[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
@Anne. љуби те мајка:love: ,ајде ела си при мен посвоена си ,а јас сум освоена:cool:.Билтено не го носи:eek:

@leandra ..За тебе ли имам прочитено оти на почетоко на натпреваро не си знаела да готвиш?:confused:

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
C

Celsius

Гостин
:vozbud:одлично.
И дај рецепто не се занесуј ного(y)
Премачкуваш тавче подлабоко за печење со маргарин/путер/масло. Редиш парчиња леб (со сув е подобро) во тавата кои се претходно само малку мацнати во јогурт/млеко/или попрскани со вода/к.вода.
Одкако се наредени посолиги со зачин по твој вкус, јас вегета, црн пипер, буковец, ноктарец (зачин кој појма немам од што е ама е добар).
На страна во длабока тава го обаруваш спанаќот со малку сол, го цедиш. Во тавата ставаш масло пропржуваш една главица кромид помала, со црн пипер и вегета. Кога кромидот ќе зацрвени го врајќаш спанаќот во тавчето со кромидот и рендаш сирење/урда по твоја желба.
Оставаш да прокрчка кратко го тргаш и филот со спанаќот го премачкуваш врз лепчињата.
ги ставаш во рерна загреана на 200 степени околу 2-3мин. ја вадиш тавата и кршиш јајца во зависност од големината на тавчето или твојата желба.
Ја враќаш тавата во рерна и печеш додека јајцата не се готови.
Внимаваш јајцата се готови кога имаат имаат цврста кора врз жолчката и истата сјае.
Ако ги препечеш може да не бидат вкусни. Во секој случај нема грешка да направиш.

Prekrasno od Celsius , a imas uste sliki od podgotovkata ?
podgotovka.jpg podgotovka1.jpg

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Целзиус бравос, инаку прво помислив дека ќе тргнеш по стапките на Сунгерот Боб и Дивајдер и имаш ставено слика од нет.
Ни го обеле образот на мажите од форумот, треба да ја добиеш наградата "Златно Ренде" за ова уште од одма без гласање.

S

Sagan

Гостин
Целзиус бравос, инаку прво помислив дека ќе тргнеш по стапките на Сунгерот Боб и Дивајдер и имаш ставено слика од нет.
Ни го обеле образот на мажите од форумот, треба да ја добиеш наградата "Златно Ренде" за ова уште од одма без гласање.
Боже леандро :pos:
1. Аватар=Белучи=leandra
2. Ни го обеле образот на мажите...
3. leandra е некаде од источна Македонија? :eek: Ни=Ѝм
4. Поглед в лево...
5. Ow, it's Јебиветар :cautious:
За чесноста на Celsius и неговите кулинарски мајстории, гарантирам ја!

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Таман ја разгледав темава и одма ми се сојаде хаха многу убо бе готвите кајганџии/кајганџифки па ете и јас решив да ви се приклучам.
Сликава ми е ХД не ми ја гибајте:D Једи јаја на око братеемм шо би рекол Кале Џедај
Малце ми се растурија жолчките

Photo0029.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom