- Член од
- 24 март 2005
- Мислења
- 2.423
- Поени од реакции
- 38
Ај не го дудлај...ке ја добиеш...Mesaja напиша:Кога мислиш да ми ја вратиш?? :evil: :evil: :x :xMSV напиша:Heavier Then Heaven
П.С....те частам ако стигнеш до 30 страна!!!
Ај не го дудлај...ке ја добиеш...Mesaja напиша:Кога мислиш да ми ја вратиш?? :evil: :evil: :x :xMSV напиша:Heavier Then Heaven
А ја случајно да не се викам Џон Вејн??? :?: :?: :?:Mesaja напиша:Па до 60 сум!!!
Знам за тоа...Пробав така да ја читам али не е тоа тоа....SpAcE_c0wb0y напиша:MSV, ja imas 1984 na Internet na angliski. Aj ako go najdam link-ot ke go postiram tuka. Pobaraj i ti - George Orwell's Nineteen Eighty FOur
И да легне или седне на кревет!MSV напиша:Знам за тоа...Пробав така да ја читам али не е тоа тоа....SpAcE_c0wb0y напиша:MSV, ja imas 1984 na Internet na angliski. Aj ako go najdam link-ot ke go postiram tuka. Pobaraj i ti - George Orwell's Nineteen Eighty FOur
Мора у раце да ја држам!
Задолжително е???dr.dorka напиша:Достоевски:
Браќа Карамазови
Идиот
Злосторство и казна
Двојник
Читајте го Достоевски
Не бе книгата навистина е за во 4 одд......Јас кога ја прочитав на тоа време извлеков од неа една многу корисна поука:venera001 напиша:Пред некој ден сосем случајно, ја препрочитав „Малиот принц“.
Им ја дале на децата за лектира за 4 одд. Замислете??! Ќерка ми ја гледа, чита и ми вели дека била многу глупава и неинтересна книга. Па како може дете од 10 години да ја разбере таа наизглед едноставна, лесна а сепак длабока, полна со мудрости и емоции книга? Во неа ни цвеќето е цвеќе, ни зајдисонцето е зајдисонце, ни лисицата лисица, ни змијата змија....... Дали луѓето вработени во МНК имаат увид кои книги за кое одделение се зададени за лектири?
п.с. навистина ми се допаѓа книгата