Како да декодирам Samsung E1018i?

Член од
4 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
5
ve molam za pomos!!! imam samsung e1080i od ovie sto gi prodavaa vo vip za 800 denati so broj, i raboti samo na vip, pa ve molam ako moze da mi kazete kako moze da go odkodiram

Член од
21 јули 2010
Мислења
15
Поени од реакции
1
не ти кажуваме
Ова е страшно, вакви одговори ме вадат од такт. Ова не смее да се толерира.

ve molam za pomos!!! imam samsung e1080i od ovie sto gi prodavaa vo vip za 800 denati so broj, i raboti samo na vip, pa ve molam ako moze da mi kazete kako moze da go odkodiram
Јас прашував за истиот телефон и ми рекоа дека цената за декодирање е 500 денари (замисли цената за декодирање е поголема од пола телефон) значи 790 ден за телефон со СИМ и кредит и + 500 само за тие 40 секунди работа (декодирање). Сега знам дека тие што декодираат за пари ке реплицираат и ке демантираат и ке викаат како декодирањето било мачно, тешко и ризично и немало скоро ич профит во тоа.... такви муабети имам слушано но имам лично видено дека во рок од 40 секунди се декодира телефон. То е то па сега ако имаш пријател што декодира ке ти го направи за 0 денари :)

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ќе ви ги издекодирам и на двајцата за 500 денари тоа значи по 250денари од телефон доколку дојдете истовремено :)

п.с. точно е дека опремата за декодирање чини 200~300евра и со 30/40 поскапи телефони си ја повратуваме назад вложената пара, но дали од тие 250 денари сите одат за мене?
- како фирма дали ги знаете моите трошоци?
- како човек исто така?
- дали треба јас да се надградувам со знаења?
- да се надградувам со опрема?

- верувајте да беше декодирањето купи бокс, купи кабел и кликај на дугмето Unlock сите што имаа повеќе од 100евра во џеб и мало разбирање во компјутери ќе имаа опрема и ќе декодираа. Познавам мобилари, сервисери и сервиси кои повеќе од 1деценија се во бизнисов и сеуште неможе да ги декодираат некои телефони, некои брендови и модели :) а напротив овие ODM, Low End, Swift и MTK модели кои не коштаат ни 2 евра од лента на фабрика се потешки одколку 5800 нокиа или некој телефон што иде преку 200евра

:)

b.r. Alfa Mobil
02.5211745

п.с. имавте и тема за дискусии околу декодирање, но нема да ја бришам темава или спојам заедно со неа :) затоа што почесто слушам во последниве 10тина години како декодирањето во нашата држава е скапо, а во половина свет е забрането освен ако не си купиш код од операторот кој да речеме за алкател што ќе го купите 1 денар на сметка, 80евра за ќеш - анлок кодот е 25евра.

Член од
21 јули 2010
Мислења
15
Поени од реакции
1
ОК нема проблем, но сепак види, еве во Велес декодирање е 300 денари :) а исто е се. Тамо исто ги кошта и давачки кон државата, и тие се луге што се надградуваат со опрема и знаења. Се е тоа ОК.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Немора да значи и од автомеханичарски салон до автомеханичарски салон има разлика.

Некој плаќа чистач, секоја недела менува реклами, се рекламира каде стига и има поголеми давачки. Некој има 5-6 вработени, друг самиот газда си е и раководител и вработен и сервисер :)

- се разбира, поевтини цени би требало да имаат гигантите, но кај работната рака и не е секогаш така. :)

за да имаш олку опрема,

не е потребно само ќеш да се има, треба да знаеш што да купиш, што најправилно ги декодира и ги работи и да има подобар супорт :) познавам многумина купиле еден УФС бокс кој работи 80% од телефоните - ама и ги зезнува 50% од тие што ќе ги направи :)

од друга страна, треба одржување на опремата, утре излагаат нови модели, нови кабли :) нови конектори. Јас во просек декодирам 40тина телефони дневно, познавам колеги кои декодираат и над 100телефони што работат и се поврзани со поголеми фирми и во странство, чим на мене барем еднаш во 3 месеци морам RJ-xx порта да сменам, 2-3 пати годишно кабел за најкористените телефони и барем еднаш во 2 години компјутер затоа што рикнал од преумерена работа(п.с. користиме хладњаци во компјутерите, барем попаметните - но сепак прегреваат) - замисли ги нивните трошоци

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
да имаш фирма која работи со сервис од било кој домен бара многу вложување и труд.

го спомна погоре автомеханичарски сервис... иди на мајстор и кога ке видиш дека со француска клешта или папагалка (водоводџиска) ти отштрафува специфични штрафови, тој е ефтин мајстор, затоа што и мајсторијата му е ефтина... така е со секој “занает“ кој е врзан со сервисирање на уреди, апарати, техники и слично... ако инвестираш (а мораш) тогаш и неможеш да бидеш ефтин...

Член од
21 јули 2010
Мислења
15
Поени од реакции
1
Necrophilia БРАВО, бројка од 40 мобилни на ден не е мала, тоа е 20 000 денари на ден. Немам зборови, ОДЛИЧНО. Ми иде и јас да инвестирам во тој бизнис. Тек тие по 100 телефони тоа се 50 000 ден. :) така не ми е потребно да барам иселеничка виза за америка или австралија :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Слободно, намини кај мене на едно кафе во Рамстор ќе те упатам од каде да купиш опрема. Со 30.000евра ко за почеток турбо ќе почнеш.

ако сакаш само да крпиш и со 400евра може да отвориш сервис :)

Само за да отвориш фирма, знаеш дека имаш давачки од неполни 600евра (баш пред недела дена се чудев, од каде испадна сега ова со радиодифузнава такса, ај тоа со фирмарината се помиривме 120/130евра :) )

и едно п.с. во секоја работа не е се розево :) на скоро сите светски форуми сум потпишан како Boshko_alfa, Necrophilia, Griffin From Hell, Alfa Mobil Team, Alfa Mobil или GSMhacking ;) прочитај околу умртвени QC телефони, посебно од самсунг, хтц и лг.
прочитај за Corumpted NPC Certificate кај нокиа. Месечно барем по неколку утки имаме - кои треба со ќеш да се отплатат т.е. да се обештетат муштериите, нели? :)

што значи не е се во:

+

+

Kajgana Shop

На врв Bottom