shumecha.tableta
Модератор
- Член од
- 26 декември 2013
- Мислења
- 3.321
- Поени од реакции
- 17.764
Еве ја може ќе се пријавам сабота/недела, утре полагам матура и тешко дека ќе успеам.
па лиснато може и 20х20 сантими да го направиш не е обврска цел плехНе ја следам редовно темава, али кога би имало ориз, пилешко, телешко, компир, тагнете ме. Секако најчесто ми влегуваат во комбинација овие две работи, а и специјално за темава ќе направам нешто (посебно помалку калорично )
И тестово знам да го направам али нема кој да го јаде, ќе треба да го фрлам
Скапа е струјата, исто време треба да печам и со тоа и со цел плех , а не јадам воопшто месени работи подолг период, али готвам секојдневно тоа што пишав погоре (ориз, месо, компири, зеленчук, јајца, риба, печурки)па лиснато може и 20х20 сантими да го направиш не е обврска цел плех
Можно е и за ситно да се договориме.Cafe kolku pari baras mesecno? Smestaj i dokument obezbedeni.
Каде ти преку ред?Cafe kolku pari baras mesecno? Smestaj i dokument obezbedeni.
Мераци..........Еве ја и мојата, на ефтина струја.
Прегледај го приврзокот 122760
500 грама меко брашно
300 мл ладна вода
1 лажица оцет
1 лажичка сол
300 грама маргарин
Внатре е со блитва. И неколку слики од постапката нека се во спојлер да не праат гужва.
Се замесува тестото и се остава да одмори малку. Маргаринот се меси со раце и се формира правоаголник, па се остава во фрижидер пак да се стегне.
Се расукува кората на четири страни и во средина се става маргаринот.
Сукате правоаголна кора и ја преклопувате од двете страни. Оставате во фрижидер 15 минути. Постапката ја повторувате уште 2 пати и готовото лиснато го оставате да одстои барем еден саат на ладно.
После го правите по ваша желба, а може и да се замрзне и стои до еден месец.