Кино.мк совети/предлози/забелешки

Член од
15 јули 2009
Мислења
26
Поени од реакции
8
Здраво дечки. Моментално развивам сајт под име Кино.мк (domain pending) со цел да ги соберам сите репертоари на кината во МК на едно место, онака да се живне малку кино културата која кај нас е дефитинивно да не речам мртва.

Линк: http://gorjan.info/kino (soon to be kino.mk)

Моментално добивам репертоари од Милениум и Рамстор, а се надевам дека од Септември ќе можам и други кина од други градови да додадам на сајтот (ако некој знае контакт информации од некое кино, слободно нека пушти).

Ме интересира што мислите во врска со изгледот/функционалноста на сајтот? Моментално имам todo листа на http://gorjan.info/kino/todo.php па видете и од таму што мислите дека е најбитно да се вгради.
kthxbai :)

T

Tetro

Гостин
1. Стај понормален фонт.
2. Смали тоа завесите.

Друго у друга прилика.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Поголемо логото и на друга локација, повидлива.
Фонтот. Comic Sans? Сериозно?!

Пробај додади и вести околу филмови, актери и слично...

Член од
15 јули 2009
Мислења
26
Поени од реакции
8
Дефинитивно фонтот ќе се смени, т.е. веќе е сменет. Беше некоја варијанта ископана од Google web fonts, али мислам дека новиов колку толку е подобар :)

Инаку во todo е додадено најави за upcoming филмови што ќе се даваат кај нас во кината, замислата ми е да не оди повеќе од тоа. Несакам да го претворам во портал, туку едноставно кино информатор, со што помалку клика побрзо до информацијата :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.075
Лоша таргет група де4ко. Исто кликови е официјалната страна со репертоарите нели?
Ако сум од Скопје пример, не ми менува во Охрид во киното што презентираат.
Дека сум од Струмица, никако не ме тангира, какоидае.

Ако прошириш амбициите, како што напиша даркинг, и додадеш вести, актери, дискусии, рецензии.. сигурно ќе најдеш на нет милион, само лично преведувај, да вдахнеш душа во текстовите, не гугл транслејт ќе имаш повисок успех. Имаш доста материјал и низ македонските портали, пример подфорумот филм и тв овде фуче. Можеш да најдеш доста квалитетни ствар4и4и. Поддршка од мене, дека дизајнот не ми менува многу, ако има квалитетни ствари.

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Ми се допаѓа дизајнот и секако мислам дека идеите на "wоt" и "Dark King" треба да ги земеш во предвид затоа што на тој начин ќе ја зголемиш "target" групата. Како и да е генерално ми се допаѓа идејата и се надевам дека ќе биде уште подобро :). Со среќа!
--- надополнето: Aug 17, 2011 3:23 PM ---
Ми се допаѓа дизајнот и секако мислам дека идеите на "wоt" и "Dark King" треба да ги земеш во предвид затоа што на тој начин ќе ја зголемиш "target" групата. Како и да е генерално ми се допаѓа идејата и се надевам дека ќе биде уште подобро :). Со среќа!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Од мене имаш (y) за сајтов. Ми се свиѓе.

Г

Грејвдигер

Гостин
Гледам си направил неколку измени во дизајнот. И моја препорака е да го смениш фонтот на логото и фонтот на кината.
(По)добро ти е среден приказот на филмови. Се сложувам со wot и Dark King, бидејќи многу е мала таргет групата моментално. Не секој е од Скопје (а само за скопските кина имаш информации... додуша не ни знам низ кој др. градови има активни кина) и добро е да се направи нешто како блогче и да се пишуваат рецензии, најави и слично. Поздрав. (y)

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Незнам за другите ама мене дизајнот ми е хаотичн и некако не прегледен, јас поинаку би го направил дизајнот.
Хедерот,футерот и боите би ги средил нешто како на овој темплејт:
Код:
http://tcreators.deviantart.com/art/Template-X-Filmes-Br-211275205?q=boost%3Apopular%20movies%20site&qo=33
Веднаш под логото би стаив слајдер каде што би се нашле најновите филмови кои се прикажуваат без разлика во кое кино.Слајдерот би го напраил сличен на овој:
Код:
http://tcreators.deviantart.com/art/Template-Puxando-Completo-217059852?q=boost%3Apopular%20movies%20site&qo=29
Би ги смалил и сликите за другите филмови, мислам дека се преголеми, би ги направил помали.
Би ги направил по големина слични на овие:
Код:
http://louiscavalcante.deviantart.com/art/Legendas-tv-Movies-2-185870673?q=boost%3Apopular%20movies%20site&qo=17
Дали си размислувал за Андроид апликација која ке кажува кој филм се прикажува во киното во моментов, и кои филмови ке се прикажуваат и во колку часот?

Член од
15 јули 2009
Мислења
26
Поени од реакции
8
@Hyper Freak
За големи промени на дизајнот сега за сега не ми е во план, но го запишав ова за понатаму :)
Инаку во todo листата горе во првиот пост веќе ми е во план мобилна/андроид верзија од страната, но прашање е дали во овие 2 дена ќе можам да го средам или ќе морам дури од 3ти натаму кога ќе дојдам до асална интернет врска :)

W

WildChild

Гостин
Брат сајтов е супер!
Браво!
Ако треба нешто, тука сум, контактирај ме, јас имам тим кој се занимава со веб страни.
Само напред! А идеава е 5 :)

sasha4fiercef

Титула по желба
Член од
9 август 2011
Мислења
167
Поени од реакции
64
@HijackHacker

Братче идеава ти е супер, монопол на кино вебсајт параметрите! 5+
Али едно не ме харесва, Прочитај повеќе на IMDB ова ти е многу да не речам „инвалидски“ т.е ставање на други сајтови у твојот сајт. Преферирај да го мавниш тоа, и како шо ти кажаа у горенаведените постови, инсистирај да биде ТВОЕ значи ТВОЕ без гугл транслатори или други страници.

Уште еднаш 5+

RegarДs!

M

Mr.InF3ction

Гостин
Е што ќе става нешто свое кога човекот е веб дизајнер-програмер што и да е. Треба така поупатен човек да е одговорен за тоа и да пишува рецензии или што и да е за филмови итн. Ако не можеш сам..или нема кој да ти пишува едноставно можеш да направиш некако посетителите да пишуваат рецензии ...еден вид коментари за филмовите.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Али едно не ме харесва, Прочитај повеќе на IMDB ова ти е многу да не речам „инвалидски“ т.е ставање на други сајтови у твојот сајт. Преферирај да го мавниш тоа, и како шо ти кажаа у горенаведените постови, инсистирај да биде ТВОЕ значи ТВОЕ без гугл транслатори или други страници.
Дали ти уствари размислуваш пред да напишеш нешто? imdb е алфа и омега за филмови, серии, па и игри, и све што е поврзано со филмската индустрија. Каде на друго место да ги прати луѓето да читаат повеќе за филмот, ако не на imdb. Значи не ги праќа на топ-шоп.com goddammit, туку на сајт што е наменет за филмови.

Kajgana Shop

На врв Bottom