Кога и како почнавте да слушате метал? :)

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Од кога слушам?!?!?! Значи дали беше негде прва или втора... не сеа ми текна. Прва негде кај второ полугодие. Имав еден другар што седеше со мене во клупа, се викаше Исен. И со него многу навлагавме така. Уствари тој ме внесе. Корн многу слушав на почеток. Нешто Дистрбд се сеќавам... После интензивно Металика во втора... итнтнтнт.

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
Од 7мо одд. Почнав со Metallica, Maiden, AC-DC, Kiss... Сеа моментално повеќе слушам Dimmu Borgir, Lamb Of God, Kreator, Death, Pantera, Mayhem, Gorgoroth itd itd. Значи ова ми е 7ма година од кога го слушам овој жанр на музика, а пред тоа не ни се сеќавам што сум слушал :toe:

Член од
18 октомври 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Јас слушам метал од мноогу мала... Нешто нирвана, SOAD. После слушав Iron Maiden, Judas Priest, DIO, Twisted Sister. А сеа слушам Hardcore Metal (Hatebreed, Hardfaced, SMUT, Death before dishonor...). Ама сепак она вистина почнав да слушам ко бев седмо одд. И причината се гените :):):)

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
Едно време слупшав метал онака повеќе...почнав со metallica..нешо Iron maiden...али тоа траеше ептен кратко...и плус помала беф...моментално слушам .Панк-рок/хардкоР...и баш поише се пронаоѓам у тоа... Само единствен бенд што не престанав да го слушам е металика..зашо луѓето се стварно cOOl...:toe:

Јас слушам метал од мноогу мала... Нешто нирвана, SOAD. После слушав Iron Maiden, Judas Priest, DIO, Twisted Sister. А сеа слушам Hardcore Metal (Hatebreed, Hardfaced, SMUT, Death before dishonor...). Ама сепак она вистина почнав да слушам ко бев седмо одд. И причината се гените :):):)
Mислам дека нирвана не се баш она...металци..!! сепак се повеќе у roCk grunch...водите...:toe::smir:

M

M del Mar

Гостин
Во принцип од секогаш сум слушала рок, Aerosmith на пример, али кога бев 7мо одд почнав поостар звук да слушам, почнав со SOAD па натаму како иде редот Metallica, Iron Maiden засекогаш фаворит им нема конкуренција :pipi: па едно време се префрлив на Death и Black само, а сега поинтензивно Power, Heavy, Progressive и Death понекогаш...:salut: \m/

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
6то или 7мо одд почнав.
Пред тоа само рап, но бидејќи слушнав некои групи кои прават rapcore,nu metal, почнав и по металот.

Денеска сите стилови на метал ги слушам.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
ЈАс не слушам метал од кај 1991 ... Омилени бендој од метал страна сигурно не ми се : Maiden , Guardian ( Се мисли на Кјориот ) ,Manowar , megadeth, Judas Priest ,Rob Halford ( pederishteto ) ,Motorhead ,Black label Society , Absu ,Arhont Death Control Denied , Hypocrisy ,Pain ,Voivod , Aghora , Spiral architect , Iced earth , Orphaned land, Therion , Celtic Frost итн итн итн . То не слушам од Олд скул метал .. а пак од поновите правци не ги поднесвам Disturbed , godsmack , RAge against , Korn Итн ... А пак од пред металот најпоке не ги поднесвам Black Sabbath во било која постава и AC-DC .
Сето ова не поднесвање е пошто сум уствари New metal Hippie , и се палам на Лимп бискит и линкин парк и оние со страшните маски SlipKnoT ( стварно се застрашувачки ) Али ми се бендисва од металика солото на Сејнт енгр

Иначе прва песна што ја слушнав од метал беше PainKiller Од Judas Priest и после и целиот албум ... толку замразив метал шо никогаш поке не ми текна да слушам Таква ствар .

Дисклејмер : Целиот пост е намерна негациа кога ке се исклучат мајтапите ... ( тие шо треба ке се сетат шо е мајтап ) . Никаква навреда не беше намерна , доколку некој си свати нешто од постов така : То си е ваш проблем . :vozbud:

Доста мрчам више крајно време е да се уозбилам и да не тролам по форуми .

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
мразев метал ама ме зеде братучед ми на една метал журка, имаше турнир во метал групи...е веќе кога заврши журката јас си продолжив дома да слушам:vozbud:

T

theTinule

Гостин
Пазете се металциве пијат крв, а тука по форумов све металци сме имале ...

Н

'Никола'

Гостин
Слушам од кога почнав да размислувам. Нормално, први што ги слушнав не беа Блајнд Гардијан или Диму Боргир, туку како и секој нормален човек што слуша ваква музика, почнав со Парпл, Цепелин, АЦ/ДЦ... Потоа како што повеќе се образував музички со тек на време го зголемував фондот на бендови, соло артисти, уметници. Да не набројувам сега, премногу имам преслушано музика. За тоа живеам, тоа ме исполнува, творам, вистинската музика ме исполнува. Никогаш нема да престанам да се занимавам со музика, никогаш нема да престанам да слушам музика и се надевам ќе оставиме нешто јас и мојот бенд за идните генерации.:wink:

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Еднаш ми падна шајка на пљочките ва купатило.
тематски...Пред 4 години - кога барав нешто инструментално пожестокот од The Doors и Queen.

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Пред добри 6-7 години првпат се сретнав со групи како SOAD, Linkin Park, Metallica, Менсон исто така се најдуваше тука. Иначе ги затекнав во една добра компјутерница, после почнав да одам (по 2-3 години) на свирки, ова-она, прво ради женска во кафичот таму, после се здружив со стари познаници таму и... тоа е од мене, денеска пак рокам по дома, шо да се прај, женската ја оттргнав од хип-хопот, слуша сеа нешо, ама дури да почни да одбира че и дам време. Иначе сигурен сум дека и гените играат улога, особено кога ги најдов плочите од Цепелин, Парпл, Битлси, па не може таков татко да има Шабанист за син. Е сеа, ако бев на мајка ми:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom