Кога повраќате, како и каде?

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
богами вчера убо се напив па исповратив на шоља, па во умивалник.. прекрасно чувство, прекрасно! *бљак*

Maca_Puca

Дипломиран Џаболебар!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
ја не повраќам... дури ни коа пијам... :toe: али ако пикнам два прста до грло да се почешкам малце и да си се олеснам на стомакот.... си ја гушкам шољата и.... :nesum:

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
море што или кој ми дојде под уста а понекогаш може да сум "in my own shit...:jaj:" и тоа не ретко, ако заспијам мртов пијан...:toe::kesa:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Повраќам коа сум болен или така нешо, или у леген некој или у шоља. А од алкохол неповракам, па не сум го пиел џабе бре !!!

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
не сум повраќал одамна...ама многу олеснето се осеќам после целиот ритуал тоа морам да признам. Ако ви е гадно...само помислете дека на тој начин барем сте изгубиле некое килце :pos:

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
ретко повраќам али кога повраќам сум како фонтана...:toe:
најчесто кога сум болна а последниот пат на нова година кога повратив не знам можда 10 пати...не сите и на секаде....знам последните два пати повраќак во вецето и дури тогаш излезе таа жолтеникава киселина...
мразам кога повракам...а кога поврачам најубаво ми е кога некој ме држи за глава....а најубаво е чуството после посведното повраќање...празен стомак! :pos:

N

NeMiRnA

Гостин
Retko,ne se ni sekavam koga,ne pijam za da povrakam posle,sum povrakala koa sum bila bolna,a toa bilo mnooogu odamna taka da bidam bolna(ili pred nekoj mesec ne se sekavam )kako i da e gadno mi dojde od temava:(

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
За нова година еден мортус пијан излезе од такси, падна долу на асфалтот и си исповрати на фацата, и праеше звуци како ко ќе скокниш клопче в езеро... шом го видев само свртев гла и еднаш само повраќајнца пљукнав, после се созедов

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Повраќање. Ах. Темава ми разбуди спомени. Aw, memories. :jaj:

Баш пред месец дена имав стомачен вирус и се убив од повраќање. :( И тоа баш на денот на роденденот на Торчо, ах каква чест значи :pos:

Од алкохол не повраќам често, се случува понекогаш, мада ептен ретко, кога стварно ќе претерам со пиење. :) И тоа само од водка повраќам, научно докажано :), и од црвено вино, ама тоа не пијам.

Каде повраќам... Кога повраќам од болест, во шоља.
Од нешто лошо што сум изела (иако не можам да се сетам да сум повраќала од расипана храна :raz:) во шоља пак.
Ама кога е од алкохол... Не знам зошто, ама во алкохолизирана состојба многу мерак ми се прави да се олеснам некаде “во природа“. “Природа“ може да подразбира и паркинг, тревник, нечиј двор, некој парк, тротоар и слични урбани места, затоа се ставени заградите. Значи на отворено да е. И обавезно да имам друштво, некој што не е лесно гадлив.

Е така. Што убава тема, човек прсти да излиже.

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Повраќање бљааааакк !!! Колку се имам измачувано од ова повраќањево иако многу ретко ми се случува. Амаааа коа ќе се случи ма цревата мислам ги истурам, со се желудник гадно и болно ...

Причинители :

Бидејки навечер не јадам, насабајле кога ќе станам од ладното ми се повраќа, и тоа желудочните киселини ама тоа БЕЗ престан - во шоља тоа. Од алхохол повраќам само кога ќе измешам и само кога не сум јадена пред тоа, за локација сегде. Од храна многу ретко, ама само кога сум гладна и после ќе се прејадам. А да и еднаш сум повраќала од гиро во Грција, може ме труеле па затоа, ама прв пат без некоја пирчина да повраќам. А кога сум болна не повраќам :) :toe:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Pa doma koga sum bolen vo solja ili lavabo,a nadvor za nova godina pred zgrada i vo vlez.

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
Повракам само коа сум дрво пијана,коа ми се поврака повракам кај што се наогам.Па неможам да издржам де,неможам да се стискам.Имам повратено у кревет,имам повракано у када,имам повратено у такси,у влез,на скали,на маса,имам повракано од тераса,и све тоа шо сум повракала се залепило кај баба ми на џам.У шоља,стандард.Никогаш не сум повракала од храна.Обчно коа повракам,ми помага некој да ме држи за чело и за стомак.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.855
Поени од реакции
22.908
povrakam koga sum epteeeeen pijan mi se ima sluceno 5,6 pati taka ubavo da se napijam pa utredenta na infuzija ...:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom