Како го разбирате светот?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Јас не трчам по пари , и не газам по лешеви за пари .
Не викам дека не сакам да ги имам , ама има многу побитни работи во животот освен пари .
Движечка енергија во светов е љубовта , а таа не се купува со пари .

Колку убав свет, онде гомно онде цвет.
А у гомно да израсне цвет ?

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52
А у гомно да израсне цвет ?
Потребно е гомно за да ја храни почвата, но не е препорачливо човечко зошто од човечко гомно ништо не никнува. Кај што сере човек посрано е за век и векова.

Член од
23 април 2010
Мислења
33
Поени од реакции
1
Мислам дека секој нов живот го контролира некоја душа што веке го напуштила светот. Една иста душа поседувала повеке тела но не се сеќава на нив. Кога ќе умреш одиш во рајот или во пеколот. А пак рајот е коа ќе умреш и твојата душа иде во друго новородено тело, и во тој живот си некој и нешто и си многу задоволен и срекен на твојот живот , а пеколот е кога ќе се родиш во тежок и лош свет, ти си просјак и немаш услови за живот.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Како, како...
Ко да ме земал некој и ме стаил у 3Д простор и ми рекол "На! Играј си!"
Како, обврска дадена на поклон, како бед зашо сум глуп и мед зашо сум цар!
Секој свет е различен... Каков си го направиш, таков ќе ти биде...
Материјализам > идеализам, да. Али умот прави чуда :)
Ако инсистираш да бидеш среќен, ќе бидеш среќен no matter wut!
И цела таа урбана хедонистичка медарска филозофија која така спокојно, ненаметливо си ја следам ми носи мир во душа, ме потсеќа дека нема потреба од нервоза, ме потсеќа дека предизвикот е мотивација, а не пречка.
На никого не му пречи мојов свет, затоа што сум го напраил таков, зашо така сакам! Не перцепирам никој кој ми мисли зло, така што, никој не ми мисли зло :)
Секако, се случуваат и ствари кој не си ги очекувал, ствари што ти излагаат од шаблон, знаат малце лош џез да засвират на твои жи(в)ци, али брзо се свестуваш. Мораш, сигурно нема да му се предадеш на лошиот ритам, не? :)
Ја си свирам бе ј0! Мој си е!
Светов го разбирам како мој, и го делам само со оние што ги сакам!
Си можам бе ј0, си можам!

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
Залудно трошење на просторот :toe:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Како културен натпревар помеѓу народите?:tv:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.604
Поени од реакции
6.390
Јас го разбирам светот единствено како поле за културен натпревар меѓу народите

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
Почнав и воопшто не го разбирам, се трудам, но не успевам :toe:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас го разбирам, потполно.
Сите негови карактеристики, способности, одлики и доктрини.
Иако тој не ме разбира, јас го рабирам убаво.
Знам како функционира. Како дише. Што јаде и сере.

Зато кога ќе го видам првиот момент на слабост, јас од предобриот, поштен и искрен човек ќе се претворам во злобник, тиранин, ќе ми падне мојата маска, ќе го видите моето вистинско лице и ќе го освојам светот а сите вие вечно ќе бидете мои слуги !

Муууахахахахахахаааа!!!

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
Светот(нашава планета) луѓето, го сваќам како едно место полошо од пеколот. А светот оној надвор од нашава планета , целиот универзум ми е баш привлечно место... Кога би можел подобро би живеел со неколку човечки суштествас на друга планета отколку тука со 7 милијарди луѓе. Искрено светот многу ме разочара и се чудам како може да биде толку примитивен, исто како во средниот век...

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Како го разбирам светот??Неодамна се сетив на Гоцевата изрека-Јас го рабзирам светот како единствено поле на културен натпревар меѓу нардодите..Човекот имал огромно право..Според мене светот тоа би требало да биде..Но дали е така?Воопшто не.Денеска тој е полн со сарказам,иронија,глупост,исмејување,дволичност,нетолеранција,дискриминација и што ли уште не..Денеска нема никаков удел твојата личност,твоите особини,твоите способности..Луѓето научиле само едно нешто-Парите ги вртат светот.Ако ги немаш-ти си никој и ништо.Но дали е тоа така,или крај на крај тоа се само скептични мислења на оние на кои парите им се религија..Самите ние не сме свесни дека светот е сеуште непознат за нас,а постојано се фалиме со напредокот на науката и тениката..Кој знае..Некаде,можеби постои совршенството..Ние го бараме,ама не чекориме по правиот пат...

Член од
15 октомври 2009
Мислења
249
Поени од реакции
16
брат, се движи по волја на системот... Затоа, ослободете си го умот и живејте си позитивно... со љубов и мн. пријатели и без мисла, како свемир.

Позз

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Треба да сме среќни што живееме на Земја, во овој свет, и секој може да најде убавина во мали минијатурни нешта. Само една масивна карпа која кружи, придружена со милиони други низ универзмот, галаксијата, нашата планета, и сите ние во неа сме само дел, од нешто прекрасно.
Животот и сите можности кои ти ги пружа. Светот нетреба да го разбереме, треба да го оставиме таков како што е.

Kajgana Shop

На врв Bottom