Како да вградите водено ладење во 5 чекори

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.033
Поени од реакции
11.054
Чекор 1
Чекор 2
Чекор 3
Чекор 4
Чекор 5

Доколку имате потешкотии слободно прашајте ќе помагам колку можам. Се надевам и СтенМарк ќе помогне, колку што читам и тој чепка по хардвери. :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Ух, уште да ги закачевте тука сликите и да го копиравте текстот...
Ама на кого му е потребно, може и да клика, нели? :wink:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.033
Поени од реакции
11.054
Знаеш си мислев, да го преведам и да ги ставам сликите, мала работа е, само што кај нас (барем јас колку што сум запознаен) сеуште нема голем избор на вакви додатоци или грешам? Колку што пратам и гледам нема голема заинтересираност за тјунирање и вакви додавки кај компјутери.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Искрено да ви кажам многу малку сум запознаен со воденово ладење... Не знам какви резултати има, колку кошта ... итн итн :oops:
Судејќи според сликата некако многу гломазно изгледа 8)

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.033
Поени од реакции
11.054
Има различни, сум гледал куќишта каде не можиш да приметиш дека се гломазни поради ладењето, тивки се, не се слуша ништо, а можеш и да направиш водата атрактивно да изгледа. Еве да речеме ова:

Повеќе слики како оваа погоре има овде. За да ја видите шемата на воденото ладење како изгледа кликнете овде.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Па, па, па...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.033
Поени од реакции
11.054
Acid напиша:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Па, па, па...
Замисли, ништо не се слуша како работи, 100% бесшумно, неверојатни перформанси на оверклокирани процесори, прекрасни изгледи, можеш да му вградиш разни неонки во најразлични бои. Случајно ги најдов и овие, разгледај ги, линк1, линк2 и линк3.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Абе сето ова е многу убаво, ама исто ко поршиња да гледам ... многу скапо е ... имаш ли инфо за цени ???

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Аиии, бабееее, џам, џам!:) И јас би сакал да имам едно од овие "еротскиве". Дај да почнеме на некој крш да вежбаме да склопиме нешто вакво, коа ќе се навежбаме кеш да праиме, workshop да отвориме!:)

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.033
Поени од реакции
11.054
Има различни, но просечен добар во Америка кошташе околу 100 долари. Ама тоа ќе го осетиш на перформансите, верувај.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Андроник напиша:
Има различни, но просечен добар во Америка кошташе околу 100 долари. Ама тоа ќе го осетиш на перформансите, верувај.
Абе ја радо би го осетил тоа на перформанси, ама 100$ си се 100$ :(

Член од
18 август 2005
Мислења
18
Поени од реакции
0
Домашна изработка?

Воденото ладење е супер за оверклок или за поголема трајност на компонентите. Колку што сватив од постот и од Гугл минимално за да го ладите само процесорот треба блок за процесорот, резервоар и ладилник за вода, пумпица и цефчиња за да го поврзете сето ова.

Како основен проблем во Македонија би било набавувањето на блок за процесорот, има некој информации каде би можел да го купам или да ми го изработат по порачка?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Да го купиш тука мислам дека неможеш.
Единствено да нарачаш од некој пријател од странство...

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.543
Поени од реакции
167
има бе како нема,татко ми викаше ако сакам да ставам,ама нешто не ми се мењаше овој coolermaster-от

Kajgana Shop

На врв Bottom