Кодекс Алиментариус ви забранува да јадете природна храна

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
Сме го спомнале Кодекс Алиментариус (КА) неколку пати во дискусиите досега, но со оглед на важноста на темата редно е да отвориме нова дискусија.

Кодекс Алиментариус е ТРГОВСКО ДРУШТВО составено од поранешни нацисти (буквално!) кое, со цел да заработи што поголеми профити, создало правила за тоа што може да се јаде и пие, а што не.

Правилата денес се проифатени како основа во ООН, од каде што се шират како стандард за сите земји насекаде.

Посебно опасно е што сега правилата на КА станаа стандард за Светската Трговска Организација (СTO).

СТО вели дека правилата се ЗАДОЛЖИТЕЛНИ за секоја земја членка.

Со еден збор, КА забранува употреба на хранливи материи, а дозволува високи количества на индустриски и други токсини, како и наметнува генетски модификувана храна и други чуда.

За разлика од основниот канон каде што се' што не е забрането е дозволено, Кодекс Алиментариус е тнр. Европска “позаитивна листа’’, при што се' што не е дозволено е забрането. Значи уште едно Западно Европско срање.

Се води вистинска војна за храната, посебно во САД каде што поткупените конгресмени носат закони за никој да не смее да произведува храна ако не се потчини на отровите на КА.

Денес станува чин на патриотизам и храброст да се одгледува природна, еколошки чиста рана.


Сите информации и мислења за КА - тука.

A видеово едноставно мора да се гледа:

http://video.google.com/videoplay?docid=-5266884912495233634#


 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
Во САД во декември, долниот дом на Конгресот изгласа нацрт закон (S.530) според се забранува oдгледување, делење, продавање и тргување со храна, нема да смеат да собираат вода кога врне дожд, и слични тоталитарни мерки.


“If accepted [S 510] would preclude the public’s right to grow, own, trade, transport, share, feed and eat each and every food that nature makes. It will become the most offensive authority against the cultivation, trade and consumption of food and agricultural products of one’s choice. It will be unconstitutional and contrary to natural law or, if you like, the will of God.” (Dr. Shiv Chopra, Canada Health whistleblower)

It is similar to what India faced with imposition of the salt tax during British rule, only S 510 extends control over all food in the US, violating the fundamental human right to food.

S 510:

1. It puts all US food and all US farms under Homeland Security and the Department of Defense, in the event of contamination or an ill-defined emergency. It resembles the Kissinger Plan.

2. It would end US sovereignty over its own food supply by insisting on compliance with the WTO, thus threatening national security. It would end the Uruguay Round Agreement Act of 1994, which put US sovereignty and US law under perfect protection. Instead, S 510 says: COMPLIANCE WITH INTERNATIONAL AGREEMENTS. ...

http://www.snopes.com/politics/business/organic.asp
 

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Полека ... за тоа треба пари за да го форсиираат имаше неколку држави каде обвинителите едноставно го скокале делот со апсење и пробивање на фарми органски. Ова како и се друго ќе стои на хартија освен кога на некој таму му одговара, народот и онака е им е бесен.

Чекам само да пукне првата пушка ништо друго. :)
 
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Никола Алексиќ го објаснува уништувањето на српското земјоделство со помош на кодексот:



Кодексот и генетски модификуваната храна е огромно зло.

Не знам каква е ситуацијата во Македонија, но мора да се шири вистината во медиумите.
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
EУ веќе им забрани на треварите да ги продаваат своите производи доколку немаат дозвола-сертификат кој чини 100.000 eвра.

Лековитите билки, минерали, витамини, традиционални природни лекови и чаеви веќе од мај не можат веќе да се користат во земјите членки на ЕУ без сертификат даден од ЕУ-ропската бирократија.

За да се добие сертификат, Законот за храна и директивата 2004/24/EC пропишуваат дека билките мора да се испитуваат неолку години, а истражувањето за секој производ чини 100.000 евра.

Се очекува дека владите на земјите потписнички на Кодекс Алиментариус на Балканот ќе ги спроведат одлуките на ЕУ многу брзо.

Со овие мерки, буквално се одзема правото на природно лекување! Мерките претставуваат директен напад со кој се цели пропаста на билкарите, треварите, медарите и сите останати исцелители и мали производители на природни лекови.
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
ЕУ не знае едно дека законите на Балканот (освен Словенија) не се почитуваат, така да КА ќе ги заебе граѓаните на другите земји, а не на Балканот.
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
ЕУ не знае едно дека законите на Балканот (освен Словенија) не се почитуваат, така да КА ќе ги заебе граѓаните на другите земји а не на балканот
Во Србија се веќе на терен.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Codex Alimentarius, Control over the Food Supply and World Government
The History of Health Tyranny: Codex Alimentarius

Here is an Excerpt from Codex Alimentarius -- The End of Health Freedom by Brandon Turbeville



Codex is merely another tool in the chest of an elite group of individuals whose goal is to create a one world government in which they wield complete control. Power over the food supply is essential in order to achieve this. As will be discussed later, Codex Alimentarius will be “implemented” whenever guidelines are established and national governments begin to arrange their domestic laws in accordance with the standards set by the organization.

The existence of Codex Alimentarius as a policy-making body has roots going back over a hundred years. The name itself, Codex Alimentarius, is Latin for “food code”[1] and directly descended from the Codex Alimentarius Austriacus, a set of standards and descriptions of a variety of foods in the Austria-Hungarian Empire between 1897 and 1911.[2] This set of standards was the brainchild of both the food industry and academia and was used by the courts in order to determine food identity in a legal fashion.

Even as far back as 1897, nations were being pushed toward harmonization of national laws into an international set of standards that would reduce the “barriers to trade” created by differences in national laws.[3] As the Codex Alimentarius Austriacus gained steam in its localized area, the idea of having a single set of standards for all of Europe began to pick up steam as well. From 1954-1958, Austria successfully pursued the creation of the Codex Alimentarius Europaeus (the European Codex Alimentarius). Almost immediately the UN directed FAO (Food and Agricultural Organization) sprang into action when the FAO Regional Conference for Europe expressed the desire for a global international set of standards for food. The FAO Regional Conference then sent a proposal up the chain of command to the FAO itself with the suggestion to create a joint FAO/WHO programme dealing with food standards.

The very next year, the Codex Alimentarius Europeaus adopted a resolution that its work on food standards be taken over by the FAO. In 1961, it was decided by the WHO, Codex Alimentarius Europaeus, Organization for Economic Co-operation and Development (OECD), and the FAO Conference to create an international food standards programme known as the Codex Alimentarius.[4] In 1963, as a result of the resolutions passed by these organizations two years earlier, Codex Alimentarius was officially created.[5]

Although created under the auspices of the FAO and the WHO, there is some controversy regarding individuals who may or may not have participated in the establishment of Codex. Many anti-Codex organizations have asserted that Nazi war criminals, Fritz Ter Meer[6] and Hermann Schmitz[7] in particular, were principal architects of the organization. Because many of these claims are made with only indirect evidence, or no evidence at all, one might be tempted to disregard them at first glance. However, as the allegations gain more and more adherents, Codex has attempted to refute them. In its Frequently Asked Questions section, Codex answers the question, “Is it true that Codex was created by a former war criminal to control the world food supply?”[8] It then goes on to answer the charges by stating:

No. It is a false claim. You just need to type the words "Codex Alimentarius" in any search engine and you will find lots of these rumors about Codex. Usually the people spreading them will give no proof but will ask you to send donations or to sign petitions against Codex.

Truthful information about Codex http://www.codexalimentarius.net is found on the Internet - there is nothing to hide from our side - we are a public institution working in public for the public - we are happy if people want to know more about our work and ask questions. There is anofficial Codex Contact Point <http://www.codexalimentarius.net/web/members.jsp> in each member country who will be pleased to answer your questions on Codex.[9]



But, as one can see from the statement above, Codex’s response does very little to answer this question beyond simply disagreeing with it. While it is true that many individuals who make this claim provide little evidence for it, the presentation of the information does not necessarily negate its truthfulness. In fact, Codex offers its own website as a source for accurate information about the organization; yet, beyond the FAQ section, there is nothing to be found that is relevant to the “war criminal” allegations. Furthermore, the codexalimentarius.net http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp website is virtually indecipherable, almost to the point of being completely useless. In the end, this response raises more questions than it answers. This is because Codex, if it wanted, could put these rumors to rest by simply posting a list of the individuals and organizations that funded or played an integral role in its creation. However, it does nothing of the sort. Beyond mentioning the FAO and the WHO, we are completely unaware of who or how many other individuals and organizations participated in the creation of Codex Alimentarius.

The “war criminal” claims center around the chemical conglomerate known as I.G. Farben. I.G. Farben was made up of several German chemical firms including, BASF, Bayer, Hoechst and AGFA,[10] that merged together. It was essentially the manufacturing wing of the Third Reich and was the engine behind the Nazi war machine. The company provided the vast majority of explosives and synthetic gasoline used for the military conquest and murder of millions. It also manufactured the now infamous Zyklon-B gas used in the gas chambers. Not only that, but it was influential in the conducting of experiments on concentration camp victims. Indeed, camp victims were often purchased outright at the behest of the company for the express purposes of testing by several different branches of the company, particularly Bayer and Hoechst.

Without I.G. Farben, the German wars simply could not have been sustained. During the Nuremberg war trials, the tribunal convicted 24 board members and executives of the company and dissolved it into several different daughter companies. Namely, BASF, Hoechst (later to be known as Aventis), and Bayer. By 1951, virtually all 24 of these executives were released, including Fritz Ter Meer and Hermann Schmitz. Ter Meer had been a member of the I.G. Farben executive committee from 1926-1945 and also a member of the working committee and the technical committee as well as a director of the infamous Section II. He was also the ambassador to Italy given full power by the Reich Minister for armaments and war production and was the industrialist most responsible for Auschwitz. Schmitz was also a member of the I.G. Farben executive committee from 1926-1935, and was chairman of the board and “head of finances” from 1935-1945. He was also head of military economics and a member of the Nazi party. Both men were found guilty by the Nuremberg war tribunal in 1948, yet Schmitz was released in 1950 and Ter Meer in 1952.[11]

After all this, Schmitz was appointed board member of the German bank of Berlin West in 1952 and in 1956, the honorary chairman of the board of Rheinish steel plants. Ter Meer, however, was even more successful. Upon his release, he was appointed board member of Bayer in 1955 and, in 1956 was appointed chairman. In the years following, he would take on many additional roles such as chairman of the board of Theodore Goldschmidt AG, deputy chairman of the board of Commerzbank and Bank-Association AG, as well as a board member of the Waggonfabrik Uerdingen, Duesseldorger Waggonfabrik AG, the bank association of West Germany, and United Industrial Enterprises AG.[12] These are documented connections for both of these men. Indeed, Ter Meer’s’ connections to the pharmaceutical firm Bayer earned him a foundation named in his honor, the Fritz Ter-Meer Foundation.[13] Through all of this however, this writer could not confirm that either Ter Meer or Schmitz had direct connections to the creation of Codex Alimentarius.

However, Codex does nothing to dispel the allegations besides simply disagreeing with them and the connections are not at all implausible. Codex is very secretive about its beginnings, as evidenced on its website where it only states that it was created at the behest of the FAO and the WHO. It is highly unlikely that such an organization would be created without the assistance, input, and even funding of privately owned international corporations. Thanks to both the anti-Codex community and Codex Alimentarius itself, there is no evidence (again at least to this author) that documents which individuals or corporations were involved in its establishment. However, there are other ties that lend more credence to the belief that war criminals played a role in the creation of Codex.

http://www.globalresearch.ca/index.p...t=va&aid=21960


Controversy

The controversy over the Codex Alimentarius relates to a perception that it is a mandatory standard for the safety of food, including vitamin and mineral supplements. Supporters of the Codex Alimentarius say that it is a voluntary reference standard for food and that there is no obligation on countries to adopt Codex standards as a member of either Codex or any other international trade organization. From the point of view of its opponents, however, one of the main causes of concern is that the Codex Alimentarius is recognized by the World Trade Organization as an international reference standard for the resolution of disputes concerning food safety and consumer protection.[2][3] Proponents argue that the use of Codex Alimentarius during international disputes does not exclude the use of other references or scientific studies as evidence of food safety and consumer protection.

It is reported that in 1996 the German delegation put forward a proposal that no herb, vitamin or mineral should be sold for preventive or therapeutic reasons, and that supplements should be reclassified as drugs.[4] The proposal was agreed, but protests halted its implementation.[4] The 28th Session of the Codex Alimentarius Commission was subsequently held July 4–9, 2005.[5] Among the many issues discussed were the "Guidelines for Vitamin and Mineral Food Supplements",[6] which were adopted during the meeting as new global safety guidelines.[7] This text has been the subject of considerable controversy, in part because many member countries may choose to regulate dietary supplements as therapeutic goods or pharmaceuticals or by some other category. The text does not seek to ban supplements, but subjects them to labeling and packaging requirements, sets criteria for the setting of maximum and minimum dosage levels, and requires that safety and efficacy are considered when determining ingredient sources. The United Nations' Food and Agriculture Organization (FAO) and World Health Organization (WHO) have stated that the guidelines are [/U]"to stop consumers overdosing on vitamin and mineral food supplements." The Codex Alimentarius Commission (CAC) has said that the guidelines call "for labelling that contains information on maximum consumption levels of vitamin and mineral food supplements." The WHO has also said that the Guidelines "ensure that consumers receive beneficial health effects from vitamins and minerals." [8]

Similarities have been noted between the EU's Food Supplements Directive and the Codex Alimentarius Guidelines for Vitamin and Mineral Supplements.[9]


Additional controversy has been expressed by proponents of ecologically and socially sustainable agriculture and food systems, such as the Slow Food movement,[11] who view the Codex Alimentarius as antithetical to this goal. According to the Manifesto on the Future of Food, the Codex Alimentarius has "codified policies designed to serve the interest of global agribusiness above all others, while actively undermining the rights of farmers and consumers".[12]

http://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Во која смисла, веќе се има реална употреба или пишат казни?
Имаат на трпеза генетски модифицирана храна со ознака на кодексот.

Увоз на крави кои хормонски се третирани.

Веќе на терен имаат дилери на генетско модифицирано семе, кое еднаш расте, не трпи конкуренција во околина, се ништи и после него потоп, ништо друго не расне на таа земја.

Во оваа област, најдобро да ја анализирате Аргентина и нивната аграрна политика.
Уништени се уште пред 10 години, кај нив сето ова е уведено.
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
77
EУ веќе им забрани на треварите да ги продаваат своите производи доколку немаат дозвола-сертификат кој чини 100.000 eвра.

Лековитите билки, минерали, витамини, традиционални природни лекови и чаеви веќе од мај не можат веќе да се користат во земјите членки на ЕУ без сертификат даден од ЕУ-ропската бирократија.

За да се добие сертификат, Законот за храна и директивата 2004/24/EC пропишуваат дека билките мора да се испитуваат неолку години, а истражувањето за секој производ чини 100.000 евра.

Се очекува дека владите на земјите потписнички на Кодекс Алиментариус на Балканот ќе ги спроведат одлуките на ЕУ многу брзо.

Со овие мерки, буквално се одзема правото на природно лекување! Мерките претставуваат директен напад со кој се цели пропаста на билкарите, треварите, медарите и сите останати исцелители и мали производители на природни лекови.
Луѓето со векови се лечеле со билки , а овие .... o_O
 
Член од
16 април 2010
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.502
Мало објаснување за Аспартамот, синтетички засладуваш кој го има во Орбит и Аирвавес мастиките.

http://www.rak.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1862:aspartam&catid=105:ishrana&Itemid=218

Проверете дали намирниците содржат аспартам!
Аспартамот е синтетски засладувач, кој денес се користи во илјадници прехранбени производи, во слатките, во гумите за џвакање, во безалкохолните пијалаци.

Аспартамот е замена за природните шеќери, кои се обвинуваат за многу несакани последици по здравјето на луѓето.

Асптартамот се наоѓа во повеќе од 6000 производи, воглавно диететски. Иако во намирниците се наоѓа во дозволени количини, преголемите дози на аспартам можат да му наштетат на човечкото здравје.

Аспартамот се состои од две аминокиселини и е дури 220 пати поблаг од шеќерот.

Како вештачки засладувач, за разлика од останатите засладувачи, во организмот се разложува како и сите други аминокиселини. Тоа значи дека аспартамот има енергетска вредност, но поради високиот степен на благост, неговите калории можат да се занемарат.

Бидејќи аспартамот е аминокиселина, не смее да се изложува на високи температури, бидејќи при високи теператури се распаѓа и ја губи благоста. Се употребува за засладување на ладни и топли напитоци и на други хранливи продукти. Аспартамот го содржат диететските производи, мастиките за џвакање и безалкохолните пијалоци.

Пред да биде прогласен за сигурен за употреба од страна на Агенцијата за храна и лекови (FDA) во 1981 година, аспартамот е тестиран во преку 100 научни студии, кои вклучиле тестирање на животните и на луѓето (на новороденчињата, децата, возрасните, гојазните лица и дијабетичарите).

Заклучокот од сите овие тестирање бил дека фенилаланинот, кој е еден од продуктите на разградувањето на аспартамот, не е сигурен за луѓето кај кои е дијагностицирана фенилкетонурија (метаболна болест до која доаѓа поради недостаток на ензимот фенилаланин хидроксидаза).

Току поради тоа, сите намирници кои содржат аспартам, задолжително на декларацијата мора да имаат напишан текст „содржи извор на фенилаланин“.

Со најновите истражувања на глувците, докажано е дека канцерогениот ефект на аспартамот се манифестира веќе при дневна доза од 20 mg/kg телесна маса, што е значително пониско од моментално важечкиот ADI за луѓето (ADI е онаа количина на адитиви која, како составен дел од намирниците, може секојдневно да се консумира цел живот, без никакви последици по здравјето), кој во САД изнесува 50mg/kg, а во Европската Унија 40 mg/kg.

Понатаму, некои истражувања покажуваат дека аспартамот може да биде многу штетен за здравјето. Симптомите на труење со аспартам можат да бидат: зашеметеност, главоболки, замор, вртоглавици, повраќање, забрзана работа на срцето, зголемување на телесната тежина, замаглен вид, слепило, раздразливост, вознемиреност, осип, болка во зглобовите, депресија, грчеви, спонтани абортуси, неплодност, зависност, слабост и губиток на слухот.

Постои сомневање дека аспартамот може да предизвика тумор на мозокот, мултипла склероза, хроничен замор, епилепсија, Паркинсонова болест, Алцхајмерова болест, дијабет, метално заостанување, лимфом, дефекти на плодот, системски лупус.

Во бременоста, аспартамот може негативно да делува на плодот.

Сите студии, Агенцијата за храна на Европската унија, ги отфрлила како студии кои не се спроведени според бараниот протокол.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom