Како се обраќате кон вашите родители?

Член од
12 мај 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
мајка ми-мамо
татко ми-тато
сестра ми-на име(некако ми е глупаво да и се обраќам со цеце или даде) :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Мислиш Бугарски? Аресаа збор не постои у Македонскиот јазик!

H

HITCH

Гостин
Мислиш Бугарски? Аресаа збор не постои у Македонскиот јазик!
Постои!!! Членот е од Источна Македонија, неговите се од таму или го чул некаде па сега по навика го кажува зборот. Ареса не се користи само во Струмица, туку во цела Источна. Стар македонски збор е!

На темава да се вратам...

Вчера зборевме кој како си ги вика родителите и се запрепастив. Дечки од 13 - 14 години си ги викаат родителите по име цело време никако не им викале мамо или тато :tapp: дури и некои родители рекоа дека не си ги чуле децата одамна да им се обратат некако поинаку освен по име :tapp:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ако постои тогаш се извинувам но не верувам дека постојат we наместо (бе) 4e 6те и слични зборови што ги користат, граѓаните од источниот дел на Македонија, заради тоа помислив дека не е Македонски збор.

M

Mussolini

Гостин
Ако постои тогаш се извинувам но не верувам дека постојат we наместо (бе) 4e 6те и слични зборови што ги користат, граѓаните од источниот дел на Македонија, заради тоа помислив дека не е Македонски збор.
Следниот пат подобро информирај се околу некои дијалекти отколку тка на празно да тресеш зелени... :tapp:

M

MIL

Гостин
Кога сум на канцеларија Со име лично им се обракам , по дома сме друго мама , тате :vozbud: или директоре на татко ми му се обракам :pos2: не ми замеруваат како и да му викнам

Член од
30 мај 2010
Мислења
131
Поени од реакции
3
најчесто на име шо можи глупо звучи за тие шо слушат од страна

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.743
Поени од реакции
43.907
мамо и тато :):).. На татко ми понекогаш (у последно време почесто) дебели му викам :):)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Зависи како кога. Обично ги викам со мама и тато, но се случува да ги викнам и по име.

Prototype

1337
Член од
9 јануари 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
Фикрет готово ли е јадењето?

Тат'оy дај да ти причувам 100 денари

xD

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
мамо или лиде коа ми е досадно и сакам да ја замарам, а татко ми тато или злејт (од златко) xD

iko_kovacevic

Cardano
Член од
25 јуни 2010
Мислења
19
Поени од реакции
2
Татко ми го викам СТАРИ, а мајка ми МАМО, а брат ми го викам Зоран (иначе Бојан се вика) :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Тато и мамо.Еднч ги наречех стари и стара и бунт дигнаа така да...

G

GoddessOfRock

Гостин
Па или мама и тато, или по име. Порано со татко ми и го мењавме името на мајка ми, и еден период ке и викаме така, ама сега точно по име...Кога се нервозни и на двајцата им викам Шефе...да ги изнервирам уште толку...

Kajgana Shop

На врв Bottom