Квалитет Македонска VS Бугарска Продукција

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Дечки ајде малце да одмориме од политика и да поразговараме малце за Балканската музика и музичка продукција,

Кои музички видео спотови во Македонија ви се најомилени и Бугарски музички спотови ве импресионираат.

Се разбира дека нашите продуценти последниве години ја научија или испекоја работата и прават совршени видео спотови но ДАЛИ во Бугарија имаат далеку подобри услови да се снимат спотови кои ги исполнуваат сите критериуми и стандарди за MTV И VH1.

Еве некои спотови и споредба меѓу нив по мој вкус слободно можете и вие да ставите ваши спотови Македонски и Бугарски се разбира,

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Со ова тема нема да постигнуваш ништо освен обиди и напад кон нас бугарите. Нема смисал од ваква тема.

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Со ова тема нема да постигнуваш ништо освен обиди и напад кон нас бугарите. Нема смисал од ваква тема.​
Не не напротив нема никаков напад напротив да размениме искуства и да споделиме мислења се разбира се најдобро мислам и за двете .​

Има спотови што многу ми се свиѓаат во Бугарија може вас ви се свиѓа некој Македонски и това братче.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
јас мога да постирам многу квалитетни спотови от Бугариjа али не мислам дека ке постигна нешто освен обиди. јас сум постирал веке во други теми и за сите спотови одговорот на твоите сонародници беше еден - се што е бугарско е сранье. Со вакви хора немам желба да споделувам ништо. Али на тебе могам да ти постирам.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.238
Поени од реакции
959
Еве бе еве, јас не сум бугарин па тврдам дека бугарските спотови се подобри од нашите.
Имаат неколку дискографски куќи кои што ги “држат“ своите пејачи, односно вложуваат во оние што имаат потенцијал а тие што немаат, после истекот на договорот - чао и пријатно.
Пејачите плаќаат процент од настапи, а конкретно пејачките ако имаат богати дечковци, тие им ги финансираат спотовите и тоа им е плус.

Кај нас последниов период позитивен впечаток ми оставија спотовите н Ламбе & Елена, Викторија Лоба - Слобода и Орхидеја Дукова - Одведи Ме.

M

Mussolini

Гостин
Ја шо најмногу ме ареса од македонските спотови:

Значи тај спот ме ареса толку многу шо посакуваах јас да можам да го режирам ко говораме за бугарски спотови. Капа му слевам на режисерот... Да се разбереме: го видех случајно поминувајки низ Balkanika

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Браво Браво Дидо,

Значи да се разбереме збориме за продукција не не интересира текстови и музиката каква је значи simple scenario .МОЖЕ ДА СЕ ВКЛУЧАТ и ПРОДУЦЕНТИ.

НА КРАЈ КРАЕВА ПАРИ ДИКТИРААТ КАКОВ ЌЕ БИДЕ СПОТОТ.
И без препуцавања овде се дебатира .

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Еве други.
--- надополнето: Aug 23, 2011 11:48 AM ---
Могам да постирам оште много. Али требва после пост на некоj друг.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Еве други.
Ако сакаш оште спотови требва да даваш пост после секоj моj зашто нема как да постирам еден след друг постови.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Факт е дека Бугарите имаат едно 2-3 пати подобри продукции од нашите. Мислам, да се разбереме - и Македонците и Бугарите крадеме („позајмуваме“) трикови од америчко-британски хит видеа, само што ние го правиме тоа многу понеуспешно.
Неколку добри македонски спотови што ми оставиле импресии беа (спотови не песни) :
(иако клише спот - кадри и слика е солидна)

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Еве малце други
Па ако ви харесват ке давам оште. Има толкова много и сите се добро заснети. Ка давам и малко попфолк зошто и там има одлични спотови.

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
mene momickata mi je od bugarija ama i jas ke recam deka oni imaat povekje pari za produkcija kaj nas budetot e pomal ne e do tehnikata.

Kajgana Shop

На врв Bottom