Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aко е ресетиран каунтерот, мислам дека не можеш, евентуално со Пикаса програмот да земеш слика (не знам дали во ЈПГ или RAW) формат треба и ќе најдеш таму колку окинувања има телото али не знам точно дали ако е ресетиран каунтерот дали ќе ти каже, али наједноставно е да се јавиш во Генел, во Скопје, претставници на канон, имаат сервис, мене таму кога ми го проверуваа апаратот ми рекоа точно колку и окинувања има. Можеби имаат тие пристап дао тие информации во апаратот.пошто сакам да земам еден Canon d400 (на старо го дава 120 eur),ме интересира дали има некој софтвер или некоја финта да се провери колку (кликови),шутеви или слики се сликани со истиот...????
пошто сакам да земам еден Canon d400 (на старо го дава 120 eur),ме интересира дали има некој софтвер или некоја финта да се провери колку (кликови),шутеви или слики се сликани со истиот...????
Сигурни сте дека функционоира на Canon 400D?Сликни една фотографија (RAW или JPEG) и прикачи ја на http://www.camerashuttercount.com/
Јас сум 100% сигурен пошто имав Canon 400D. Е сега постојат стотици сајтови кои ти ја нудат оваа услуга така да побарај на Google и ќе провериш. Барај shutter actuations.Сигурни сте дека функционоира на Canon 400D?
Види вака сега, техничкиот дел не ме интересира искрено. Јас знам дека функционира, а за останатото оставам на тебе. Ако сакаш да дознаеш пробај, потруди се и ќе видиш дека функционира тоа што ти го кажав.Работата е што канон не го запишува бројот на окинувања на сликата, за разлика од никон. Го чува само во меморијата во телото. Барем така беше последен пат кога проверував. А така вика и гугле.
Знаеш дека функционира или си го користел? Затоа што јас кога пробував не функционираше и не најдов ниеден начин од слика од канон апарат да откријам колку има окинувања. Ако имаш таква слика, баш би сакал да ја видам.Види вака сега, техничкиот дел не ме интересира искрено. Јас знам дека функционира, а за останатото оставам на тебе. Ако сакаш да дознаеш пробај, потруди се и ќе видиш дека функционира тоа што ти го кажав.
На што треба да се обрне внимание при купување на половен професионален DSLR апарат, ајде помош од искусните....