- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
Буквално. Човек за вакви работи не се менува и се друго е лага.Како се радил човек, така и ќе си остане, ти него не можеш да го промениш.
Буквално. Човек за вакви работи не се менува и се друго е лага.Како се радил човек, така и ќе си остане, ти него не можеш да го промениш.
Не верувам дека човек се раѓа да биде дволичен. Некаде по патот на созревање и формирање како личност ја има прифатено таа особина. Дали може да се смени? Тешко, но не и невозоможно.Како се радил човек, така и ќе си остане, ти него не можеш да го промениш.
Проблемот е што да почнеш со камења е да дојдеш на ниско ниво на кое не си бил, и нема да ти биде пријатно. И тие на кои ке им плеснеш во лице, нема да го најдат проблемот кај себе, туку, "Ти си се сменил", или било и какво срање од изговор да ти кажат.Кој те повреди?
Јас лично сум со крстот на чело (наивен) и да сакам не можам да се сменам. Никогаш на некој свесно не сум му наштетил на било кој начин.
Иначе, било кој кон мене со ружи, јас му враќам со ружи. Кој по мене со камења и јас враќам со камења, не дозволувам на никој да ме гази и понижува.
Обично ваквите луѓе се големи нарцисоиди и манипуланти и на крајот ќе излезиш ти виновен доколку се спротиставиш.
Најубаво со ваквите гниди се справуваш така што му плескаш се во лице и ги одебуваш што подалеку. Едноставно.
Или подобро кажано рамнодушност. Треба да научиш да бидеш рамнодушен кон токсичните луѓе бидејќи ги има превише. Ама треба да имаш висок праг на толеранција и трпение и ако си малку така поживчана особа тежок е процесот на тоа психопрофилирање.Како што си идат годините, сфаќаш дека изолација на токсични личности е драгоценост.
Не знам дали е паметно тоа од причина што на крајот ти ќе бидеш класифициран како токсична и конфликтна личност, а овој првиот ќе глуми жртвено јагне.ВОЗВРАЌАЈ СО УШТЕ ПОГОЛЕМА МЕРА. САМО ТОКСИК БАЈО МОЈ.
Мене не ми е јасно како може да бидеш дволичен и лицемерен кон партнерот дома? Јас во моите четири ѕида сум тоа што сум, и не би можела да носам маска на лицето и да глумам тоа што не сум за да фасцинирам некого....така си е тоа лесно да се игнорира како да не,
блискоста значи некој што значи нешто, не мора да биде роднинска врска, а ниту колега, што ако е дечко, вереник, маж кој извесен период доста успешно се криел, а дволичноста избила покасно кога веќе ни значи нешто и не' прави да сме фрустирани од помислата дека е таков? а? ајде дај клоца да ве видам, не може, ама да се „тресне директно во лице“ ќе се тресне или ќе се оправи или...или ...ќе размислам што понатака!
Никој не ме повреди. Само сакам да ги набљудувам реакциите на луѓето околу мене. Јас генерално се поставувам пасивно се додека никој не ме закача и генерално не ме закачаат, затоа што во 99 посто од случаите знам како да си се одговорам и да ги поставам на место. Мене многу ме нервира и не можам да ќутам коа некој еден разговор си тера со мене, а друг за пред другите луѓе. Автоматски ми се згадуваат таквите луѓе и не сакам ни кафето да го пијам со нив. И некогаш така, ничим изазвана некој што е добар со мене одлучувам дека не треба да биде дел од мојот живот, само заради тоа што кажал или направил нешто што не ми се допаѓа кон некоја друга личност.Кој те повреди?
Јас лично сум со крстот на чело (наивен) и да сакам не можам да се сменам. Никогаш на некој свесно не сум му наштетил на било кој начин.
Иначе, било кој кон мене со ружи, јас му враќам со ружи. Кој по мене со камења и јас враќам со камења, не дозволувам на никој да ме гази и понижува.
Обично ваквите луѓе се големи нарцисоиди и манипуланти и на крајот ќе излезиш ти виновен доколку се спротиставиш.
Најубаво со ваквите гниди се справуваш така што му плескаш се во лице и ги одебуваш што подалеку. Едноставно.
ЛАВОТ НЕ СЕ ЗАМАРА СО МИСЛЕЊЕТО НА ЕДНА ОВЦА! БИДИ ЛАВИЦА!Не знам дали е паметно тоа од причина што на крајот ти ќе бидеш класифициран како токсична и конфликтна личност, а овој првиот ќе глуми жртвено јагне.
Да. Тебе пример баш таква ти е аурата на форумов (барем таму кај што сум те читала). Ти си лик кој оддава впечаток на некој што е искулиран и ладен и не се замара многу за тоа што зборат другите луѓе. Предност ти е тоа што си машко.ЛАВОТ НЕ СЕ ЗАМАРА СО МИСЛЕЊЕТО НА ЕДНА ОВЦА! БИДИ ЛАВИЦА!
Настрана заебанција и се, cut-off на такви луѓе и мирна ти глава
Според мене има два видови дволичност: дефанзивна и офанзивна (ако смеам така да се изразам).Секој човек е лицемерен и дволичен. Некои помалце некои повеќе. Многу од тие мислат дека не се и се жртви, а се тешки лицемери. Пример се жали за другари биле лицемерни према него, а он е лицемерен према други другари кои ги смета подоле од него.
Некогаш не помага ни тоа бидејќи некои уживаат да се изживуваат и да лечат комплекси на тебе. Ако си во можност да немаш никаков контакт со токсични луѓе тоа е најдобро решение. Во неколку книги што имам прочитано за "темна психологија и манипулација" како совет секогаш се препорачува ОДБЕГНУВАЊЕ ИЛИ НИКАКОВ КОНТАКТ со токсични личности. И кога ќе видиш вистина животот ќе ти се промени на подобро ако постапиш така.Или подобро кажано рамнодушност.
Точно е дека не можиш да победиш во борба со свиња во блато, свињата ужива во тоа. Но од друга ако само ќутиш и си добар, само ќе те газат.Проблемот е што да почнеш со камења е да дојдеш на ниско ниво на кое не си бил, и нема да ти биде пријатно. И тие на кои ке им плеснеш во лице, нема да го најдат проблемот кај себе, туку, "Ти си се сменил", или било и какво срање од изговор да ти кажат.