на се несум задоволен од ништо што се случува овдека до сега на политички план од НИЕДНА ВЛАДА ДО СЕГА. Инаку покачувањата на платите и пензиите се во ред но се прашал ли некој, доколку се сеќавате и имате малце поише години работно искуство, како пред 10 год земав 10.000 ден плата и можев да купам многу повеќе и да заштедам за одмор отколку сега кога земам 20.000 ден и неможам да си дозволам многу луксузи и шетање а никако неможам сам да си дозволам одмор на море кој до пред 5-6 години мож4ев да си го дозволам? Живеам без кредити и хипотеки но 90% од народот неможе да живее како мене, а јас не сум ни средна класа според куповната моќ која ја имам.
Сопствената некомпетентност ја кријат и удираат по џебот на народот ( пример лиценците за алкохол, ако ми дојде гостин дома после 7 саат треба да се е*ам засто неможам едно пиво да купам). Велам ја кријат зашто нема више начин како да земаат пари во вид на даноци или незнам што па удри по народот и воведи лиценци кои мора да ги имаат, па покрај чиста пара од нив ќе има и од ддв на поскапениот алкохол ( мора да поскапи ако вака продолжи )А истото е и со воведувањето на рефискализација и земање пари од трговците за да пишувало промет од македонски производи ( колку продавници се по 200 ЕУ па сметајте ) и се тоа нели ви личи на лошо водење на политика? Никогаш не сум бил приврзаник на партија и сум објективен, не ги сакам никои досега што владееле со Македонија, но како што тргнала работава нема да бидам уште долго граѓанин на оваа држава па така да не ми е ни гајле многу што се случува, си го бркам и јас својот интерес.