Кајгана ТОП 250 (Гласање - ПОСЛЕДЕН круг)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Flags of our Father според мене треба да иде заедно со Iwo Jima пошто не може да го глеаш едниот а другиот не. :toe:

Доларите испаднале а мртвиот Sin City милион бодови собрал.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.976
Поени од реакции
37.246
Аиии ама класики во црвеново :mad: И кај е егзорцист, само јас му дадов поени?! :mad:
Дополнете ја листата модераторите, нема што да се договарате :cool:
Па или тоа, или една друга опција која малку ќе ми одземе време, ама според мене би била пореална. ;)[DOUBLEPOST=1459076597][/DOUBLEPOST]
Ова се топ 250 филмови на корисниците на кајгана, Ребека мене ми е омилен филм а не влезе во нив. Е не е фер :(
И мојот омилен не е на листата, за жал. :(

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.976
Поени од реакции
37.246
Сега и дефинитивно имаме ТОП 250! Последните триесет филма сепак одлучивме да не ги избереме ние, зашто ова не е само наша листа, туку заедничка, на сите Кајганџии, па затоа направивме бараж преку кој со wild карти уште триесет филма влегоа на листата.

Во баражот влегоа по 20 филма од секој круг на гласање, кои за малку не успеале да влезат на листата тогаш кога се натпреварувале. Добивме вкупно 120. Од нив ги исфрливме оние кои се повторуваа и оние кои се веќе влезени (на пример, за малку не влегле во првиот, но влегле во некој од подоцнежните кругови). Останаа 51 филм кои ги подредивме по бројот на освоени поени (NOTE: мислев дека ќе има разлика, затоа што немаше ист број гласачи во секој круг, па направив листа и според просечниот број гласови кои ги освоиле во кругот кога не влегле, но имаше само незначителна разлика (еден филм) и во редоследот на филмовите. Затоа се одлучив за листата со број на освоени поени.

Ова се 30-те филма кои се најдоа најгоре на таа листа, а со тоа и си обезбедија место во топ 250:

Screenshot_1.jpg
Screenshot_2.jpg

И толку! Останува уште едно „изненадување“. Наскоро, во нова тема! ;)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ќе има ли нова ,,сезона" од Кајгана ТОП 250?:)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.976
Поени од реакции
37.246
Ќе има ли нова ,,сезона" од Кајгана ТОП 250?:)
Е како нова сезона, бе Бобче, ова не е сезонско гласање. не може една сезона еден филм да ти се свиѓа, во друга не. Ова беше гласање за all time најдобри филмови според членовите на Кајгана, и еве сега ги презентираме по редослед од 250-то кон 1-во место.

Може понатаму да има само дополнение за филмови понови од 2015, ама дека ќе има одново гласање, не. Тоа може во Играчница само. ;)

W

wicked_1

Гостин
The Boy in the Striped Pyjamas криминално високо котира на листата, али јбг :toe:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.976
Поени од реакции
37.246
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сами гласавте, јас ништо не измислив. ;)
Па не ти, зборам општо, за сите што учествуваа/вме во ова. :D
Чекам да се комплетира па да искоментирам, не дека сум нешто битен фактор ама да си кажам/ :icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.976
Поени од реакции
37.246
Па не ти, зборам општо, за сите што учествуваа/вме во ова. :D
Чекам да се комплетира па да искоментирам, не дека сум нешто битен фактор ама да си кажам/ :icon_mrgr:
Имаш и IMDB TOP 250 - немој да ми кажеш дека сите филмови што се на врвот таму ти се допаѓаат. Не постои субјективен став што 100% одговара на колективното мнение.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom