Како привлекувате внимание ?

  • Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Абе има саа разлика од разлогуване до разголуване....На пр. секој носи деколте, кратка сукња, кратки панталони..Ама работта е кој каква сукња носи, какво деколте и сл...И јас на пр. сум облечувала деколте, ама најмалце ми е било за тава да привлечам внимание...А имам другарка шо да има как верувајте гола ќе излезе..Има големи гради, се ок, ама нејното деколте е претерано..Исто како само на елече да излезела..тава е лошо, не е убаво од страна ка гледаш, вулгарно е и курвински на еден начин.... :kesa:Не знам как заведувам, тај шо ме знаа нека каже за мене, сама не знам да кажам... :tapp:
 

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
G e G o напиша:
кој те мамеше ? дечкото нормално дека ќе ти речит : леле срцка шубо ти стоет фармеркиве а сакал да ти каже : поубо ќе ти стоеше сукња :)
Дечко ми не ми коментира ваљда зашто го нервираат моите коментари од типот Знам!
Значи пак ќе ти кажам некоја девојка знае да изгледа мнооогу попривчено и посекси во фармерки одколку друга во сукња!
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ako e devojkata ubava pojse ke i stoi farmerka potkinata na nekoi mesta (kurt kobejnski) i nekoja tesna maicka na prermko gore otkolku tesen minic u koj so ne mozes ni da prdnes asalno.

Sto se odnesuva do mene zavisi. Lezernoto sekojdenevno oblekuvanje mi e farmerka vo sekoja kombinacija ama farmerka sto mi e tocna ni posiroka ni potesna. Kombinirano so kosula ili u posledno vreme zatoa sto oslabev i mi se poznavaat muskulite:sport1: maica bez rakavi zalepena za telo, em deluva rokerski :music3: em mi gi istaknuva novosteknatite fizicki atributi:pos:.

A koga se raboti da privlecam vnimanie na nekoja mlada dama:pipi: e togas so i da e mora da e vo sina kombinacija za da si gi istaknam ocite. Ova pocnav da go primenuvam po dolgogodisni soveti i ubeduvanja:star: od sprotivniot pol deka devojkite sakaat i najprvin gi zabelezuvaat ocite, znam deka ova zvuci idiotski no veruvajte vistina e i uspeva za privlekuvanje vnimanie. :icon_lol:
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Кога се облекувам, Јас ја носам гардеробата не таа мене, единствен услов кој мора да биде исполнет, без оглед за која прилика :)
Ако денес уживам во тренерки, јас уживам во нив, не за некој да ме примети мене или мојата „префинетост„ и „разголеност„.

Сакам и префинета разголеност, ама кога така се чувствувам, така се облекувам и уживам во тоа, Јас, другите не ме засегаат. :helou:
Ништо нема поглупаво од слика на натегнат минич до г'з, кога секоја секунда раката ти е на сукњата и упорно ја тегнеш надолу, божем ќе се продолжи :pos:

Не ми е по вкус вулгарно облекување и нападност, едноставно зашто Јас не се чувствувам удобно во такви крпчиња.

Битна ми е удобноста и чувството дека Јас ја носам гардеробата и шминката и се друго:smir:
делиме исто мислење
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Како сакате да привлечете внимание, дали косата ви е предмет на изживљавање, премногу шминка, разголеност, тетоважи, пирсеви или ?

Со што привлекувате внимание на спротивниот пол ? ( Тука се обраќам и на машко и на женско битие)

Значи ова ми беше прашањето, дали кога се облекувате, сакате да бидете забележани по својата префинетост или својата разголеност ?
Што за вас е префинето, што разголено ?

Јас мислам дека секое машко ќе примети разголена девојка, а ретко кој ќе примети префинета, баш пристојно облечена девојка и ќе му падне вилицата од :shok:, и не дека е до машките туку женските денеска се све расоблечени.
А (сега се обраќам на машките) вие се согласувате со мене ?

Па ајт, мислам дека е интересна темава ...
Па веројатно привлекувам внимание со самата појава и енергија. Не сакам премногу разголување и дури мислам дека ме понижува. Сакам пристојност во облеката а сепак префинетост и елеганција. Убава и згодна девојка се приметува и без да биде разголена. Во врска со примеров мислам дека машкото ќе ја примети прво разголената девојка ама ќе и пријде на онаа другата, нормално ако таа другата е поубава од разголената:toe:
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
93
Поени од реакции
0
koga ke vidam na plostad nekoja seksi i gledam da mi se priblizuva na kaj mene togas ja ke i privlekuvam vnimanie.
________________
 
N

NeMiRnA

Гостин
Пааа...сега знам дека многу нема да веруваат...ама несакам да привлекувам внимание...се осеќам непријатно...Веројатно и затоа несакам да се разголувам или да потенцирам делови од себе...подобро се осеќам во фармерки и блуза до врат него ли обратното...Звучи досадно и не интересно,ама важно ми е како се осеќам,а не дали ќе ми ги истакне нозете,градите или задникот или дали блузата ми одговара со очите или косата.
Сепак мислам дека не е до начинот на кој ќе се облече,туку начинот на кој го држи телото,харизмата...Две различни девојки во иста облека не го постигнуваат истиот ефект...Има девојки кои флертуваат со машки и женски без да сакаат,таква појава се и да се најпарталаво облечени сепак има нешто во нив што привлекува поглед...
Незнам да привлекувам внимание...најсериозно,барем јас така мислам,барем ако за нешто сум искрена,за ова можам да кажам дека сум најискрена...Се трудам да изгледам ок,ама не со цел да потенцирам нешто на себе за да привлечам внимание...Единствено очите,зашто ценам поглед и кај останатите,ама не од аспект убав поглед,убави очи,туку длабок поглед,се останато ми е неважно.
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
кој те мамеше ? дечкото нормално дека ќе ти речит : леле срцка шубо ти стоет фармеркиве а сакал да ти каже : поубо ќе ти стоеше сукња :)
Немат врска дали е во пубертет, добро во пубертет хормоните се ТУРБО ама и да не е во пубертет повеќе ке му привлече внимание некоја "поразголена"
Нема врска.Многу е побитно како ти сти,а не само да е разголено.Не мора секогаш да значи дека само ако си разголен си секси.Битно е да го истакниш тоа што е убаво на тебе,а недостатоците да ги прикриеш.
 

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Не сакам да носам разголени блузички,минич краток јас си го викам минич-каиш и слична облека.Нема шанси така да се облечам за да го привлечам вниманието на некое машко.Ако сакам да бидам забележана ќе се облечам во нешто преубаво,модерно и кое ми стои добро и го истакнува моето добро тело...Би се нашминкала убаво и дикретно,средена коса и не верувам дека ќе останам незабележана.Нема зошто да се правам нешто што не сум..
 

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Ако сакам да останам забележана, оставам некој детаљ да боде очи, ама сепак да биде симпатичен (бар за мене). Знам да се дотерам и на нозете да носам патики (а не сум тинејџерка), или правам фризура четка, или ги оставам ноктите фарбани дреч помаранџесто, значи нешто да штрчи и да ме дефинира мене. Најверојатно нема да им се допадне на сите и ќе ме оговараат малце, али сигурно нема да поминам незабележана :) Шо да правам, панкер сум у душа изглеа. Најтешко ми е кога треба да се облакам пристојно и складно за на работа, стварно ми е мака, посакувам да имавме униформи за ја да не морам да си го замарам главчево од вечер шо ќе облакам отсабајле.

Комплетно средени млади девојки со перфектна фризура, перфектна шминка и облека во тон, мене ми личат на тетки. А јас не се осеќам ко тетка и нема .. додека не станам баба :pos2:
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Не се трудам да привлечам внимение.Поготово не со облеката.Се облекувам како што мене ми е удобно а тоа е спортскиот стил.ЈАс можам летно време да облечам сукњичка и маичка ама во спортски стил и да носам патики.Не треба облеката да не носи нас туку ние треба да ја носиме неа.А инаку луѓето ми имаат кажано дека често привлекувам внимание(кога се разговара)со мојот карактер,а инаку физички со мојата промена на фризури и бои.
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
najcesto kombiniram nespoivi boi, se sisam kratko epten, ili ednostavno peam po ulici:)iako nema vrska so temava...
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ako e devojkata ubava pojse ke i stoi farmerka potkinata na nekoi mesta (kurt kobejnski) i nekoja tesna maicka na prermko gore otkolku tesen minic u koj so ne mozes ni da prdnes asalno.
И јас сум за ова.Подобро се чувствувам кога сум полежарно облечена и тогаш сум послободна и поопуштена па и повеќе можам да привлечам внимание.Можам да привлечам погледи и тогаш кога сум издотерана ама јас не се чувствувам комотно така.
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Безвеза е ова , од кај да знам јас како привлекувам внимание ..
Другите треба да се прашаат ..

Али , би рекла со очите , зато шо најчесто комплименти добивам за тоа , а и си ги сакам мн..:):):)
А за облекувањето ..Шо знам , мислам дека облеката не е пресудна за да се привлече внимание ..Има и други начини..
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
Дечко ми не ми коментира ваљда зашто го нервираат моите коментари од типот Знам!
Значи пак ќе ти кажам некоја девојка знае да изгледа мнооогу попривчено и посекси во фармерки одколку друга во сукња!
Е да зависи и од женската :smir:

Јас ако сакам да привлечам внимание прдам на јавни места ;)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom