Како е подобро да се легализира објектот како приватен или деловен...?

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.015
Значи вака,дали доколку го легализирам објектот како помошен ќе можам да го коритам за работа т.е за производство,без да ми прават проблеми комисијата од општина?
И ме интересира кој се давачките на годишно ниво помеѓу помошен и деловен објект,која е предноста/негативноста на едниот спрема другиот?
Која комисија ? За легализација ? Таа ќе дојде пред да го легализираш и ако е празен ќе можеш да го легализираш како помошен . После користи си го како сакаш , ако не ти треба за нешто сериозно за кое требаат додатни одобренија .Нормално и ако не им бодеш очи на комшиите :D. Без пренамена тој простор не можеш да го наведеш никаде како производствен , нити во централен како седиште нити во банка ако сакаш да земеш кредит .....Од друга страна пак како те разбрав , ти допрва сакаш да почнеш со бизнисот . Ако е така подобро пробај година две , па ако се затрча , прај пренамена , ќе има зошто .
 
Член од
17 јануари 2014
Мислења
522
Поени од реакции
810
Која комисија ? За легализација ? Таа ќе дојде пред да го легализираш и ако е празен ќе можеш да го легализираш како помошен . После користи си го како сакаш , ако не ти треба за нешто сериозно за кое требаат додатни одобренија .Нормално и ако не им бодеш очи на комшиите :D. Без пренамена тој простор не можеш да го наведеш никаде како производствен , нити во централен како седиште нити во банка ако сакаш да земеш кредит .....Од друга страна пак како те разбрав , ти допрва сакаш да почнеш со бизнисот . Ако е така подобро пробај година две , па ако се затрча , прај пренамена , ќе има зошто .
Да да за легализација,е сега за сериозно ми треба :) а за одобренија колку што ми е познато не би требало да има дополнителни.Како мислиш без пренамена? Да допрва треба да се започне со работа,и сеуште можам да одберам што и како да пријавам.А за во што пренамена?
 
На врв Bottom