- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.784
- Поени од реакции
- 12.255
Она што го знам се однесува за молба од пред околу две децении па можеби моите информации се застарени ем документите и плаќањето зависат и од визата која ти е потребна (иселеничка, работна, туристичка, со или без роднини-гаранти...)...нема везе, барем ориентационо за мигрирањето.Se molat site upateni koi mozat da mi pomognat so informacii za emigriranje vo Avstralija. Situacijata e sledeca : Nasinec od tamu mi veti deka moze da mi prati garantno pismo, za rabota tamu. Mi rece deka treba da apliciram za skilled visa. So ogled na toa deka sum totalen laik sto se odnesuva na emigriranjeto, bi sakal da slusnam nasoki, mislenja od upateni. Fala.
Треба да се уплати за молба, потребни се заверени копии од потребните документи (според видот на визата) и документи од гарантите во Австралија (ако ги имаш). Треба да мине долг период, треба да потрошиш доста пари на молба и преводи и време за трчкање. Но, ако добиеш...се тоа ќе ти се исплати.
Еве ти како мал водич линкови од
Глобалниот Оддел за Имиграција
Потребни услови и линкови до информациите-водич за мигрирање во Австралија (пдф)
Не е лошо (ако негде сеуште постои таква информација) и макар отприлика да си запознаен со минимумот бодови за виза и висината на бодовите според условите кои ги исполнуваш (познавање јазик, струка, брачен статус и деца, регион каде се наоѓаат гарантите, колку пари би носел, години на старост...).