Кајгана психолог

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Си биле еднаш... Се ми е досадно и немам повеќе што да правам. Спукав со другарите и сега ми е ДОСАДО и по малце празно.
Предлог????

--- надополнето ---

А да, исто така немам фејсбук, мсн и слично што за комуникација а уште поважно, ни со кого.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам еден „проблем“ (кој баш и неможам да го наречам проблем бидејќи понекогаш и ми користи).Премногу ме јаде совеста.За се и сешто и за најмала ситница (обично за ситници не правам големи работи за да биде нешто сериозно).Како на пример еднаш бев на роденден кај двајца другари кој чекаа заедно и на едниот му дадов 200 денари а на другиот 250 бидејќи и една 50-ка ми била замотана со нив (не дека ми е дојдено до 50 денари туку ајде) и потоа ме јадеше совеста 3-4 дена за тоа дали се навредил што му дадов помалце пари.Еднаш од една продавница купив производ (200 денари туку ајде) и беше неисправен.Се вратив по 2-3 дена во продавницата да го известам продавачот за проблемот и да го замолам ако може да го смене ако не никому ништо,и тој малце како да се навреди но сепак ми го смени производот.Потоа цела недела ми беше криво затоа што се вратив да го заменам производот.Истото се случува и кога заборавам да го известам некој за нешто и слични работи.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Имам еден „проблем“ (кој баш и неможам да го наречам проблем бидејќи понекогаш и ми користи).Премногу ме јаде совеста.За се и сешто и за најмала ситница (обично за ситници не правам големи работи за да биде нешто сериозно).Како на пример еднаш бев на роденден кај двајца другари кој чекаа заедно и на едниот му дадов 200 денари а на другиот 250 бидејќи и една 50-ка ми била замотана со нив (не дека ми е дојдено до 50 денари туку ајде) и потоа ме јадеше совеста 3-4 дена за тоа дали се навредил што му дадов помалце пари.Еднаш од една продавница купив производ (200 денари туку ајде) и беше неисправен.Се вратив по 2-3 дена во продавницата да го известам продавачот за проблемот и да го замолам ако може да го смене ако не никому ништо,и тој малце како да се навреди но сепак ми го смени производот.Потоа цела недела ми беше криво затоа што се вратив да го заменам производот.Истото се случува и кога заборавам да го известам некој за нешто и слични работи.
Im not alone:nesvest:

Истото ми се случува и мене.Незнам дали е совест...или нешто друго,некогаш многу ми пречи.
Се убедувам самата да не мислам на такви глупости.Знам дека е глупаво да мислам за нешто ситно и незначајно.И после ке се убедам дека не е важно и ми поминува,ама додека го имам тоа чувство...ич не ми е убаво.
И јас би сакала да прочитам нешто за ова.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728

Истото ми се случува и мене.Незнам дали е совест...или нешто друго,некогаш многу ми пречи.
Се убедувам самата да не мислам на такви глупости.Знам дека е глупаво да мислам за нешто ситно и незначајно.И после ке се убедам дека не е важно и ми поминува,ама додека го имам тоа чувство...ич не ми е убаво.
Не е совест. Грижа на совест е:)
Најчесто се јавува поради потребата и желбата да бидеме праведни према сè и секого. Обично со ова имаат проблем луѓе кои секогаш гледаат да им угодат на другите и се спремни да претрпат товар на сопствен грб само за на другите да им биде погодено. Па кога ќе се случи од време на време да направат нешто за себе, придаваат огромно значење на положбата и чувствата на другите.
Не е ништо сериозно, ама понекогаш може да направи човек да потроши многу време и да си изеде многу нервози за пребанални работи.
Најубаво е, секогаш кога ќе направите нешто кое вас ви одговара, а потоа се мислите за тоа како се чувствувал другиот, да се ставите на местото на оние “покондираните“ на кои животот им е убав и покрај тоа што не се грижат секогаш сè да биде како што треба. Тогаш ќе сфатите дека друг на ваше место не би се размислувал за такви ситници и би продолжил да си ги задоволува сопствените (а не туѓите) потреби:)

Ова ви го кажувам на двајцата затоа што порано многу ме јадеше грижа на совест:) Сега, кога ќе ме грицне бар малку таа грижата, веднаш си викам дека тој некој сигурно не би се грижел за тоа како се чувствувам јас:)

На крај пак, логично е да има нешто што ќе нè тера да се јадеме самите за некои постапки. Сепак сме луѓе, имаме чувства и за другите :smir:

S

smart ass

Гостин
Имам еден „проблем“ (кој баш и неможам да го наречам проблем бидејќи понекогаш и ми користи).Премногу ме јаде совеста..
Немаш проблем!!!!

За се и сешто и за најмала ситница (обично за ситници не правам големи работи за да биде нешто сериозно).Како на пример еднаш бев на роденден кај двајца другари кој чекаа заедно и на едниот му дадов 200 денари а на другиот 250 бидејќи и една 50-ка ми била замотана со нив (не дека ми е дојдено до 50 денари туку ајде) и потоа ме јадеше совеста 3-4 дена за тоа дали се навредил што му дадов помалце пари
Тогаш паѓа на тестот-тоа не е другар...ако веќе се навредил.

.Еднаш од една продавница купив производ (200 денари туку ајде) и беше неисправен.Се вратив по 2-3 дена во продавницата да го известам продавачот за проблемот и да го замолам ако може да го смене ако не никому ништо,и тој малце како да се навреди но сепак ми го смени производот.Потоа цела недела ми беше криво затоа што се вратив да го заменам производот.
Тој г-ин т.е сопственик на Продавницата нуди на Пазарот одредени добра и се обврзува со тоа дека истите се согласно законите и деловните обичаи.

Нема потреба од...замарање за ЏАБЕ!!

Истото се случува и кога заборавам да го известам некој за нешто и слични работи
A man standing on his Word-is good to be a friend.

Anyway s*it happens...all the time!!

Немаш проблем и нема потреба од грижа на совеста.....АЛООООО убиваат,силуваат КРАДАТ,дилаат....па немаат грижа на совест(УСтвари немаат Совест)....немај мака.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Колку кул. Психички нестабилни и комплетно несозреани даваат совети на темава од самиот почеток а оние кои бараат совети всушност веруваат во тоа. Па нели е прекрасен овој виртуелен свет... :wub:

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41

And we have the answer Your not alone, најверојатно малце ќе се промени на квантитет if you stop pleasing evryone :baeh:, али квалитетот е битен. :icon_lol:
We get it your are Nice ppl, and fear of not being alone is the motivation drive for pleasing evryone.
Beat it, ако е бољи да бидеш nice guy и да имаш ептен пријатели по цена да лупаш патетични грижи (леле ке ми се налути, ќе дознаат сите ќе останам сам) за секоја банална не/постапка, тогаш ебаго you are bether alone. :)

Колку кул. Психички нестабилни и комплетно несозреани даваат совети на темава од самиот почеток а оние кои бараат совети всушност веруваат во тоа. Па нели е прекрасен овој виртуелен свет... :wub:
Someone need help?!:smir::baeh:
Come on men let it go :icon_lol: we are so good that we might actually make you feel worse. :icon_lol::icon_lol:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Иста сум и јас.Постојано се замарам со непотребни глупости,се нервирам и не можам да најдам крај на тоа.Другите ми се чудат на тоа.Ми велат не се замарајех колку ме утешуваат со тој збор.Ама еднаш ке ми пукне филмот и све ке отерам у пм.Тешко тој што ке ми се најде пред очи:pop:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
И не знам,о не знам зошто ти толку Мистер совршен,сеуште киснеш на кајганава...???

Ах,да мојот реален свет,е уште поубав...а твојот дали е?

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Драг господине Викторгг,

Темава е зачната со цел СИТЕ форумџии што сакаат да бидат хумани и да му помогнат на некој член да си ги реши проблемите, да го направат тоа. И верувам дека сите што дале по некој совет се потрудиле да извадат дел од нивното најдобро и да го споделат за да направат некого помудар и да му подарат дел од своето знаење и искуство. А верувам, дека не сте оствариле Вие контакт со сите форумџии и не можете да знаете, колку се всушност тие навистина нестабилни и несозреани.

А, личност што дава ваква изјава, може само сите да не натера, да се запрашаме, колку е всушност таа стабилна и зрела? Хммм... Колку е прекрасен, виртуелен овој свет...

Поздрав,
*slatko malo*

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Драг господине Викторгг,

Темава е зачната со цел СИТЕ форумџии што сакаат да бидат хумани и да му помогнат на некој член да си ги реши проблемите, да го направат тоа. И верувам дека сите што дале по некој совет се потрудиле да извадат дел од нивното најдобро и да го споделат за да направат некого помудар и да му подарат дел од своето знаење и искуство. А верувам, дека не сте оствариле Вие контакт со сите форумџии и не можете да знаете, колку се всушност тие навистина нестабилни и несозреани.

А, личност што дава ваква изјава, може само сите да не натера, да се запрашаме, колку е всушност таа стабилна и зрела? Хммм... Колку е прекрасен, виртуелен овој свет...

Поздрав,
*slatko malo*
Драга слатка мала, се надевам дека си навистина слатка бидејќи си доволно “мала“ за да можам и твојот карактер да го проценам на следната кајгана собиранка. :wink: Оние на кои мислев, а во чија прегратка скокнаа уште неколкумина сосема непотребно, но очигледно заслужено се оние кои и лично ги познавам. Можеби не колку татко ми, но сосема доволно за да дадам ваква изјава.

Туку, и ти ли се сметаш себе си за доволно компетентна да им држиш лекции на оние кои навистина имаат мака? Со своите цели 19? Како што некаде прочитав, Shit don`t just happen, shit takes time... исто е и со мудроста за советување, треба време, години, не само да мислиш дека знаеш или си имала некаква точка со проблемот што ти е прикажан. Да советуваш погрешно е грев, тоа е иссмевање на туѓата мака без разлика што ти имаш добри намери. Твојата неукост е навредлива. Како кога ќе ја скршиш теглата со џем иако не си сакала па ќе те искараат за немарност, или ќе ти пукне кондомот и ќе забремениш иако не си сакала заради неспособноста и нестручноста да го намести правилно дечко ти. Искуството не доаѓа со едно соочување со проблемот, туку со константно и постојано решавање на истиот. Затоа темава на која лудаци и копиљаци советуваат е смешна и навредлива, ама како да им објаснам на луѓето дека добиваат совети од некои кои се далеку далеку покутри од нив самите.

Темава е, дај му совет по глума на Никола Ристановски. Good luck with it!!! :helou:

Член од
21 мај 2010
Мислења
10
Поени од реакции
2
Драга слатка мала, се надевам дека си навистина слатка бидејќи си доволно “мала“ за да можам и твојот карактер да го проценам на следната кајгана собиранка. :wink: Оние на кои мислев, а во чија прегратка скокнаа уште неколкумина сосема непотребно, но очигледно заслужено се оние кои и лично ги познавам. Можеби не колку татко ми, но сосема доволно за да дадам ваква изјава.

Туку, и ти ли се сметаш себе си за доволно компетентна да им држиш лекции на оние кои навистина имаат мака? Со своите цели 19? Како што некаде прочитав, Shit don`t just happen, shit takes time... исто е и со мудроста за советување, треба време, години, не само да мислиш дека знаеш или си имала некаква точка со проблемот што ти е прикажан. Да советуваш погрешно е грев, тоа е иссмевање на туѓата мака без разлика што ти имаш добри намери. Твојата неукост е навредлива. Како кога ќе ја скршиш теглата со џем иако не си сакала па ќе те искараат за немарност, или ќе ти пукне кондомот и ќе забремениш иако не си сакала заради неспособноста и нестручноста да го намести правилно дечко ти. Искуството не доаѓа со едно соочување со проблемот, туку со константно и постојано решавање на истиот. Затоа темава на која лудаци и копиљаци советуваат е смешна и навредлива, ама како да им објаснам на луѓето дека добиваат совети од некои кои се далеку далеку покутри од нив самите.

Темава е, дај му совет по глума на Никола Ристановски. Good luck with it!!! :helou:
По некоја случајност јас баш имав прилика да се запознаам подлабоко со Слатко мало и да слушнам дел од нејзината животна приказна, па морам да кажам дека ти си неверојатно многу ограничен и прост штом мислиш дека девојче од 19 години во никаков случај не знае да даде добар совет. Очигледно е она многу покомпетентна од тебе, гледам си и ги расчитал коментарите и си можел да сфатиш дека советите кои ги дава се добри, интелигентни и сочувствителни, што е најважно, затоа што понекогаш само и тоа треба, сочувство. И она не се исмева како што кажа ти на никого, а не ни дава погрешни совети, убаво е на форумов што повеќе луѓе даваат совети, па оној што побарал може да си избере чиј совет да го примени. Значи никој на никого не му греши, и никој никаков грев не прави. И не би ти препорачала да им судиш на луѓето според бројот на нивните години затоа што поим немаш што носат тие на грб.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178

Прво, морам да признаам дека ми е особена чест и задоволство да добијам реплика од толку искусен и мудар форумџија, да ми покаже колку сум навистина незрела и неука. Фала што се помачи да ми одговориш на мислењетo :wink:.

А второ, колку ти и да си 'искусен' 'возрасен' или 'мудар' немаш апсолутно никакво право на било кого да му кажеш дека не треба или не смее да одговара на мислења или да помага, секој може колку сака и што сака да пишува а ти не си компетентен да искритикуваш било кого. Можеш да дадеш мислење дали ти се допаѓа или не нивното мислење, ама само толку, за жал. А оние што побарале помош можат да си изберат кој совет најмногу им се допаѓа. Жал ми е, ама темава и општо форумов е место кај што секој може комотно да си се искаже.

И, трето, мојата неукост ми кажува дека ми е под ниво да се расправам со помудри од мене, па јас ќе престанам овде. Поздрав.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Виктор, те молам остави ја темата на тие што сакаат да партиципираат во неа.
Ако не е доволно добра за тебе, пренасочи се кон нешто друго, по интересно за тебе.

Не, стварно друже, ја уништуваш темата.

Ова е финална опомена пред санкции. Останатите, ве молам, продолжете.

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Ми фали се.Значи се ми фали...мислам дека ќе полудам на моменти.Колку и да се обидувам да бидам стабилна,да ги оценам работите....некогаш неможам да ги сфатам моите родители.
Животот во лето комплетно ми се променува.Неможам да поднесам ни еден миг кој го живеам,ми се гади од се...дури понекогаш и од самата себе.Живеам во село во близина на градот.Не дека го мразам селото,родителите воопшто не ми изгледаат дека се заостанати,само шо на моменти помислувам дека мајка ми полудена е од работа,а татко ми е сличен на неа.
Апсолутно во секој поглед ги сфајќам.Имав можност да одам на одмор 2 дена со едни пријатели,не ме пушти мајка ми немала пари(а знам дека има,сега брзо му купи веспа на брат ми мал бил неможел кола да тера,ајде веспа).ОК тоа ја сфатив треба да штеди ќе одам на факултет,на факултет не кај шо сакам јас во друг град,туку тука кај нас,немала пари за на друго место.Ок и тоа.
Фала му на Господ 19 год. имам па и јас сакам да излезам со друштво на кафе,таа постојано вика и вика да не трошам...Кога беа полагањата за матура многу сум истрошила,а неопходно беше...Јас за неа постојано трошам...Ми иди да си заминам и никогаш повејќе да не се вратам,макар и да питам цел живот.Сега вечерва едни роднини има кај нас дојдени се и му викам на татко ми ај да излезам со другарка ми д апојдиме со нив,да не трошиме за пат ете помалку малце да прошетаме...Ми вика ти сабајле имаш на ум дека треба во 4 да станиш за на тутун......Леле......Ми пука мозоков од глупости.По цел ден ги слушамм и ги трпам како зборуваат за тие нивни глупи планови и незнам што,работам што ќе ми речат и една вечер сакам да излезам и и тоа неможи.Незнам....Многу пати сум се обидела да му објаснам на двајцата дека овие деца тука во селото се ок за мене,ама сакам да излегувам во градот,глупи ми се...неезнам,некултурни,неможам да ги објаснам какви неподносливи ми се :( Тие двајцата не го сфајќаат тоа.Глупо ми е по цел ден затворена дома и овде в село.Незнам дали јас негативно ги имам сфатено работиве или мајка ми и татко ми се тие кои грешат.

Kajgana Shop

На врв Bottom