Катаклизми - Дела на природата или Божја волја?

Г

Господ

Гостин
Сеа ке ти пратам клипчиња да видиш а што мислам
Дај за читање ако имаш,со извор се разбира.
И дај ни твое мислење,значи со свои зборови,вака,од кај знаеш дека не те лажат тие на клипоите?

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
И дај ни твое мислење,значи со свои зборови,вака,од кај знаеш дека не те лажат тие на клипоите?

Последните 3 гледај ги добри се ....а не викам дека се точни него коа слушаш и вакви работи си викаш зашто да неможе и нешто вакво да има нели,до сега сме слушнале милион лаги и такви завери за светов па зашто да не и оваа...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ти дете дали разбираш дека со секој нуклеарен тест се помрднува земјата и тоа нема врска со природата него со нас......али џабе уште си мал да сватиш што е темава...ај за некоја година...
Ноу комент, ај се нека ви биде теорија на заговор, се е со предумисла. 1963 кој беше одговорен, пост нацистичките движења за одмазда на партизаните?

И ова клиповиве од Харп само некој што се разбира во магнетни бранови и сл. може да ги објасни, експерт за тоа, ние вака може да сабајле да се правиме стручњаци.

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Ноу комент, ај се нека ви биде теорија на загоров, се е со предумисла. 1963 кој беше одговорен, пост нацистичките движења за одмазда на партизаните?

И ова клиповиве од Харп само некој што се разбира во магнетни бранови и сл. може да ги објасни, експерт за тоа, ние вака може да сабајле да се правиме стручњаци.

Зборам за ова време кога технологијата може да го дозволи тоа,иначе сите тие работи се по природен пат НО според некој научници човекот преку машини и разни заебанции кој они ги објаснуваат а нас не ни се познати , викаат едноставно дека сме можеле тоа во ова време да го контролираме или да го катализираме(забрзаме) да го принудиме на некој начин да се деси...

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Вака и мене ова ми е сумњиво затоа што имасе една статија како со некој проект кој го направил никола тесла можеле мн лесно да направат семјотреси грмотевици нети знам што точно побарав по нет ама некако не се снајдов ако побарам ке постирам...

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Ноу комент, ај се нека ви биде теорија на заговор, се е со предумисла. 1963 кој беше одговорен, пост нацистичките движења за одмазда на партизаните?

Точно али кај нас и нема некој толку што ги разбира овие работи такада ние може само да ги гледаме и да оформиме свое мислење околу тоа...

--- надополнето ---

Вака и мене ова ми е сумњиво затоа што имасе една статија како со некој проект кој го направил никола тесла можеле мн лесно да направат семјотреси грмотевици нети знам што точно побарав по нет ама некако не се снајдов ако побарам ке постирам...
Погоре имам ставено 5 клипа види ги ,мислам дека првите 2 зборат за тесла....

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Хах далеку сме од тоа посериозно да влијаеме на природата. Овие луѓе што ги измислуваат овие работи се тешки пропалици и живеат во илузија дека владата контролира се'. Уште по жалосно е што некои веруваат на овие приказни. Прочитав пред некое време Исус ќе се симнел на Земјата по втор пат на 31 мај и ќе го уништел човештвото. (Y) Можда и ќе се деси тоа.

П.С. Најдов кучешки гомца у двор. It's a conspiracy!

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
сите на форумов даваат докази од некои страни како википедија или youtube и тврдат дека се вистинити тоа незначи дека се вистинити ама незначи ни дека се грешни затоа а ако ти мислиш дека дека тоа е фолс тогаш ти докажи дека тие докази не се вистинити

--- надополнето ---

Хах далеку сме од тоа посериозно да влијаеме на природата. Овие луѓе што ги измислуваат овие работи се тешки пропалици и живеат во илузија дека владата контролира се'. Уште по жалосно е што некои веруваат на овие приказни. Прочитав пред некое време Исус ќе се симнел на Земјата по втор пат на 31 мај и ќе го уништел човештвото. (Y) Можда и ќе се деси тоа.

П.С. Најдов кучешки гомца у двор. It's a conspiracy!
според исламот исус на земјата ке се спушти по втор пат на земјата за борба против злото и ке не спаси на сите нормално освен оние кои немат да се со него сите ке умрат него да не навлегувам внатре туку само сакав да кажам дека тој повторно ке се спушти а кога ке биде тоа знае само аллах (господ)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
сите на форумов даваат докази од некои страни како википедија или youtube и тврдат дека се вистинити тоа незначи дека се вистинити ама незначи ни дека се грешни затоа а ако ти мислиш дека дека тоа е фолс тогаш ти докажи дека тие докази не се вистинити
Бараш да докажам дека земјотресите, цунамито, и вулканските ерупции се природна појава ? Озбилен си ?

--- надополнето ---

според исламот исус на земјата ке се спушти по втор пат на земјата за борба против злото и ке не спаси на сите нормално освен оние кои немат да се со него сите ке умрат него да не навлегувам внатре туку само сакав да кажам дека тој повторно ке се спушти а кога ке биде тоа знае само аллах (господ)
Не сум знаел дека муслиманите веруваат во Исус. Сигурно во куранот пишува нешто за него. Али мора да е кодирано!

-.-'

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Вака.... теми како оваа досега многупати се појавиле во овој подфорум - после некоја природна катастрофа и сосема природно ми доаѓа да видам ваква реакција, било како, се додека дискусијава не забега накај ХААРП за кој регуларно си има тема (а знам дека ќе ја отерате натаму) темава ќе ја оставам.. во моментите кога ќе го спомнете ХААРП, оваа добива клуч па префрлете се таму.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Бараш да докажам дека земјотресите, цунамито, и вулканските ерупции се природна појава ? Озбилен си ?
ти зборував општо се мислеше во целост за форумов дека сите постираат такви докази од јутуб или википедија и тврдат дека се вистина...... затоа нема што потреба да го брукаш дечкото дека тоа не е вистина дека е лага тој се посомневал и ја отворил темава со цел да дознае нешо повеке...

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Не сум знаел дека муслиманите веруваат во Исус. Сигурно во куранот пишува нешто за него. Али мора да е кодирано!

-.-'
дали ти воопшто си упатен во исламот??? штом поставуваш вакви прашања? во исламот наместо исус се виа (иса) исто и тој е од жена која нема спијено со маж него да не должам ако те интересира можес да почепкаш малце по интернет ке сватиш или најсигурен извор ке ти биде куранот ако го прочиташ ке видиш дека ништо не е кодирано или скриено и јавно се зборува за тоа и ние веруваме дека ко ке дојде судниот ден ке дојде исус (иса ) и ке не спаси незнам како поинаку да објаснам оди во прашанја за исламот во религија и таму подобро ке ти објаснат од мене

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
ти зборував општо се мислеше во целост за форумов дека сите постираат такви докази од јутуб или википедија и тврдат дека се вистина...... затоа нема што потреба да го брукаш дечкото дека тоа не е вистина дека е лага тој се посомневал и ја отворил темава со цел да дознае нешо повеке...
Јас си го кажав моето мислење. Не посочив никого и не го брукам дечкото. Си кажав што мислам и тоа е тоа.

дали ти воопшто си упатен во исламот??? штом поставуваш вакви прашања? во исламот наместо исус се виа (иса) исто и тој е од жена која нема спијено со маж него да не должам ако те интересира можес да почепкаш малце по интернет ке сватиш или најсигурен извор ке ти биде куранот ако го прочиташ ке видиш дека ништо не е кодирано или скриено и јавно се зборува за тоа и ние веруваме дека ко ке дојде судниот ден ке дојде исус (иса ) и ке не спаси незнам како поинаку да објаснам оди во прашанја за исламот во религија и таму подобро ке ти објаснат од мене
Не сум упатен во исамот. Ти го спомна Исус во исламската религија и затоа се побунив. Јас сум си христијанин и не ме интересира што пишува во куранот и во што веруваат муслиманите ;) А тоа за кодирањето беше симболично спомнато пошто нели ,,се е заговор‘‘.

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Не сум упатен во исамот. Ти го спомна Исус во исламската религија и затоа се побунив. Јас сум си христијанин и не ме интересира што пишува во куранот и во што веруваат муслиманите ;) А тоа за кодирањето беше симболично спомнато пошто нели ,,се е заговор‘‘.[/QUOTE]

Да не мешаме религија темава е друга.....А не треба да се смееш за ова заговориве ова се теории од луге кој мислат на друг начин не сум го измислил јас ,јас само можам да се согласам со тоа или не.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Ок све тоа, али дали си слушнал дека човекот може да предизвика дожд??
?
Не може да предизвика дожд, туку може да направи кондензација од која ќе настанат облаци. Тоа е ептен просто... од авион се исфрлаат ситни метални (некоја мешавина со сребро) делчиња на кои се кондензира водата. :)

--- надополнето ---

Последните 3 гледај ги добри се ....а не викам дека се точни него коа слушаш и вакви работи си викаш зашто да неможе и нешто вакво да има нели,до сега сме слушнале милион лаги и такви завери за светов па зашто да не и оваа...
Друже, за да настане земјотрес треба да се поместат тектонските плочи кои природно пловат на море од лава... таму долу под земјата. За да придвижиш такво нешто потребна ти е огромна енергија.... како ќе го сторат тоа со радиобранови? Смешно е...

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Se e bozja volja, samo vernicite vo isus ke se spasat, taka velat!

Kajgana Shop

На врв Bottom