Кафето и ракот

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
NightFuneral напиша:
Pa ja pijam 2 do 3 dnevno ama sega neso prekunuvam oti iam seriozen proble so kosmari.Si praev mal test,ako ispijam tursko klafe obavezno sonuvam kosmari,taka da sega ne pijam.Pocna u posledno vreme i od nescafe da sonuvam ama ne tolku cesto kako s o turskoto.
4 сабајле е. Пијам сега едно кафе и си легнувам.
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Utrinskoto kafe ne rasonuva

Sprotivno na ona vo sto veruvaat milioni luge sirum svetot, utrinskoto kafe vsusnost ne rasonuva, a ne gi ni pridvizuva refleksite, tvrdi studijata napravena na Univerzitetot vo Bristol.
Spored istrazuvacite kofeinot gi ubalznuva simptomite na apstinencija koi se sozdavaat vo tekot na nokta, no ne ne rasonuva poveke otkolku sto toa bi se slucilo po normalen pat.Edinstveno lugeto koi podolg period ne konzumirale kafe, mozar da pocuvstvuvaat nekakov potik za rasonuvanje otkako ke se napijat nautro kafe, no sepak i toa trae mnogu kuso vreme.Koga vistinskite uzivateli na kafeto ke kazat deka se cuvstvuvaat budni i rasoneti otkako ke ja ispijat utrinskata solja kafe, toa se dolzi samo zatoa sto kofeinot gi smiruva simptomite na apstinencija do koi doaga zatoa sto vo tekot na nokta ne komzumirale kofein.Do cuvstvoto na energija pak doaga zatoa sto organizmot poleka se vraka vo normala, a ne zatoa sto podinamicni otkolku sto toa voobicaeno bi se slucilo i bez kafeto.Lugeto koi ne pijat kafe vistinski pottik na rasonuvaje od kofeinot mozat da pocustvuvat so prvite 2 ispieni kafinja, a veke so tretoto i tie vleguvaat vo ''krugot''
 

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Mnogu retko piam kafe ednas nedelno, dva pati max da ne se prepiam
 
Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
па јас секое сабјале пиам по едно да ми се отворет очите.а на ден не сум броел доцега колкѕ пиам по некогас некој 4 или по малку и појче не знам а гледам дека нема шанца да се разболувам од рак
 
Член од
8 јуни 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Пијам по 5-6 кафиња (espresso) и даље ке си пијам...
Мада еден мој постар комсија, кој btw има проблеми со висок крвен притисок си има негова теорија за кафето и алкохолот т.е. неговото мислење е дека секој човек си има определено колку кафиња може да испие во неговиот живот, и некој ги пие порано а некој цел живот, алудирајќи дека тој пиејќи по5-6 кафиња секој ден си го испил неговото и сега не смее да пие ниту едно на ден, заради неговата здравствена ситуација. интересна теорија :)
 
Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Не пијам воопшто. Секогаш кога ќе се напиев ми беше лошо а не знам зошто, и срцето и притисокот ми се во ред појма немам што е работата. Ако на некој му паѓа на памет што би било нека ми пише пп да не забегаваме од темава.
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
пијам по 6-7 кафиња дневно без кафе неможам да се освестам насабајле:toe:
 

Wa_sa_ka_ha_ta

свежо офарбана
Член од
16 мај 2009
Мислења
72
Поени од реакции
4
Доколку пиете кафе секој ден, ќе ја намалите шансата да заболите од рак на црниот дроб, велат новите истражувања.



Истражувачи на Универзитетот во Токио, Јапонија, открија дека кафето помага да се намали ризикот од цироза, како и тоа дека хлорогенската киселина што ја има во зрната кафе го намалува ризикот од рак на црниот дроб.

Научниците проучиле 61.000 луѓе на 40-годишна возраст или повозрасни и ги анализирале податоците врз база на возраста , полот и други фактори. Од податоците што ги добиле заклучиле дека шансите за рак на црниот дроб се 0.58 за оние што пијат повеќе од еден филџан кафе дневно и 0.71 за оние кои внесуваат помало количество кафе. Оние пак, кои воопшто не пијат кафе, шансите за заболување од рак на црниот дроб се 1.

Луѓето кои имале некои полесни заболувања на овој орган, оние постари од 60 години, како и оние кои пушеле во минатото имаат поголеми шанси за заболување од рак на црниот дроб.

Шансите за рак на црниот дроб кај „кафеџиите“ се подеднакво мали, без разлика на годините, полот или навиките во конзумирањето.



izvor
за сите тие кои го прочитале текстот , прво кога нашите медиуми преведуваат нешто не преведуваат или препишуваат како што треба. кафето кое ние го пиеме е најкарциногеното кафе што постои.
Кафето што се спонува во текстов е Кафе Енема- Coffee Enema или органско кафе, кое денес се користи како една од алтернативните третмани за лечење на РАК Стадиум 4.



Ziva laga jas pijam kafe po celi bokali cedeno i pak me zakaci to lajno ne e vistina toa deka kafeto pomaga
во предходниот мој цитат напоменав за типот на кафето што ВИСТiНСКИ ЛЕКУВА КАРЦИНОМ, затоа верувам дека ќе те интересира ти испракам линк од текстот каде што се зборува за негова употреба и неговата лековитост при Карцином 4...http://www.sawilsons.com/coffee_enema.htm

или за негова употреба и диета и алтернативна медицина:
http://www.drkelley.com/CANLIVER55.html

:helou:
 
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ne znam ova istrauvanje kolku e verno ama kako i da e jas najcesto pijam 1 :pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom