Имам проблем... т.е. не знам дали ми е проблем или навистина е така, но како што поминува времето, сфаќам дека во животов дали имам една личност на која што секогаш можам да се потпрам. Ги гледам луѓево околу мене и на сегде гледам дволичност, лицемерие, ефтина "љубов". Ја нема таа искреност на која што сум се надевала дека ќе ја има. Сум мислела дека ако јас постапувам добро дека и кон мене ќе постапуваат така, ако пружам љубов, дека истата ќе ми биде вовратена. Но кога си добар едноставно луѓето те користат. Знам дека сегде има исклучоци, но не можам баш јас да налетам на нив. Како што поминува времево, како што се повеќе и повеќе созревам сфаќам дека сме сами на овој свет... не знам едно асално пријателство, ниту една асална искрена врска. Секад некој мора да ја оплеска работата. Бидејќи се такви луѓето 90% околу мене осеќам дека се губам дека и јас ќе станам таква да гледам само за себе, и да ги газам другите. Не верувам во искрена љубов, не верувам дека некој ќе е способен да ме сака, онака безрезервно, не сум сигурна дека јас некогаш ќе сакам бидејќи сум била премногу повредена. Сите што ств сакале и се посветиле само страдале. Страв ми е дека ќе си ги изгубам принципите дека ќе станам како другите, бидејќи од толку што сум била добра према некои личности сум искачала премногу наивна. Од новите познанства не може да има некое ново и искрено пријателство, се нешто има со позадина. Имам само една до две најмногу личности во животов кои стварно ги ценам и сметам дека ќе бидат тука за мене. Се осеќам сама, се губам себеси, не сум тоа што бев, но и нејќам да бидам зошто едноставно другите не заслужуваат, но нејќам ни да се израмнам со другите. Не знам некој дали ме сфаќа што пишувам, како се осеќам, но празна сум, не сум исполнета. Се надевав на погрешни работи. немам надеж дека ќе бидам среќна, или ќе ме повредат или ќе повредам. И у последно време се правам некои глупи непромислени работи, и имам преголема грижа на совест за ситници за никакви работи, што некој нормален воопшто не би се замарал... Како што поминува време само е полошо... има голема празнина во мене, што мислам дека не може никој да ја пополни...