Кајгана миленичиња

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ова онака ти е баш најдобар чувар на куќата.Стај ги пред врата и никад нема да ти го обијат станот/куќата.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.853
Поени од реакции
11.516
Ова онака ти е баш најдобар чувар на куќата.Стај ги пред врата и никад нема да ти го обијат станот/куќата.
Постојат продавници за оружје и воедно дозволи за поседување на истото. Ако ја оставам главата на миленикот сум свршил работа.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.853
Поени од реакции
11.516
Викам ако оставам миленикот да ми ја чува главата/куќата/грбот сум свршил работа.

L

Lu

Гостин
Темата за пајаците ја префрлив тука во општата тема за Кајгана миленичиња.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Еве ги моите две девојчиња: Лара - Белгики овчар и Аби - Американски булдог

П.С. Се извинувам ако не одговара големината на сликите :oops:
Лара малку како старичка изгледа,или не :) :)

L

Lu

Гостин
Многу се убави Лара и Аби.
А Лара колку години има, бидејќи ја гледам побелена е на муцката.

А Аби е прекрасна, многу добро и стои марамата, од каде ја имаш земено ?
Американските булдози се прилично ретки во МК, сега во последно време почна да се зголемува нивниот број во МК.

Јас знам еден Виктор има 2 - 3 Американски булдози и пред некое време имаше легло.
Штета што Американскиот булдог не е признаен од FCI , инаку баш е прекрасна расата.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Не, околу три-триипол години е белината и е чисто од лошотија :)

Инаку Аби е од кај Виктор :), а марамата ја имам одамна - не е ништо посебно, обична класична марама.

L

Lu

Гостин
Не, околу три-триипол години е белината и е чисто од лошотија :)

Инаку Аби е од кај Виктор :), а марамата ја имам одамна - не е ништо посебно, обична класична марама.
Баш ме зачуди, 3 години а бела кај муцката, очекував дека е постара.

Инаку претпоставував дека Аби ти земена од кај Виктор, тој е еден од ретките луѓе во МК кој што навистина ги сака и се труди да го зголеми бројот на Англиските булдози во МК.

А на Аби како да и се малку искривени предните нозе или случајно таква позиција фатила на сликата ?
Некако како многу одвоени / раширени и се предните нозе.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Не, таман е фатена во типична булдог поза, и така обично ги држи нозете. Е сега друга работа е што на госпоѓицава единствена гимнастика и е префрлање на релација кревет-фотелја па немаме многу мускулна маса, а сега почнува да шири, па напролет ке поработиме малку и на тоа. Инаку баш ме изненади колку немаше проблеми со нозете додека растеше, за така тешка раса.

Kajgana Shop

На врв Bottom