Катче за инспирација - мудри/поучни/мотивирачки текстови

Член од
4 август 2018
Мислења
1.602
Поени од реакции
3.412
Ако пред мене стојат онлајн преведувачот на светото писмо и Пуно или Дарданија од другата страна а имам власт над сите нив..БИ ГО ШАМАРАЛ ПРЕВЕДУВАЧОТ!

п.с.Мислава е инспирација од оргиналната на К.Кодреану
-Да имам само еден куршум а пред мене стојат предавник и непријател-Јас би го искористил на предавникот!:coffee:

Последно уредено:
Z

zmej gorjanin

Гостин
Оној човек на кој му останале само пари во животот е сиромашен човек

Потешкотиите го зајакнуваат умот ко што вежбите го зајакнуваат телото

Кога си готов со менувањето на себе тогаш си навистина готов

Јас држам до себе 6 чесни и лојални луѓе, тие ме научија на се што знам. Нивните имиња се: Што?, Зошто?, Кога?, Како?, Каде? и Кој?

Подобро е да запалиш една мала свеќа отколку да ја обвинуваш темнината

Член од
4 август 2018
Мислења
1.602
Поени од реакции
3.412
,,О како је страшна освета једног грумена злата на челу жене! Гле, сву вредност чела злато упије у себе. И гле, није мање страшна освета мртве лисице на врату женском.” (вл. Николај)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
790
Поени од реакции
397
“What an astonishing thing a book is. It’s a flat object made from a tree with flexible parts on which are imprinted lots of funny dark squiggles. But one glance at it and you’re inside the mind of another person, maybe somebody dead for thousands of years. Across the millennia, an author is speaking clearly and silently inside your head, directly to you. Writing is perhaps the greatest of human inventions, binding together people who never knew each other, citizens of distant epochs. Books break the shackles of time. A book is proof that humans are capable of working magic.”

- Колку фасцинантна работа е книгата. Таа е рамен предмет направен од дрво со флексибилни делови на кои се отпечатени многу интересни темни чкртаници. Но со само еден поглед во неа веднаш влегувате во мозокот на друга личност, можеби некој кој е мртов илјадници години. Низ милениумите, писателот зборува јасно и тивко во твојата глава, директно ти се обраќа. Пишувањето можеби е најголемиот изум на човештвото, спојувајќи луѓе кои никогаш не се познавале, граѓани од далечни епохи. Книгата ги крши оковите на времето. Книгата е доказ дека луѓето се способни за магија.

Kajgana Shop

На врв Bottom