Ке имаме ли среќа некогаш да живееме во КОМУНИЗАМ?

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Баш едноставно -нели?? ;)
Што мислите има ли реална можност да доживееме -да поживееме во комунизам ?
Се надевам ДА...!!
Што мислите Вие?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.868
Поени од реакции
50.344
Мислам да си бараш азил за Куба или Венецуела таму е ваљда комунизам и да си тераш топ живот ако сакаш овде да останеш таа среќа нема да ја имаш sd

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
А фала за препораките...тамам за во Куба не ми требит виза а!!
не бе Братче..финтава е овде да напреме комунизам..за таму убо е...
За пример само -стапка на невработеност во куба е 1,9 % -замисли овде да беше така а!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Јас нема да имам среќа да живеам во комунизам - затоа што нема да живеам толку долго за да се постигне комунизам.

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Де бре...аман....не се предавај...
комунизмот е наредна фаза..а таа ке настапи за брзо..верувајми...
капиталистите самите ке се урнат...така бар јас предвидувам (и Маркс слично мисли)...
Иначе гледај малце надворешна политика,ке приметиш колку се јаки комунистичките партии во Франција,италија,Германија (зборам за на европско тло) а за во јужна америка да не збориме....

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
abe super e vo kuba so 2$ dnevno mozes da si kupis so sakas imas eden lider koj ne znaes dali dise ili mu pomagaat da dise, plus toa izolirana od ostatokot na svetot kade sto TI SE MOLAM IMA KAPITALIZAM hah "gluposti" ne moj ti se molam so komunizam - propala i ne realna kategorija na opstestvo UTOPIJA

Член од
3 февруари 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Sto fali be na Kuba ?

Sto me zabole mene koj mi lider ako si ziveam dolgo i srecno .

Tamu luge ne umiraat od infarkti samo sto e nevozmozno toa e druga rabota sepak meteorot doaga za 60 god. i kabuuum

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
леле...то е неуки луѓе кога ке зборат за капитализам и комунизам...
А ти навистина ли мислиш дека во Куба има комунизам??? Слабо со информиараноста...
А дали знаеш дека освем за во САД на куба не им требаат визи за никаде...?? ааа заборев....и САД им ги укинаа .....
камо среќа да бевме разиени како куба..ама за се има надеж а и за комунизам...
А дека ке биде ,па погледај ја само информацијата дека најактуели политички партии во моментов се социјалистичките...
Светот ПЛАЧЕ....опд капиталистите ..

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Де бре...аман....не се предавај...
комунизмот е наредна фаза..а таа ке настапи за брзо..верувајми...
капиталистите самите ке се урнат...така бар јас предвидувам (и Маркс слично мисли)...
Иначе гледај малце надворешна политика,ке приметиш колку се јаки комунистичките партии во Франција,италија,Германија (зборам за на европско тло) а за во јужна америка да не збориме....
Менување од капитализам во комунизам не се случува брзо, не живеј си во илузија. :(

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
да не се случува брзо....ама немат смисла да ти речам дека нема да доживееш ;)
А и процесот веќе одамна е почнат,така да, тука е некаде !!!
пОЗДРАВ

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
a da be zatoa gi zatvorija dvajca shampioni od KUBA vo boks zatoa sto pobaraa da odat vo USA slobodno 4ove4e ej slobodno c c cc c

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Комунизмот е лош, тоа се докажа на многу места до сега.
Примери само неколку: Пол Пот во Камбоџа, Сталин во СССР, па и Тито во СФРЈ, потоа Чаушеску во Романија, Енвер Хоџа во Албанија, се се тоа своевидни диктатори, чии држави претрпеа големи промени, а нивните диктатури се водеа во името на комунизмот.
А, комунизмот, сам по себе, е една огромна утопија!
И уште нешто, Куба ли е развиена земја? Можеби поединци, и тоа во градовите, Куба е во беда, бре!

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
како не се родивте во бугарија во 55..па да видам дали ке баравте комунизам

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Леле брату (Kizo The Madman vbmenu_register("postmenu_1144378", true); )поарно ќути..попаметен си !!
Комунизам досега немало бре...се тоа што ти го посочуваш се некои фази на социјализам (некои поисоки а некои пониски)..
Земи читај малце Маркс или Енгелс и види што претставува комунизмот,а потоа те чекаме со пост!

Kajgana Shop

На врв Bottom